25 Questions you've never been asked (2. dio)

98 9 228
                                    

Bokić!

Stiže 2. dio tj. nastavak pitanja koja ti nikad nisu bila postavljena. Prošlo je duže vrijeme od postavljanja prvog dijela, dogodila se cijela korona stvar, samoizolacija, online nastava, potresi... Kako se Vi nosite sa svime? Ako želite, mogu u sljedećem nastavku odgovarati na pitanja o online školi, navesti neke teorije zavjere o koroni i slično. Da više ne duljim, slijedi ostalih 25 pitanja (od ukupno 50) koja ti nikad nisu bila postavljena.


1. Poznaješ li trojke?      Ne : (

2. Preferiraš li Titanic ili Notebook?     Nisam gledala ni jedan film.

3. Jesi li ikada probala indijsku hranu?      Nisam i nemam baš neku preveliku želju da probam.

4. Kako se zove tvoj omiljeni restoran?      Popolare.

5. Jesi li ikada bila u Nando's-u?     Nando's je restoran Južne Afrike u kojem se poslužuju portugalska jela. Nikada nisam bila tamo, a vjerojatno ni neću.

6. Pripadaš li bilo kojem skladištu (Costco, Macro, Bookers...)?     To su zapravo multinacionalne kompanije. Ne pripadam ni u jedno skladište.

7. Kako bi te roditelji nazvali da si suprotnog spola?     Borna. Isprva sam trebala bila dečko, ali ispostavilo se da sam ipak cura. Iako, ime mi se baš sviđa.

8. Ako imaš nadimak, koji je?     Imam ih puno, Anči, Anjuška, Mala, Ribica, Seka Peka...

9. Tko ti je najdraža osoba na svijetu?     Ne mogu izabrati jednu jer jednako volim roditelje i sestru. 

10. Bi li radije živjela na selu ili u gradu?      Stvarno nemam pojma. Trenutno živim na selu i super mi je,  ima stvari koje me živciraju, ali navikla sam. S druge strane, svakog ljeta provedem nekoliko tjedana u gradu na obali, tako da znam razliku između sela i grada, kuće i stana. Nije mi problem prilagoditi se, tako da ću živjeti gdje me život nanese.

11. Možeš li fućkati?     Mogu, ali jaaako dugo nisam mogla.

12. Spavaš li sa noćnim svjetlom?     Ne.

13. Jedeš li doručak svako jutro?      Ne. Kada je škola, doručak jedem samo kada imam 0. sat i to u školi prije nastave. Kada sam doma jedem doručak ako izađem iz sobe prije 10, ali kada sam na moru tih par tjedana jedem doručak svaki dan. Trebalo bi jesti doručak jer je to najvažniji obrok u danu.

14. Uzimaš li svakodnevno tablete ili lijekove?      Trenutno ne. Uzimala sam prije par godina spirulinu u obliku 9 tableta dnevno, ali kada sam vidjela da nema koristi prestala sam. Postoji velika vjerojatnost da ću od jednog trenutka pa do kraja života biti na tabletama zbog dijagnoze (sljedeće pitanje) koju imam. 

15. Imaš li trenutno dijagnosticirane neke bolesti?      Imam neizlječivu autoimunu bolest štitnjače, Hashimotov sindrom. Posljedica bolesti je hipotireoza (nedovoljno ljučenje hormona) i naposlijetku disfunkcija štitnjače. Ono što se događa je da moj imunosni sustav napada štinu žlijezdu (autoimuna bolest znači da organizam ne prepoznaje vlastito tkivo, stoga ga uništava). Uzrok H. sindroma nije u  potpunosti poznat, vjerojatno je kombinacija genetske predispozicije i vanjskog okidača. Simptomi umor, iscrpljenost, tromost, preosjetljivosst na hladnoću, zatvor, debljanje, suha i blijeda koža, pojačan gubitak kose, obilnije i dulje menstruacije, problemi sa začećem. Nemam sve simptome, ali moram dva do tri puta godišnje vaditi krv kako bi se provjerila razina TSH i FT4. S obzirom da mi je bolest dijagnosticirana sa 11 godini, od tada pratimo TSH i FT4. Nalazi su bili svakakvi, da sam imala sve simptome već bih odavno bila na lijekovima, ali zahvaljujući sjajnim endokrinolozima odgađamo terapiju što je dulje moguće. Svašta utječe na H. sindrom tj. njegov utjecaj na organizam, ali ne dozvoljavam da upravlja mojim životom. Možda jednog dana hoće, ali o tome drugom prilikom. 

16. Koliko si puta bila u bolnici?      Nebrojeno puta, ali samo jednom na više od jednog dana.

17. Jesi li ikada gledala "Potraga za Nemom"?       Stalno kao mala.

18. Gdje kupuješ traperice?      U Bershki. 

19. Koji je zadnji kompliment koji si dobila?      Ovo mi je stvarno presmiješno, ali prije minutu sam od profesorice geografije dobila kompliment da barem jedan moj rad zaslužuje biti na panou...

20. Sjećaš li se snova kada se probudiš?       Kako kada, jučer se jesam, danas se ne sjećam.

21. U kojem okusu čaja uživaš?       Borovnica, jabuka cimet, bakin čaj (šumsko voće ili tako nešto), vanilija jagoda.

22. Koliko para cipela (i patika, cipela, čizama...) trenutno posjeduješ?      Između 15 i 20 sveukupno. 

23. U duhu koje religije ćeš odgajati svoju djecu?      Rimokatoličke. 

24. Koliko si godina imala kada si otkrila da Djed Božićnjak/Mraz ne postoji?        Oko 5 godina.

25. Zašto pišeš na Wattpadu?       A zašto ne? Volim pisati i ako pišem na internetu to će ostati. 

Dnevnik pitanjaOnde as histórias ganham vida. Descobre agora