Štěstí v neštěstí

82 19 0
                                    

Po menší pauze jsem zpět. Užijte si jednu z posledních kapitol. Samozřejmě konec série to neznamená. Toť vše na začátek.

Ubylo pár týdnů. Měsíců. Čas plyne jako voda. Cissy je v pátém měsíci těhotenství. Narcissa si prohlížela příručku. ,,Těším se až ji nebo jeho budu držet v náručí." Řekla a vzala si uzlíček vytvořený z peřin. Začala si pobrukovat a tancovat po pokoji. ,,Cissy, víš že půjde do sirotčince" upozornila ji Bella. ,,Hned po narození jej nedám" kvikla Cissy. ,,Chci si jej chvíli nechat, pár týdnů. Měsíců" zasnila se. ,,Dva měsíce" řekla Andy. ,,Dva a půl" prosila Cissy.

,,Dva, nebo může jít do sirotčince rovnou" řekla jsem. ,,Dobře- Dva měsíce" sklopila Cissy hlavu a vzala si hábit. ,,Musím něco vyřídit, zakryji si břicho" řekla.
,,K čemu když to každý ví" namítla Bella. ,,Já vím" povzdechla si Narcissa a složila si hábit. ,,Každý mě zná jako tu těhotnou ze zmijozelu" řekla podrážděně a čapla mě za ruku.
,,Vídíš to břicho. To je ta Narcissa. Ta těhotná. Je jí jen 14." smála se ironicky. ,,Asi tak nějak?" zeptala se Andy.

,,Jo" zabručela Cissy a vykročila ze dveří. ,,No nic, musím jít za Luciusem" řekla.

Pohled Narcissy
Procházela jsem chodbou, studenti se chichotali a ukazovali si na mně. ,,Vidíš to břicho?" řekl někdo. To je Mia a Lenka, dvě mudlovský šmejdky. Pokoušela jsem se jich nevšímat. ,,Jen klid. Žádný zbytečný stres" radil mi můj vnitřní hlas. Ale ingnorovat je nešlo. ,,Kdy bude asi rodit?" zasmála se Laura. ,,Vypadá to že každou chvíli" smála se Mia. Chtěla jsem něco říct, ale do břicha mi vystřelila prudká křeč.
Slyšela jsem studenty jak se smějí. Začínala se mi motat hlava. ,,Není ji nic?" ptal se někdo. Dělalo se mi špatně od žaludku. To se stát nemůže.
,,No super" pomyslela jsem si.
,,Pozvracím se tu před zraky stovky studentů." A opravdu. Začala jsem prudce zvracet.
,,Fuj to je hnus" řekl někdo.
,,Asi budu blejt taky" řekl někdo jiný. ,,Asi těhotenská nevolnost" řekla Mia a Laura se nechutně zasmála. Napřímila jsem se. Všechno se začalo točit. Těžko jsem se udržovala na nohou.
Prostor se točil tak rychle až se mi udělalo ještě hůř. Napadlo
mě jestli nebudu znovu zvracet. Spadla jsem na zem. Obličejem do něčeho vlhkého. Asi mé zvratky. Všechno pak zčernalo.

Pohled Emily
Začínala jsem si říkat že je Cissy pryč nějak dlouho. Šli jsme se podívat jestli je v pořádku. Na chodbě byl hlouček studentů.
,,Co když se něco stalo" napadlo mě. ,,Bože snad se nic nestalo.." koktala Bella. ,,Cissy!" vykřikla Andy.

Procpali jsme se davem. Na zemi ležela pozvracená a bledá Cissy. Rychle jsem ji kouzlem omyla od zvratků. U ní seděla Mia a Laura. Andy si klekla k Narcisse. ,,Co se jí stalo!" rozkřikla se Bella na ty mudlovský šmejdky. ,,My o ničem nevíme" řekla Laura.
,,Crucio" řekla Bella a Mia spadla v křeči na zem. Klekly jsme si k ní. ,,Cissy" Bella s ní zatřásla.
,,Co když potratila" vykřikla jsem. ,,A co když se jí něco stalo" strachovala se Andy. ,,A co když a co když.." malovala čerty na zeď Bella. ,,Musíme ji vzít okamžitě na ošetřovnu" zavelela jsem. Bella vzala Cissy do vzduchu a kozlem ji vlekla vedle sebe.

Došli jsme až k ošetřovně.
,,Copak je děvčata?" zeptala se Madam Pomfreyová. ,,Tady Cissy- Totiž Narcissa Blacková má potíže" řekla Bella a položila Cissu na lůžko. ,,Tak se na to podíváme" řekla Madam Pomfreyová. ,,Je v pořádku? Bojíme se že potratila" ptala se Andy. ,,Ano, bude v pořádku" ujistila nás. ,,A co se jí stalo?" zajímalo mě. ,,Zřejmě menší kolaps v důsledku únavy a stresu, nic vážného" oznámila. ,,A co dítě?" zeptala se Bella. ,,Jistě hned se podívám" řekla Pomfreyová. ,,Á už to vidím" řekla po chvíli. ,,Co!" vykřikly jsme naráz. ,,Je to holčička" řekla Madam Pomfreyová a odešla z místnosti.

,,To je tak roztomilé" nechala jsem se slyšet. ,,Počkejte až se to dozví Cissy" řekla Bella. Cissy pomalu otevírala oči. ,,Co se to stalo? Co dítě?" ptala se zmateně.
,,Holčička!" vykřikla jsem. Cissy nechápala. ,,Bude to holčička" rozplývala se Andy. Do místnosti vešel Lucius. ,,Luciusi slyšel jsi to bude to holčička" usmála se Cissy když ji Lucius stiskl ruku. ,,Budeme mít holčičku, ty a já" zašeptala a sevřela nás všechny v pevném obětí.
,,Ehh Narcisso, povol trochu" šeptala jsem. Cissy uvolnila sevření ale nepouštěla nás.

Střípky Minulosti- Příběh EmilyKde žijí příběhy. Začni objevovat