chapter XV.

437 31 1
                                    


Harry's pov

Brzy ráno mě začaly probouzet jemné dubnové sluneční paprsky. Myslel jsem, že jsem byl první, kdo se probudil, všiml jsem si ale, jak si už Sarah hraje s pramínkem vlasů a Loui se začíná taky probouzet. Možná, že bych býval ještě ležel, ale to bych pak znovu usnul a ostatní by mě museli budit. Vstal jsem tedy sám jako první a došel až k jednomu ze dvou oken v místnosti a rozhlížel se ven. Uvědomil jsem si, že se vlastně nacházíme celkem hluboko v lese. 

Bůh ví, jak bysme skončili, kdyby jsme sem ke Chrisovi nezabloudili...

Vypadalo to tu nádherně. Zelené špičky smrků ozařovalo ranní slunce a už teď byla obloha blankytně modrá. Takovou podívanou jsme tu za tu dobu moc často neviděli a tak mi to hned udělalo malinko lepší náladu. 

,,Pojďte, vstávejte. Trošku se zlidštíme, sníme něco z báglu a někam razíme, ne?"-řekl jsem blondýnce a modrookému, aby vzbudili ještě ty dva spící lenochy. 

 Snídani v podobě jablek a dvou krabic džusu jsme si snědli spolu s tím nádherným výhledem. Ani jsme se nesnažili po sobě alespoň trochu sesbírat ten nepořádek, co po nás zbyl a potichu už otevírali dveře, aby vrzali pokud možno co nejméně.  Ano, bylo trochu drzé jen tak si odejít bez toho, aniž bychom o sobě dali vědět, ale ještě drzejší nám přišlo, abychom kvůli tomu Chrise nebo jeho matku budili. Rozhodli jsme se proto jen nechat na posteli, kde spaly holky lísteček:

,,Šli jsme do neznáma, vrátíme se"

Schody jsme se museli snažit sejít ještě tišeji, páč vrzaly šíleně. ,,Nialle nedupej sakra!"-sykla na něj Nathalie. ,,Já? To ty jdeš jako slon!" S každým krokem schody ale ať jsme se snažili, jak jsme se snažili, vrzaly čím dál hlasitěji. Nebylo tedy divu, že když jsme procházeli chodbou, otevřely se dveře do Chrisova pokoje: ,,Kampak tak brzy?"

,,Ahh, promiň, že jsme tě vzbudili. Nechceme vám tu být na obtíž zbytečně dlouho. Vrátíme se snad někdy odpoledne.."-oznámil jsem a podrbal se u toho na zátylku. 

,,Jo, no..."- zašel Chris pro něco do pokoje a v momentě nám podával mapku okolí, tentokrát naštěstí však novější: 

,,Myslím, že tohle by se vám mohlo hodit."- usmál se. Vděčně jsme kývli hlavami a vyšli ven z domu. 

xx

,,Tak jo, až se znova ztratíme, na nás to nebude, neboť dnes nás vede tady pan Styles!"- vrazila mi do rukou ten kus papíru Sarah a mě nezbývalo tedy nic jiného, než se toho ujmout. Kluci mi naštěstí pomáhali, postupovali jsme rozumně a vše se zdálo být v pořádku. Pomalu jsme se tak vzdalovali od starého domu, který nám Chris do mapky zakreslil a vydali se směr centrum města.

 Nějakou tu chvilku to trvalo, ale přeci jen jsme mezi stromy  postupně začali vidět domy a všechny jiné různé budovy. Octli jsme na kraji lesa a rozhlíželi se dolů do údolí, kde už se rozprostíralo město. 

,,Faaajn...jako záchytný bod budeme brát ten velký obchoďák před námi, protože k němu stojíme více méně nejblíže."- Vyhodnocoval jsem situaci a vyhledával při tom v mapě.

,,Budeme muset sejít dolů, pravděpodobně tudy-"-oznamoval jsem ostatním a ukazoval na cestičku, která se klikatila různě po kopci, nad kterým se skláněl právě onen les a vedla až úplně dolů. 

,,Až budeme dole, omrknul bych mimo infocentra i ten obchoďák, když už tam budem." Nikdo nic nenamítal, neb ani nebylo co a začali jsme tedy opatrně scházet dolů. Cestu jsme zdolávali jako překážkovou dráhu. V jednu chvilku jsme zvedali nohy, aby jsme neměli lýtka samá klíšťata, jak tam byla vysoká tráva, druhou jsme botami čvachtali v bahně a jindy jsme šli zase bokem, abychom neuklouzli po drobných kamíncích. Přesně to se ale někomu z nás muselo stát. Na moment jsem zase študoval mapu, nedával pozor, bota se mi smekla a už jsem letěl dolů. Naštěstí ne daleko a ne moc nebezpečně. Přesto jsem ale zaskučel, když jsem si loket sedřel o hrubý štěrk a praštil se do zad: ,,Kurvaa!"- Musel jsem si zanadávat.

|NEW RULES|✔️Larry Stylinson✔️Where stories live. Discover now