• 3 •

189 23 33
                                    

Майкъл Кийт седеше на предната седалка на черния Астън Мартин V8, докато чакаше колегата си, Фредерик Бенито, да им купи кафе.
В действителност, колега беше малко неточно, по-скоро подчинен.

Както винаги, Майкъл не искаше да губи нито минутка и затова, докато чакаше, проверяваше скорошните инвестиции на лаптопа си.

Усмихна се на себе си. Инвестициите бяха успешни, както и предполагаше, а баланса по сметката подобри настроението му.

А когато беше в добро настроение си спомняше за Вероника.
Реши, че след като свърши работа, ще си уговори среща с нея. Не я беше виждал от седмица. Зачуди се дали вече бе разтворила крака си за друг. Всъщност, не го интересуваше. Не му пукаше дали Вероника му е вярна, стига да се въртеше кротко около него. Все пак на него просто му трябваше красива и елегантна жена, за която да харчи парите си. Беше просто приятен бонус, че тя е и интересна и забавна личност.

При мисълта за бурните вечери, прекарани с Вероника, Майкъл разхлаби вратовръзката около врата си.

Погледна сребърния си часовник. Беше 7:38, събота.

След това погледна и към прозореца, защото Фредерик се бавеше ужасно много.

Господин Бенито тъкмо излизаше от евтината (по преценка на Майкъл) закусвалня с две пластмасови чаши в ръка. Бежовата ленена риза и тъмните дънки му стояха добре и отиваха на карамеления му тен и на къдравата му кестенява коса.

Но като цяло видът му не се съчетаваше с професионалната визия на Майкъл, който носеше официален черен костюм.

Точно заради ежедневния му и непринуден вид Фредерик слезе за да купи кафетата им. Все пак, Майкъл би привлякъл ненужно внимание.

- Приятел, по-префърцунено кафе не можа ли да измислиш? Трябваше да обяснявам на жената как точно да ти го направи. Клетата, твоето кафе ѝ отне 10 минути, пък за моето ѝ викам ,,К'вот ми направиш, душичка. Няма да те тормозя."- изговори наведнъж Фредерик и се настани на шофьорското място като първо подаде едното кафе на Майкъл.

При вида на кафето в пластмасовата чашка, Майкъл стисна устни за миг, искаше му се да го върне на Фредерик и да го накара да отиде да му поръча ново ( което да е и в по-хубава чаша), но реши да не бъде гадняр. А и беше в добро настроение, благодарение на печалбите от инвестициите и мислите му за Вероника.

BrokenWhere stories live. Discover now