11

37 4 0
                                    

Takže... Deníčku... Do chrámů už nikdy nejdu!! Myslel jsem normálně, že tam umřu! Aspoň že nás pak Victor nahnal do pramenů. Po tom náročném dni jsem dostal konečně odpočinek. Jsme si tam tak odpočívali a najednou přišel Victor. Držel v ruce mobil a mně bylo jasné, co bude následovat.
"Hej, Hej! Uděláme si fotku v koupeli, ať jí můžu zveřejnit." Myslím, že se Yurimu chtělo úplně stejně jako mně.
"Promiň ale nedovolujeme lidem dělat fotky v koupeli." Ha dobrej tah tohle to.
"Vážně?" Nahodil Victor ten svůj kukuč a já jen pohled zaměřil někam jinam, než na nahého Victora. Naštěstí Victor mobil odložil a vlezl si do vody k nám. Začal něco ohledně skoků a já ho pomalu ale jistě přestával vnímat. Já tam usl!

...

"Hej Yurio. Vstávej ospalče. Chtějí to tu už zavřít." Vzbudilo mě šimrání po tváři a Victorův hlas. Když jsem otevřel oči, tak jsem zjistil, že Victor sedí u mě strašně blízko a je nade mnou nakloněný. Rychle jsem ho odstrčil a zvedl se.
"Zmlkni! Nemůžu za to, že jsi horší jak Yakov."
"Ale prosím tě." Zasmál se Victor. Jen jsi nebyl pár dní na ledě a tvé zvyky zaniknuly." Beze slov jsem odešel od jezírka a došel si do šatny pro ručník a šel se oblékat.
Když jsme došli z pramenů, tak jsem si chtěl jít hned lehnout ale Victor trval na tom, aby jsme s ním povečeřeli.
Svou večeři jsem ani nevnímal. Jen jsem položil hlavu na stůl a přemýšlel. Co je pro mě vlastně Agape?
Prase leželo úplně stejně jako já. Tak bez života. Ale proč?! Však nic celý den nedělal! Nebo ano? Ne určitě ne. Najednou se prudce zvedl a vykřikl.
"Už to chápu! Vepřové misky! To je pro mě Eros!" Cože?! Musel jsem se v duchu smát. Bohužel mi to doopravdy nešlo. Na to jsem byl moc vyčerpaný. Proto se v místnosti objevilo trapné ticho. Victor asi nechápal stejně jako já. Eros... Sexuální láska... Jak došel sakra k vepřovým miskám?! "Och promiň." Chytl se za hlavu a uvědomil si co vůbec řekl. "To není..."
"Dobře. Budeme pracovat s tímto." Našel Victor konečně slova, která byla vhodná pro tuhle situaci. "Je to pěkné a jedinečné." Jedinečné. Ne to vymyslí jen hlupák! Potichu jsem se mu smál. Myslím, že Victor chtěl, aby našel trochu jiný Eros. Třeba v něm.
"Vážně?" Musel jsem se se smíchem optat ale hlavu nechal stále položenou.

Z deníčku Yuriho PlisetskéhoWhere stories live. Discover now