2.Φιλία

23 1 0
                                    

Τι είναι φιλία;
Και δεν εννοώ τον όρο της λέξης αλλά για σας τι είναι φιλία. Πως αντιλαμβάνεστε την έννοια αυτή;
Με τι θα την παρομοιαζατε;

Εγω προσωπικά  την φαντάζομαι σαν γυναίκα. Όσο μένει μαζί μας στην παρέα είναι όλα καλά. Όσο σταματάει να μας συντροφεύει αρχιζουμε να απομακρυνόμαστε μεταξύ μας. Βασικά είναι και κάτι σαν συνδετικες χορδές μεταξύ μας. Όσο καλύτερα φέρεται ο ένας στον άλλο τόσο ποιο πολύ δυναμώνουν και γίνονται αχωριστες. Είναι πολύ εύκολο να χαλάσεις μια φιλία και πολύ δύσκολο να την χτίσεις.
Κατά την γνώμη μου, χρειάζεται χρόνος και χώρος στα άτομα. Πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια, να μην υπάρχουν μυστικά και ψέματα μεταξύ τους. Να νιώθουν άνετα με το πρόσωπο απέναντι τους, να μπορούν να μοιραστούν τα πάντα χωρίς να φοβούνται ότι θα κριθούν για τις πράξεις ή τις σκέψεις τους.
Δυστυχώς πλέον η αληθινή φιλιά σπανίζει στις μέρες μας. Λίγα είναι τα άτομα που κρατάνε χρόνια φιλίας, από το σχολείο κιόλας ή το πανεπιστήμιο. Αν μη τι άλλο, στις νεαρές ηλικίες είναι ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Ζηλεύουν πράγματα που δεν χρειάζονται, προσπαθούν να μοιάσουν σε άτομα που ζητάνε προσοχή και κάνουν ότι ποιο φθηνό υπάρχει για να δειχτουνε.
Πάντα υπάρχει το άτομο σε μια φιλία που δίνει περισσότερα και παίρνει λίγα ή και τίποτα. Το κακό είναι όταν προσπαθείς να σώσεις ότι έχει απομείνει αλλά ο άλλος αρνείται κατηγοριματικα να βοηθήσει νομίζοντας ότι έχει γίνει καλύτερος από σενα. Και εδώ είναι που καταλαβαίνεις πραγματικά τι γίνεται. Η συνέχεια είναι ακόμα ποιο δύσκολη.

Και σε ρωτάω εγώ λοιπόν, τι κάνεις κόβεις τα δεσμά που σας ενώνουν ή συνεχίζεις να προσπαθείς;

Από προσωπική εμπειρία τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα μέχρι να συνηδειτοποισω τι ακριβώς συνέβαινε. Ένιωθα ακεφη συνεχώς, είχα ξεκοψει με άλλα παιδιά, δεν έβγαινα έξω, κλεινομουν σε μένα. Όλος παραδόξος κατάφερα να το ξεπεράσω μου πήρα βέβαια κάποιο χρονικό διάστημα αλλά το νίκησα.
Αυτό που ίσως δεν με βοηθούσε καθόλου ήταν η κατάστασή στο σπίτι. Με τον πατέρα μου είχαμε συχνούς καβγάδες. Συνήθιζε να λέει πως είμαι καταθλιπτικό και πως θέλω γιατρό και κάτι τέτοιες βλακειες. Εννοείται πως αντιδρούσα, του φώναζα, έκλαιγα απλά αυτό που δεν μπορούσε να καταλάβει είναι ότι απλά ήθελα χρόνο να τα βρω ξανά με μένα. Να ανακτήσω δυνάμεις και να νιώσω καλύτερα ψυχολογικά.
Ενημέρωτικα ότι πρόβλημα και να έχετε συζητήστε το πρώτα με τον εαυτό σας και στη συνέχεια με ένα άτομο πο θα σας ενθαρρύνει και θα σας φτιάξει την διάθεση.
Είναι πολύ λυτρωτικο να φεύγεις από κάτι από το οποίο είναι τοξικό. Όχι μόνο ψυχολογικά αλλά και σωματικά.

Φιλική συμβουλή :αν έρχεται κάποιο πρόβλημα με τις κολλητές /κολλητούς σας, μιλήστε μαζί τους για το παραμικρό.το να κρατάτε μέσα σας πράγματα σας τρώει όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Είναι καταστροφικό και για σας αλλά και την σχέση που έχετε.
Αν υπάρχει κατανόηση και από τις δύο πλευρές είναι το καλύτερο. Δεν υπάρχει λόγος να θυμωνετε αν σας λέει τι τον ενοχλεί. Συμφιλειωθειτε με τα ελαττώματα σας και με σας.

Έχω περάσει από αρκετές <<φιλίες >>.
Ούτε ακόμα έχω βρει την πραγματική.
Το κακό με μένα είναι ότι μερικές φορές δίνω περισσότερα από όσο χρειάζεται. Με αποτέλεσμα την εκμετάλλευση. Απλά είναι αστείο και ηλιθιο όταν νομίζουν οτι σε κοροϊδεύουν. Γιατί εσύ τους δίνεις επίτηδες κάτι έξτρα για να τους δοκιμάσεις. Και αυτοι πέφτουν στην παγίδα σου.
Κάπου κάπου όλοι χρειάζονται ένα τεστάρισμα.
Πλέον είμαι επιφυλακτικη με τα άτομα πο γνωρίζω και δεν ανοιγομαι αμέσως.
Ελπίζω να σας πρόβληματισα λίγο. Θα ήθελα πολύ να μου πείτε και για σας. Για τις φιλίες σας και τι στραβά σας έχουν τύχει.
Αν θέλετε να μοιραστείτε κάτι μαζί μου πολύ ευχαρίστως να μου στείλετε μήνυμα να μιλήσουμε.
Φιλιααα καραμελίτσες 💋💋💋

~Εγω και η σκέψεις μου~Where stories live. Discover now