Κεφάλαιο 10

389 35 36
                                    

ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Όταν την είδα στο γραφείο του Μιχάλη τα έχασα

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.

Όταν την είδα στο γραφείο του Μιχάλη τα έχασα. Όταν δε άκουσα και τα λόγια του πως αυτή ήταν η νέα γραμματέας που περιμέναμε ήμουν έξω φρενών! Από όταν τη γνώρισα το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζεται συνέχεια μπροστά μου και να με βγάζει έξω από τα ρούχα μου με την συμπεριφορά της, δεν σκόπευα να την φορτωθώ και σε καθημερινή βάση. Παρά την έντονη αντίρρηση μου ο Μιχάλης επέμενε πως ήταν η κατάλληλη και πως έπρεπε να βάλουμε τα προσωπικά μας στην άκρη για το καλό της δουλειάς. Όσο μιλούσαν στο μυαλό μου ήρθε μία τολμηρή ιδέα! Άξιζε να το ρισκάρω, εξάλλου ήταν το τελευταίο μου χαρτί και δεν είχα επιλογή παρά να τα παίξω όλα για όλα! Από όσο μου είχε πει ο Δημήτρης είχε αρκετό καιρό να έρθει στο νησί και ήταν όλοι τους πολύ χαρούμενοι που θα πέρναγαν το φετινό τους καλοκαίρι μαζί της όπως παλιά. Είμαι σίγουρος πως το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε θα ήταν να χαραμίσει τις διακοπές της δουλεύοντας. Εάν ήθελε να την πάρω στη δούλεψη μου θα πήγαινε εκείνη με τους όρους μου και όχι εγώ με τους δικούς της! Η έκφραση της όταν της ανακοίνωσα τον όρο μου για να την δεχτώ με έκανε ακόμα πιο σίγουρο για την απάντηση της. Από στιγμή σε στιγμή θα παραιτούνταν οικειοθελώς και όχι μόνο θα την ξεφορτωνόμουν από τα πόδια μου αλλά και θα την έκανα ρεζίλι μπροστά στον Μιχάλη, που είχε τόσο μεγάλη πίστη σε εκείνη.
Η καταφατική της απάντηση με έπιασε εξ απροόπτου, πιάστηκα στο ίδιο μου το κόλπο σαν πρωτάρης.. Δεν περίμενα πως θα είχε τόσο πείσμα μέσα της η μικρή, δεν της φαινόταν... Για να είμαι ειλικρινής την είχα υποτιμήσει αρκετά..

Μετά από μία εξαντλητική ημέρα στο γυμναστήριο το πρώτο πράγμα που έκανα γυρνώντας σπίτι ήταν ένα ζεστό ντουζ και έπειτα έφτιαξα στα γρήγορα κάτι για να φάω. Όταν τελείωσα με πήρε τηλέφωνο ο Μιχάλης προτείνοντας μου να βγούμε. Του αρνήθηκα παρ' όλη την καζούρα του. Απόψε σκόπευα να μείνω μέσα, τώρα τελευταία το είχα ρίξει συνέχεια στο ξενύχτι και δεν μου έμενε καθόλου χρόνος να ξεκουραστώ.

Μ' ένα σου βλέμμαWo Geschichten leben. Entdecke jetzt