Hoofdstuk 14

6 3 0
                                    

Jace

Fuck. Ik had haar gezoend. Ik had me nog zo voorgenomen om het niet te doen, maar het gebeurde gewoon. Ze had me terug gezoend dus dat was in ieder geval wat, maar echt professioneel kon je het niet noemen. Het ergste vond ik dat het vooroordeel wat mijn vader had, weer bevestigd werd. Jace liep zijn pik achterna en daarna kwam pas het werk. Ik wilde deze opdracht juist gebruiken om het tegendeel te bewijzen. Mijn vader meer vertrouwen te geven in mijn vaardigheden zodat hij meer aan mij kon overdragen. Fuck. Het smaakte ook nog eens naar meer. Ik had vlak voordat ik haar kuste bedacht dat de spanning er af zou gaan als ik haar zou proeven, maar de spanning nam alleen maar meer toe. Ik baalde enorm. Ik was geen jongen die zich aan meisjes hechtte. Ik ging voor het genot en gaf ook graag wat genot terug, maar daar moest het bij blijven. Maar nu kreeg ik haar niet uit mijn hoofd en dat had echt niet alleen maar haar unieke kracht te maken. Voordat ik kon gaan slapen belde ik eerst mijn vader. Hij was, zoals verwacht niet blij geweest toen ik vertelde dat ik met Lily in Ierland was. Ik had hem uitgelegd dat we haar en haar opa beter te vriend konden houden voor een zo optimaal mogelijke samenwerking. Uiteindelijk had hij ingestemd toen ik om twee bewakers vroeg. Wat mijn vader niet wist was dat de kans erg klein was dat Lily wilde samenwerken. Ze leek in de war en vooral boos te zijn op alles wat anders was.
Ik had haar opa vandaag gesproken en hij had me verteld over de profetie. Daarvoor hadden we die Magiër Michael aan de tand gevoeld en die kwam met schokkende informatie. Hij had vernomen dat die Xavier een nieuwe donkere koning diende en dat deze donkere koning over bijzondere krachten beschikte en Lily nodig had om de meest machtige magiër ooit te worden. Het klonk mij allemaal erg vaag in de oren, maar ja, ik dacht dan ook niet als een op macht beluste Magiër die over de wereld wilde heersen. Toen we die middag hadden gezien wat voor krachten Lily had, merkte ik dat Michael haar nog liever wilde hebben. Hij smeekte haar opa bijna om haar mee te geven aan hem, zijn oude vriend. Daarbij negeerde hij mij volkomen. Hij droop uiteindelijk woedend af. Ik had zo’n gevoel dat hij het er niet bij zou laten zitten. Ik zou later wel met hem afrekenen. Hij had de wet overtreden en ik liet hem daar niet mee weg komen. Ik mocht die vent meteen al niet. Lily’s opa daarentegen kon ik wel waarderen. Hij was recht door zee en wat hij lief had beschermde hij met zijn leven. Hij was eerlijk geweest vanmiddag terwijl ik zijn kleindochter zou meenemen. Hij had verteld over Lily’s biologische moeder en over de profetie die gedaan was. En hoe hij Lily beschermd had. Ik had niets dan respect voor Angus Bennett, maar ik wist dat het een eigenwijze man was die niets zou schuwen voor het geluk van zijn kleindochter. Ik was er al achter gekomen dat Lily geen beste leugenaar was en gisteren keek ze enorm schuldig. Ik had het idee dat ze iets van plan waren. Ik was blij dat de bewaking er nu was en ik even mijn ogen dicht kon doen, want ik was inmiddels al meer dan 24 uur wakker. Ik belde mijn vader met de stand van zaken. Hij leek tevreden en gaf aan dat hij Michael zou verwittigen op het paleis om hem te verhoren. Toen ik ophing liet ik me languit op bed vallen. Ondanks de vermoeidheid kon ik de slaap niet vatten. Ik dacht terug aan onze kus. God wat wilde ik haar graag, de kus had mijn verlangen alleen maar doen toenemen in plaats van afnemen. Ik bedacht dat het misschien kwam omdat ik continue bij haar in de buurt was. Je kunt een alcoholverslaafde toch ook niet naast een goed glas whisky neer zetten? Als ze veilig op het paleis zou zijn, kon ik misschien wat meer afstand nemen. Ik kon me dan gaan richten op die Xavier en de donkere koning. Ik moest me hier niet in laten meesleuren. Mijn vader zou hevig teleurgesteld zijn.
Uiteindelijk was ik toch in slaap gevallen, want ik werd tegen de avond wakker. Ik belde de bewakers of er nog bijzonderheden waren. Ze gaven aan dat Lily de middag bij haar opa was gebleven en dat ze nu bij haar ouders was. Ze had me gisteren gevraagd om uit de buurt van haar ouders en broers te blijven dus dat zou ik doen. Ik belde Liam. “Hey Gast” zei hij toen ik opnam. “Hey, hoe is het daar?” Liam grinnikte aan de andere kant van de lijn. “Perfect, perfect.” Jaja, hij had de tijd van zijn leven. “Kun je praten?” vroeg ik hem. Liam zei dat Sara zich aan het optutten was dus dat hij wel even had. Ik pratte hem bij. Liam was erg onder de indruk van de kracht die Lily liet zien toen haar broer geraakt werd met een spreuk. “Jezus Jace. Ze is tot meer in staat dan we dachten. Ze zal worden gezien als een machtig wapen. Als de volken dit weten dan willen ze haar allemaal hebben.” Ik zuchtte diep. “Ik weet het.” “Gaat ze mee naar het paleis?” vroeg Liam. “Ik denk het wel, maar het lijkt me geen meisje die zonder slag of stoot opgeeft en ze is er niet zo happig op. Haar opa is reëel, maar zal doen wat Lily wil.” We waren beide even stil. “Ik heb haar gezoend Liam,” bekende ik. “Cool! Alleen zoenen of het hele pakket?” Echt iets voor Liam om hier enthousiast op te reageren. “Nee, alleen gezoend en dat is al erg genoeg Liam. Ik ben aan het werk. Als mijn vader hier achter komt, hang ik.” “Ach, als je vader ziet hoe ze er uit ziet snapt hij het wel. Hij zou zelfs achterdochtig worden als je had kunnen inhouden Jace. Iedere man zou haar willen zoenen toch?” Gek genoeg kreeg ik daar een driftig gevoel van. Het zou niet gekker moeten worden. Ik leek wel jaloers! Snibbiger dan bedoeld zei ik “Lul niet zo Liam. Mijn vader keurt dat nooit goed en het had niet mogen gebeuren.” Ik zag Liam bijna zijn schouders ophalen toen hij zei: ”Maak je niet zo druk man! Relax. Niemand hoeft het te weten toch.” Ik zuchtte. “Ik ga je hangen Liam. Ik zie je morgen. Dan is het over met jouw pleziertjes.” Liam liet zich niet uit de tent lokken. “Ik heb deze dagen genoeg geneukt voor de komende jaren, dus dat komt wel goed”. Ik grinnikte.
Na het gesprek met Liam reed ik naar Angus Bennett. Toen ik daar aankwam zat hij voor het huis met Lily. Ik zag dat hun gesprek stil viel. Ik vroeg me af waar ze het over hadden. Lily was groente aan het snijden. Toen ik uitstapte vroeg Angus of ik mee wilde eten. Zijn vraag verbaasde me. Hij leek steeds vriendelijker te worden en me minder te wantrouwen. Ik weet het aan dat ik Lily eerst naar huis had gebracht, terwijl het logischer geweest zou zijn om haar naar het Paleis te brengen. Ik had nog niks gegeten dus nam dankbaar het aanbod aan. Lily leek zich niet op haar gemak te voelen. Ze keek me amper aan en deed alsof ze heel druk was met de boontjes. Zou ze zich druk maken om onze zoen? Nu ik haar weer zag laaide het verlangen meteen weer op. Shit ik moest me aan mijn plan houden. Gauw keek ik de andere kant op. Lily liep naar de keuken en waste de groenten. Ik kon haar zien staan vanaf de plek waar ik zat. Angus Bennett keek me indringend aan. “Wat speelt er tussen jou en Lily?” Ik keek de man aan en zag een wijze oude man die meer zag dan je dacht. “Ik weet het niet meneer Bennett. Ze is erg mooi en lief. Ik moet haar beschermen volgens mijn taak, maar ze leidt me erg af. Het spijt me.” De man keek me zwijgend aan. “Ik snap het. Lily is een prachtige jonge vrouw en jij bent een jonge man, vol hormonen. Maar Lily is kwetsbaar. Misbruik haar niet.” Ik hoorde de waarschuwende toon en mijn aanzien ten opzichte van Angus Bennett steeg nog meer. Beschaamd keek ik hem aan. “Nee meneer.”
Lily kwam naar buiten om te zeggen dat het eten klaar was. Ze nam ons aandachtig op, maar beide hielden we onze mond. Ze had een heerlijk maaltje bereid. Verse groente uit de tuin, gepofte aardappel en gebraden kip. Ik had lang niet meer zo smakelijk gegeten. Misschien wel voor het laatst toen mijn moeder nog leefde. Tijdens het eten vroeg Angus van alles over de politiek in de andere wereld. Hadden de verplichte politieke bijeenkomsten toch nog enig nut. Angus kende mijn familie nog van vroeger en vroeg me naar mijn opa, waar hij vaak mee gesproken had. Lily was stil. Ze leek met haar gedachten ver weg. Na het eten besloot ik naar het hotel te gaan. Misschien kon ik via via wat mensen spreken die me meer konden vertellen over de zwarte magiërs en die zogenaamde donkere koning. Toen ik weg ging vroeg ik of Lily nog even mee wilde lopen omdat ik haar wilde spreken. Angus deed alsof zijn neus bloedde en zei me gewoon gedag.
Toen we buiten waren nam ik als eerste het woord. “Het spijt me van vanmiddag Lily. Ik wilde geen misbruik van je maken. Ik moet professioneel blijven”. Ze knikte gelaten. Zag ik daar nou iets van teleurstelling voorbij komen? Ik pakte haar zachtjes bij haar kin om haar aan te kunnen kijken. “Hé, zeg eens wat.” Ze keek me aan maar draaide toen haar hoofd weg. “Het spijt mij ook. Ik ben in de war en het gebeurde gewoon. Laten we net doen alsof het niet gebeurd is.” Ze haalde haar schouders lichtjes op. Mijn God, wat was ze lief. “Welterusten Lily.” “Welterusten,” fluisterde ze. Ik zette een paar passen naar de auto, maar kon me niet meer in houden. Ik draaide me resoluut naar haar om, pakte haar stevig vast en gaf haar een intense, hete zoen. Ze proefde zo zoet. Na een paar minuten liet ik haar hijgend los. “Shit, dat goede voornemen gaat ons niet echt goed af hè,” zei ze met een grijns. Ik gaf haar kleine kusjes op haar mondhoek. “Mmm, het zou verboden moeten zijn om zo lekker te zijn als jij bent Lily.” Ze giechelde. Een lief geluid, waardoor ik me liet verleiden om haar weer te zoenen. “Mijn opa Jace. Ik moet naar binnen.” Met tegenzin liet ik haar los. Ik streelde haar gezicht. “Tot morgen Lily.” Ze zuchtte zachtjes. “Tot morgen.” Ze liep langzaam richting de deur en nu liep ik wel naar mijn auto. Toen ik in de auto zat probeerde ik mijn begeerte onder controle te houden. Shit, ik had het weer verprutst. Ik schaamde me dood tegen over Angus. In plaats van haar te beschermen zat ik met haar te flikflooien. Boos op mezelf reed ik naar het hotel. Vanaf daar belde ik de bewakers. Om drie uur vannacht zou ik er één afwisselen dus nu had ik nog een paar uurtjes om wat slaap te pakken. Gefrustreerd liet ik me op bed vallen. Ik hoopte dat ik me morgen beter kon beheersen.

Lily en de andere wereldWhere stories live. Discover now