Sırlar

3.5K 275 67
                                    

Yeni kapağımız hayırlı uğurlu olsun.😄😄

Umarım bölümü seversiniz. Hadi iyi okumalar.😙😙

💕💕💕💕💕💕💕💕

İçindeki bilgilerle hem hayrete hemde dehşete düşen imparator gördüklerine inanamadı.

Bilgilerde prensesin büyük babasının imparatorluğun ve kıtanın en güçlü büyücüsü olduğu ve imparatorluktaki büyücü kulesinin efendisi olduğu yazılıydı.

Ayrıca prensesin annesi hakkında da bilgi vardı. Kendisi bir baloda imparatoru beğenerek ayartmış ve cariyesi olmuş. Oldukça güçlü bir büyücü olmasının yanında babasının en değer verdiği çocuğuymuşta.

Kafasında imparatoru takıntı haline getirip cariyesi olduktan kısa bir süre sonrada hamile kalmış.

Ama sorun bunların hiç biri değildi. Asıl sorun babasının haberi olmadan cariye olması ve hamile kalmasıydı. Bunun üzerine baş büyücü kızına içerlemiş ve bir daha görmek istemediğini belirtmiş. Bunun sonrasındakiler ise tam bir faciyaydı.

Prensesin annesi bir veliaht dünyaya getirmeye o kadar takmıştı ki kızı olduğunu gördükten bir süre sonra delirmiş ve bulunduğu konutta katliam yapararak kayıplara karışmış.

Imparator bunlara bakarken başının ağrıdığını hissetmekten kendini alamadı. Bunları hiç bilmemesine rağmen geçmişte ortalık bayağı bir karışmıştı. Ve kendisi de bu karışıklığa dolaylı yoldan bulaşmıştı.

Geçmişte kızına çok değer veren baş büyücü torununa sahip çıkmak isteyerek ilk önce dadısı Martha'yı yanında görevlendirmiş.
Martha da aslında baş büyüğünün eski bir öğrencisiymiş.
Baş büyücü prensese hem bakması hemde koruması için bir görev vermiş. Kendisi de bu arada Martha sayesinde prensesle ilgili gelişmeleri çok yakından takip edebilmiş. Ilk başta torununu almak istese de daha sonradan bu kararından vazgeçmiş.
Bir çok düşmanı olan baş büyücü torununa bir zarar gelmemesi için umursamıyormuş gibi davranmaya başlamış. Böylece torunu daha da güvende kalabilmiş.

Simya loncasının kıdemlisi ise eski bir dostuymuş. Dostunun ricasini kıramayan kıdemli prensesin mana hocası olmayı kabul etmiş.

Prensesin ustası olma konusu ise tamamen prenses Orion sayesinde gerçekleşmiş. Prensesin zekası ve yeteneğini gören kıdemli en sonunda ustası olmuş.

"Prensesle dersi bittiyse görüşmek istediğimi haber verin."

"Hemen birini gönderiyorum efendim."

___________________________________

"Orion bu kitabı oku ve içinden kolyen için istediğin bitki karışımını seç. Bu da bilgi birikimini genişletmek için bir kitap. İçerisinde şifalı ve zehirli bitkilerin nasıl kullanılacağı detaylı bir şekilde anlatılıyor. Simyacı olmak bolca ezber ve pratik gerektirdiğinden senden bunları iyice ezberleyip öğrenmeni istiyorum.
Ahh. Şimdilik gitmeliyim. Iki gün sonra gelirim. Hadi görüşürüz."

Çok acelesi varmış gibi görünen ustamın arkasından anca
"Peki usta. Görüşürüz." Diyebildim.

Martha'dan ustamın verdiği kitapları alarak geri masaya döndüm. Ilk önce kolyem için gerekli bilgileri sentezlemeliydim. 'Simya Kolyesinin Püf Noktaları' adlı kitabı açarak okumaya başladım.
'Bir simya kolyesi hazırlamak istiyorsanız ilk olarak kolyenizde bulunmasını istediğiniz veya hangi özelliklerin ağır basmasını istediğinizi belirlemelisiniz. Daha sonra da ister kendiniz ister de var olan tarifi hazırlayarak kolyenizi oluşturabilirsiniz.....'

Çılgın PrensesWhere stories live. Discover now