twenty third. | 𝖔𝖋 𝖆 𝖛𝖎𝖗𝖉 𝖎𝖓 𝖆 𝖈𝖆𝖌𝖊

89 16 3
                                    

╔═══════════════╗
♪ SONG OF FIRE ♪
╚═══════════════╝

╔═══════════════╗♪ SONG OF FIRE ♪╚═══════════════╝

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

23. | OF A BIRD IN A CAGE

VILA TONYHO STARKA BYLA JEDNÍM Z NEJMODERNĚJŠÍCH ZAŘÍZENÍ, KTERÉ ALEKSANDER ROMANOFF KDY VIDĚL

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

VILA TONYHO STARKA BYLA JEDNÍM Z NEJMODERNĚJŠÍCH ZAŘÍZENÍ, KTERÉ ALEKSANDER ROMANOFF KDY VIDĚL. Sto akrů půdy, zcela k soukromému využití jak Avengers, tak jejich členů, bazén, promítací sál, laboratoř ze které mrazilo, všechny možné i nemožné zasedací místnosti, které by záviděl i Bílý dům. Sám Sander byl mohl říci, že světové organizace se v tom směru měli čemu co přiučit. Sídlo Avengers totiž ani zdaleka neodpovídalo vojenskému předobrazu pokojů, které byl zvyklí vídat.

Až by málem zapomněl, že se jedná o vězení. Minimálně pro něj tedy.

Byla to jedna z věcí, které většina organizací jako CIA, MI-6, Hydra nebo i S.H.I.E.L.D. nikdy nebyla schopna dosáhnout. Donutit člověk zapomenout, že jejich základna je jen další vězení, jen další kovová krabice do které vás zavřou a zadělají všechny východy, až zapomenete co je to slunce, co je to svobodná vůle a že pod kůží vojáka se skrývá stále lidská bytost. Že navzdory tomu co říkají nadřízení, občas je správné neuposlechnout rozkazu, pokud to znamená zaprodat vlastní duši. Aleksander si jen přál, aby si to uvědomil už dávno.

Stark s quinjetem přistál na přistávací ploše nedaleko hlavní budovy. Většinu cesty strávil Sander v tichosti - převážně kvůli tomu, že jeho hrdlo stále hořelo a každé jeho slovo procházel chrapot, kdy ani doktoři netušili do jaké míry a kdy se to zlepší. Alespoň už ale mohl polykat a dýchat bez pomocí přístrojů. Obvaz kolem krku mu ale ještě ponechaly, aby zakryly nateklou kůži a jizvy - naštěstí však Stark mluvil dost za ně za oba. Vykládal Sanderovi o smlouvě, o Natashe i o soudním procesu s ministrem Rossem. To vše Aleksander poslouchal jen tak napůl. Stejně nebyl zvyklý, jako by lidé jako Ross kdy byly skutečně potrestáni a možná proto ho překvapilo, když Stark přišel s tím, že spojené národy ministra odvolali.

Na jeho místo dosadili nějakou Jenny Hawley, což sice Sanderovi nic neříkalo, ale podle Starka to byla jedna z bývalých členů rady S.H.I.E.L.D.u - ta jejíž podobu si tehdy ve Washingtonu Natasha vypůjčila. Na druhou stranu to byla ale ta stejná žena, která byla připravena vybombardovat New York během Lokiho invaze, takže to Aleksander za až takové vítězství nepovažoval.

𝕭𝖆𝖑𝖑𝖆𝖉 𝖔𝖋 𝖙𝖍𝖊 𝖉𝖔𝖔𝖒𝖘𝖉𝖆𝖞 ⋆✷ [MARVEL]Where stories live. Discover now