24. TARDIS

94 6 0
                                    

"Kim, kan je mij de tomaten aan geven?" vraagt Amy. Ik loop naar de koelkast toe en haal er wat tomaten uit.

"Waarom kunnen we geen fishfingers en custard eten?" vraag ik teleurgesteld. Ik geef de tomaten aan Amy.

"Omdat we dat morgen op je verjaardag al eten! We kunnen het niet elke dag eten" zegt Amy geïrriteerd. Ze begint de tomaten te snijden.

"KIM!" de Doctor komt enthousiast naar binnen rennen gevolgd door de andere Doctor en Rory.

"We hebben eindelijk licht! Ik heb iets gevonden waarmee ik de TARDIS kan repareren alleen het gaat wel een paar maanden duren voor de TARDIS opgeladen is" zegt de Doctor terwijl hij blij heen en weer springt.

"Eindelijk! Dan hoeven we niet meer met de auto!" zeg ik enthousiast. De Doctor en ik beginnen hyper door de kamer heen te springen als dronken konijnen terwijl iedereen ons een rare blik geeft.

"Ha, daarin lijken jullie ook opelkaar!" merkt Amy met een grijns op. De 10e Doctor draait zich verbaasd naar haar om.

"Kijk jij in welke opzicht ze opelkaar lijken?" hij kijkt haar nieuwsgierig aan.

"Ja! Ik heb al 13 dingen gevonden!" vertelt ze trots.

"Maar we zitten nog steeds vast in de parallele wereld of we nou een gemaakte TARDIS hebben of niet" verteld Rory. De Doctor en ik stoppen onmiddelijk met springen en geven Rory een dodelijke staar alsof alles wat hij net gezegt heeft een leugen is.

"Ha! 14 dingen" roept Amy enthousiast.

"Wat kijken jullie mij aan?" vraagt Rory die een beetje bang van ons begint te worden. Hij heeft gelijk, we zitten nog steeds vast in deze parallele wereld.

"Daar is waar Kim ons mee gaat helpen" verteld mijn Doctor.

"Ow Ja?" ik kijk hem verbaasd aan, hoe zou ik hiermee kunnen helpen.

"Jou zoon heeft een mogelijkheid gevonden om ons naar deze wereld te sturen. dus er zou ook een mogelijkheid zijn om ons terug te sturen. Omdat jou zoon als het ware jou genen heeft zou jij ook wel wat kunnen bedenken" verteld de Doctor. Iedereen staart mij afwachtend aan.

"Oké, laat mij even denken" Diep in gedachte ga ik op de bank zitten.

We hebben hier kunnen komen dus dan kunnen we ook weer terug. Ik stel mij voor dat er twee kamer zijn die worden verbonden met een deur. Ik moet naar de andere kamer zien te komen maar de deur is opslot.
Wat kan je doen? Je kan de deur kapot rammen maar ik denk dat als we dat zouden doen dat de werelden kapot gaan. Je kan een geheime ingang zoeken? Bijvoorbeeld een ventilatieschacht waar je door heen kan kruipen om naar de andere kamer te komen.

"Een geheime gang" fluister ik. Het zou kunnen.

"Brilliant! Een geheime gang waar door je naar de andere wereld kan en terug zonder dat iemand het opmerkt of dat het problemen veroorzaakt" zegt de 10e Doctor enthousiast. Ik kijk iedereen trots aan.

"Dan moeten we maar snel die geheime gang zien te vinden!" Zegt mijn Doctor terwijl hij mij blij aan kijkt.

"Mooizo, ik bel Torchwood misschien kunnen ze ons helpen?" stelt Rose voor. Voor het eerst in tijden voel ik weer een beetje hoop. Ik kijk nu al uit naar mijn verjaardag, ik kijk er nu al naar uit om terug te keren naar onze wereld. Niets zou mijn kunnen stoppen om te niet terug te komen. Kaj en mijn broertje hebben mij verraden en de Doctor en ik zullen ze moeten stoppen.

[Dutch] Escape (Het vervolg van The Last Timelady)Where stories live. Discover now