22. Náhrdelník

104 12 10
                                    

LOKI

,,Choď." prikázala Lorelaj a ja som ihneď poslúchol.

Pomalým krokom som sa vydal do zámku. Mojou úlohou bolo zabiť Ódina tak aby to vyzeralo ako nehoda. Lorelaj ma oboznámila s cieľom plánu ktorý bol v tom že chce vládnuť Ásgardu. Síce mu chce vládnuť, ale nie sama. Je presvedčená že keby som chcel tak porazím Thóra.

Na túto otázku som odpoveď nepoznal. V poslednej dobe som s nikým nebojoval.
No toto nieje koniec jej plánu. Ten síce spočíval v tom že chce Lorelaj vládnuť ale chce aby to bolo oficiálne a aby sa nemohol proti nej ľud Ásgardu vzbúriť. Chcela aby ma matka vyhlásila za kráľa a ja zase Lorelaj.

Musel som veľa vymýšľať aby som prišiel na ideálny plán a nakoniec ma aj napadol. Budem robiť to čo mi ide najlepšie, klamať.

Ako som kráčal premenil som svoje oblečenie na svoju zbroj spoločne s korunou a kopiou. Tentoraz v nej však nebol ten šuter čo má predtým vraj ,ovládal'. Teraz som konal z vlastnej vôle, aspoň som bol o tom presvedčený.

Keď si ma všimli stráže iba som namieril kopiou a vystrelil, aj oni zaútočili ale ja som už vytvoril svoju ilúziu a nechal som ich nech sa hrajú a ja som si išiel po pomstu. Išiel som po pomstu ktorá nepatria mne, no musel som.

Pomaly som vkročil do hradu a vydal sa k Ódinovej izbe. Cítil som nadšenie a silu. Normálne by som takéto niečo nespravil no teraz som o tom nerozhodoval.

ROSALIND

Rozbehla som sa do zámku ako mi kázala Sif. Keď som konečne dobehla za Friggou, videla som na jej tvári strach.

,,Je to súrne. Potrebujem pomoc!" začala som panikáriť.

,,Viem. Už som zistila čo sa stalo." povedala a smutne sklonila hlavu. ,,Keby som ho nebola presviedčala...všetko by bolo v poriadku." vrhla pohľad na spiaceho Ódina.

,,Teraz na obviňovanie nieje čas. Ako ju mám zastaviť?"

Na chvíľu sa zamyslela a potom s nádejou povedala:

,,Choď pod náš zámok, tam kde máme najväčšie cennosti. Tam je náhrdelník. Keď ho niekomu nasadíš nevidá ani hlások. Lorelaj ovláda všetkých svojim hlasom. Mohlo by to fungovať." poradila a ja som sa iba poďakovala a bežala dole.

Cestou som uvidela Lokiho ako sa blíži, no z okna som videla ďalšieho Lokiho, tentoraz v zbroji ako sa bije so strážami. To nemohlo značiť nič dobré.

Schovala som sa aby ma nevidel a rozbehla sa za náhrdelníkom. Zišla som po schodoch a predomnou sa objavila krátka dlhá chodba osvetlená žiarivým modrým svetlom. Po krajoch boli rôzne vzácne veci
večný plameň, tesseract, mrazivá skrinka...no nikde žiaden náhrdelník.

V zápätí som uvidela vec ktorá vyhovovala mojim kritériám. Bol to skôr obojok pre psa ako náhrdelník. Bol to železný kruh obtiahnutý zlatou farbou s niekoľkými ďalšími železnými pruhmi. Takže, plán je jasný. Nájsť Lorelaj, vraziť je na krk náhrdelník, vydýchnuť si. Ale ako ho uskutočniť?

Napadol má celkom slušný nápad. Znova som sa rozbehla, no teraz za Thórom.

Keď to nevíde, budem ovládnutá Lorelaj, zničím Ásgard a všetko na čom mi záleží.

FRIGGA

Niekto vtrhol do izby a za ním nasledovali Rosalindine kamene. Skoro ho zasiahli.

,,Loki!" skríkla som vystrašene a pribehla k nemu.

,,Matka! Musíme niečo robiť, lebo takto skončí celí Ázgard!" povedal rozrušene.

Lost Dream (Fanfiction for Asgard)✅Where stories live. Discover now