Özel Bölüm1: Rüya&Mert

16.2K 779 383
                                    

Ve dans sahnesi şarkısı "Adil Karaca - Aşkın Tarifi"

Keyifli okumalar diliyorum :-)

....

Düğünden 2 ay sonra..

"O" dedi Emir, son zamanlarda büyük çelişki içerisindeydi. Genç adama hitap şekli bulamıyordu.

"Gelmeyecek mi?" diye ekledi, tebessüm etti genç kız, çocuğun hitap şekline ikisi de alışmış, ses etmeden zaman vermeyi seçmişlerdi.

Salonun orta yerinde bulunan orta cam sehpanın önünde, yerde ve yanyana oturmuşlardı. Küçük çocuk ödevlerini kendi odasındaki çalışma masasında değilde burada yapmayı seviyordu.

Mavi gözleri parıldıyordu, özellikle genç kıza baktığı anda yüzünü büyük bir gülümseme sarıyordu. Elini yavaşça kaldırdı Rüya, yanağında yavaşça gezdirdi. Gözlerini kıstı, "Neden, beni istemiyor musun?"

Kafasını hızla iki yana salladı Emir, kesinlikle doğru değildi, ikisini de çok seviyordu ama üçünün bir arada oldukları anlar daha çok hoşuna gidiyordu.

"Hayır, ben seni çok seviyorum"

Güldü genç kız, ufak bir şaka yapmıştı sadece. Yaklaştı, elini çocuğun pamuk tenine bırakıp yanağında yavaşça gezdirdi.

"Bugün şirkette büyük bir ihale gerçekleşti, o'da emeği geçen herkesi yemeğe davet etti. Ufak bir kutlama yani"

Genç kız bazı günler kocasına kıyasla şirketten daha erken çıkıyor, kalan vaktini küçük çocukla geçiriyordu.

Emir'in yüzünde gizlemeye çalıştığı fakat beceremediği bir hüzün belirdi. "Gelmeyecek mi?"
"Gelecek ama şimdi değil"

Kafasını salladı Emir, kabul etmekten başka çaresi yoktu. Bakışını ödevlerine çevirdi, genç kız kitaba yöneldi, ona ödevleri için her daim birebir yardımcı olurdu.

"Satır başı büyük harfle başlamalı" dedi, Emir yazdığı cümleyi sildi. Yeniden ve ilk harfi büyük olarak yazdı. Genç kız yavaşça geriye çekildi, bakışları sadece yazdığı kelimenin üzerindeydi.

Çocuğun özel bir okulda kaydı yapılmıştı, birinci sınıfın ilk dönemindeydi. Harfler tek tek işleniyor, öğretiliyordu. Bu süreçte evin içerisinde onun için seferberlik hakimdi, en iyi şekilde öğrenmesi için çaba sarfediliyor, genellikle de Ali Demir'den tavsiye alınıyordu.

....

Genç kız mutfaktaydı, küçük çocuğun ödevlerini bitirmesine yardımcı olduktan sonra yemek yapmaya başlamıştı.

Onun için mutfak önemliydi, sevdiklerine kendisi yapıp önlerine koymayı severdi. Kocasının teklifine rağmen bu konuda bir yardımcı kabul etmemişti.

Emir salonun orta yerinde oturuyordu, önünde küçük bir orta sehpa vardı, renk renk oyuncak arabalarını üzerine dizmiş sessizce yarış yaptırıyordu.

Bir ses duydu, dış kapıdan geliyordu. Bakışını merakla kaldırdı, gözleri genç adamla buluştu, şaşırdı. Tebessümle ayağa kalktı, Mert etrafa bakındı, karısı görünürlerde yoktu.

Gözleri küçük çocuğun gözlerine döndü, işaret parmağını dudağına bırakıp sessiz olmasını istedi, Emir kafasını olumlu anlamda salladı.

....

Mutfağın kapısı bir hışımla açıldı, genç kız mutfak önlüğü takmıştı. Bakışları salona kaydı, elleri un içindeydi, endişeliydi. Kurabiye yaparken küçük çocuğa defalarca seslenmiş, cevap gelmeyince de meraklanmıştı.

Bir Davetsiz Misafir - (Bitti) Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin