Ukázalo se to?

101 22 2
                                    

Přišlo ráno. Narcissa vyletěla z postele a běžela na záchod. Slyšela jsem dávivé zvuky naznačující zvracení. Podívala jsem jestli jsou už ostatní holky vzhůru. Spaly. ,,Cissy?" tázala jsem se. ,,Jsem v pohodě!" křikla. Já jsem ovšem šla za ní. Dveře záchodu nechala otevřené. Podržela jsem ji vlasy. Cissy se na mně vděčně podívala. Měla kruhy pod očima a bledou pleť. Čekala jsem až se vyzvrací. ,,Pojď, tady vyčisti si zuby" řekla jsem a pohladila ji konejšivě po zádech. Na záchod vešla Bella. ,,Tak co jsi v tom co?" řekla. ,,Ne!" odsekla.
,,Jsem jen nemocná" dodala.
,,V tom případě bys měla jít na ošetřovnu" ozvala se Andromeda. ,,Andromeda má pravdu" řekla jsem. ,,Jo, jasně zajdu tam hned po snídani"řekla Cissy. ,,No proto!" křikla Bella.
,,Jdeme tedy na snídani, mám hrozný hlad" řekla Narcissa.
,,Máš hlad? Před chvílí si zvracela!" divila se Andromeda.
,,No jo normální příznaky těhotenství" špitla jsem. ,,Přesně tak" řekla Bella.

Po snídani šla Narcissa na ošetřovnu. Dnes máme volno ( výjimečně ). Máme se připravovat na zkoušky z lektvarů. My ostatní jsme šli na pokoj. Bella sebou plácla do postele. ,,Ještě že jsem tu poslední rok!" vykřikla. Bella měla nedávno narozeniny. ,,Konečně plnoletá" řekla. ,,No jasně" zasmála se Andromeda. Na pokoj se vrátila Cissy, v ruce nesla nějakou krabičku. ,,Co to je?" ptala jsem se. ,,Nic!" křikla Narcissa a zamkla se na záchodě. O pár sekund později se ozval výkřik. ,,Cissy!" vykřikla Andromeda. ,,Nic se neděje, jen pavouk" řekla Cissy roztřeseným a trochu ubrečeným hlasem. Narcissa ovšem není ten typ člověka co křičí když vidí pavouka. Tady se něco musí dít.
,,Myslím že se jí něco stalo" oznámila jsem. ,,Já to říkala je v tom" stála si zase za svým Bella.
,,Myslíš?" zeptala se Andromeda.

Pohled Narcissy
Nemohla jsem tomu uvěřit. V ruce která se mi pořád šíleně třásla jsem tu malou věc držela.
,,Bombardo" Cucky z toho se rozlétly po celé místnosti. Zase se mi zvedl žaludek. Naklonila jsem se nad záchodovou mísu a zvracela. Když jsem viděla obsah svého žaludku, opět jsem se musela vyzvracet. Otřásla jsem se po celém těle a rozvzlykala jsem se. ,,Jsi v pohodě?" uslyšela jsem Andromedy ustaraný hlas. ,,Jo" pípla jsem. Budu muset jít ještě na ošetřovnu. Snad mi Madam Pomfreyová poradí co dělat. Je mi hrozně zle.

Pohled Emily
Narcissa vyšla ze dveří. Oči měla rudé od slz. ,,Kam jdeš?" zeptala se Bella. Cissy neodpověděla. ,,Musíme ji sledovat" pobídla jsem své spolubydlící. Holky zaklaply učebnice. ,,Jdeme!" zavelela Bella. Vyběhly jsme za ní. Opatrně a potichu, aby si nás nevšimla. Narcissa nás zavedla až k ošetřovně. Zavřela dveře. Začaly jsme odposlouchávat. ,,Slečno Blacková, uvidíte jak se budete cítit zítra, kdyžtak přijďte" řekla Madam Pomfreyová. ,,Ale já... Mám hrozný strach. Nevím co mám dělat. Jestli to tak je tak mě máma zabije, a ze školy mě vyhodí" plakala Cissy. ,,Neboj se, bude to dobré, prozatím nashledanou" odpověděla Madam Pomfreyová. Cissy vyšla z ošetřovny. Rychle jsme se schovaly za otevřené dveře.
Pak jsme se přemístili.

Byla noc. Cissy se zase rozběhla na záchod.
Pohled Narcissy
Zase se mi udělalo zle. Asi to je pravda. Jsem hrozně unavená. Je mi moc špatně. Půjdu si rychle lehnout a budu doufat že to přejde. Že mi spánek od příšerné nevolnosti pomůže.
Pohled Belly
Zase zvrací. Moje podezření se čím dál tím víc naplňuje. Šla jsem ji podržet vlasy. ,,Jak se cítíš Cisso?" zeptala jsem se. ,,Mizerně!" sykla a odstrčila mě. ,,Co je?" nechápala jsem.
,,Nic jen nemám náladu. A NECH MNĚ BÝT" zdůraznila naštvaně.
,,Tak promiň?!" pleskla jsem se do čela. Grrr. Jsem si jistá že je těhotná, téměř stoprocentně.
Narcissa se ještě skláněla nad mísou.

Pohled Andromedy
Bella se vrátila. ,,Kde je Cissy?" zeptala jsem se. ,,Pořád zvrací" odfrkla si Bella. Mám o ní docela strach. ,,Co když je nemocná" zamyslela se Emily. ,,Je v tom, vsaď se" řekla Bella. ,,Myslíš?" vmísila jsem se do hovoru.
,,Jsem si jistá, i podle toho jak se chová" pokračovala Bella.

Pohled Emily
Všechno do sebe zapadolalo. Je možné že má Bella pravdu? Ptala jsem se sama sebe. Cissy se konečně vrátila. Byla bílá jako stěna. ,,Jak se cítíš?" zeptala jsem se. ,,Nech mne být!" odsekla Narcissa. Co to do ní vjelo?
Cissy si lehla do postele a zavrtala se do peřin. Budu se muset poradit s Justinem. S touto myšlenkou jsem konečně usnula.

Střípky Minulosti- Příběh EmilyWhere stories live. Discover now