bölüm on sekiz

9.4K 1K 204
                                    

"Yok artık!"

Bade, yaptığı salatayı karıştırırken Sinem'in tepkisine hafifçe gülerek karşılık verdi, "Ben de aynen böyle söyledim." dedi, salata kasesini masaya koyup Sinem'e döndüğünde arkadaşının tatlı kahve gözlerinin şaşkın şaşkın kıpraştığını gördü. Bugün plajda Atabey ile olan karşılaşmalarına şaşıran tek kişinin Bade olmadığı belli oluyordu. Atabey'in uzun açıklamasından sonra Bade ne diyeceğini bilememiş, sonra çok olgunca bir şey yaparak çantasını toplayıp ayağa kalkmış ve adama bir daha bakmadan plajdan ayrılmıştı. Çok olgundu gerçekten.

Ama Atabey ona o lafları ettikten, o kadar ciddi baktıktan sonra ne diyeceğini bilememişti. O an en doğru şey kalkıp gitmekmiş gibi gelmişti. Atabey'in onun için buraya kadar gelmesi kadını şaşırtmış, sözleri gururunu okşamıştı, bu doğruydu. Senin için savaşacağım, demişti Atabey, denemek bedavaydı elbette ama Bade merak ediyordu; onlar için gerçekten savaşılacak bir şey kalmış mıydı?

Sinem şaşkınlığından arınıp kıkırdadı. "Aman, niye şaşırıyorsam?" dedi gülerek masaya otururken, "Bu tam Atabey'in yapacağı bir hareket. Üniversitedeyken de ne zaman tartışsanız senin gönlünü almak için yavru köpek gibi peşinden dolaşırdı.." Hatıraları ona çok komik gelmiş gibi tekrardan kıkırdadı.

Bade, Sinem'in bu tozpembe tavrına gözlerini devirmekle yetindi. Fırın eldivenini takıp, fırından çıkardığı makarnayı masaya koydu ve tabaklara koyarken, "Artık üniversitede değiliz Sinem. Ve aramızda bir tartışma yok. Aramızda..." Ne diyeceğini bilemeyerek durdu, "Her şey var!" dedi sonra patlayarak.

Sinem arkadaşına bakarken tek kaşını kaldırdı, "Bade gerçekten karşımda durmuş, Atabey'in senin için buraya gelmesinin senin gözünde bir önemi yokmuş gibi mi davranacaksın?" diye sordu bilmiş bilmiş. Bade tam ağzını açmış, arkadaşına bir cevap verecekti ki kapının çalmasıyla ikisinin de dikkatleri dağıldı. Aynı anda bakışlarını çalan kapıya çevirdiler, Bade, "Birini mi bekliyorduk?" diye sorarken Sinem omuzlarını silkti, "Komşulardan birisi yemek getirmiştir belki. Sen otur, ben bakarım." dedi ve oturduğu yerden kalkıp, kapıya doğru ilerledi.

Bade tabakları hazırlamış, arkadaşının gelmesini beklerken Sinem birkaç dakika sonra koridorun başında belirdi... Yanında Atabey ile birlikte.

 Yanında Atabey ile birlikte

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
YAKALA BENİ (devam edecek)Where stories live. Discover now