14 uintireissu

1.2K 84 92
                                    

Eelis tarjoutui tunkeutumaan Leon mauton takakonttiin, ja mä sain istua pelkääjän paikalla. Leo käänsi radion nupit kaakkoon, kun sieltä lähti soimaan Katri Helenan Kesän lapsi.

"Kerpele sun muusiikkimaku on täyttä kuraa!" Eelis huutaa kontista, mikä saa Leon vaan lisäämään äänenvoimakkuutta. Mä arvostan Eeliksen sanavarastoa 'kirosanoille'.

Leon mauto on ainoo ajoneuvo yksinäisellä sivutiellä, kun me huristellaan kohti Valkkijärveä. Tää on varmaan ihan vitun paska idea, ulkona on vaan 14 astetta lämmintä. Aurinkokaan ei enää paista, ja Valkkijärvi tunnetaan siitä, että se vesi on aina ihan vitun kylmää.

Leo pysäköi vitun ison tammen suojaan hiekan ja nurmikon rajaan. Siihen ei sais oikeesti parkkeerata, mutta vitut ei täällä oo ketään muuta ku me.

"Ethän sä voi uida toi kipsi kädes", Leo huomauttaa vilkaisten mun paketoitua kättä.

"Jesarilla ja muovipusseilla kyl se säilyy", mä heilautan mun kättä ilman halki.

"Multa löytyy vaan jesaria..." Leo mutisee ja kaivelee hansikaslokeroaan.

"Mulla on muovipusseja!" Eelis ilmoittaa ja tarjoaa kahta S-marketin muovipussia mulle. En tiiä miks vitussa sillä niitä oli enkä mä viitti ees kyseenalaistaa.

"Kettuku on kyllä vilpone keli", Eelis kietoo kätensä ittensä ympäri ku se kömpii ulos kontista.

Leo paketoi muovikasan mun käden ympärille ja taputtaa valmista taideteosta hymyillen.

"Vedenkestävä."

Mä riisun mun sukkia samalla ku Eelis valittaa edelleen kylmyydestä.

"Ole mies", Leo sanoo hampaitaan kiristellen ja vetää paitansa päänsä yli sellaisella seksikkäällä tavalla, miten pojat ottaa paidat pois. Mun on pakko kääntää mun katse pois päin huulta purren.

"Vittu Eelis mä käskin sun olla mies", Leo naurahtaa silmiään pyöritellen, mikä saa mut kääntämään mun katseen takas jätkiin.

Eeliksellä on dinosaurusbokserit.

"Himputtiako siinä tuijotatte?! Mun mielestä nää on oikein päheet", Eelis puolustelee itseään ja melkein kompastuu yrittäessään repiä paitaansa pois samalla tavalla kuin Leo.

"Tosi söpöt", mä vihellän vilusta, kun heitän mun hupparin vaatekasan päälimmäiseksi. Leo avaa mautonsa ovet ja työntää AUX-johdon puhelimeensa.

"Ei voi antaa Katri Helenan kuolla", se mutisee, ja Anna mulle tähtitaivas alkaa pauhata mautosta säristen.

"Tää on ihan surkee biisi", Eelis tuhahtaa mutta alkaa kuitenkin täysin rinnoin rääkyä kertosäettä Leon kanssa.

"ANNA MULLE TÄHTITAIVAS, ANNA VALO PIMEÄÄN. ANNA MULLE AAMURUSKO, ANNA USKO ELÄMÄÄN. ANNA MULLE ROHKEUTTA, ETTÄ JAKSAN HUOMISEEN!"

Ja mä en voi muutakun yhtyä tähän kauniiseen kuoroon.

"Okei kaverit, kauniisti hoilattu, mutta mulla on nyt ihan sumputin kylmä, NIIN VOIDAANKO VIMPELIN VEDON TÄHDEN MENNÄ JO TONNE VETEEN KUN SITÄ VARTEN ME TÄNNE TULTIIN", Eelis suorastaan kiljuu ja taittuu kaksinkerroin lämmittääkseen itseään.

Mä vedän nopeesti mun farkut pois jalasta ja tartun Leon ojentamaan käteen. Eelis tarttuu Leon toiseen käteen ja me kolmistaan lähetään huutaen juoksemaan pitkin laituria kohti verta hyytävää vettä. Hyppyhetkellä taivaanrannan rajassa kaikuu ainoastaan mun ja Leon huutamat kirosanat Eeliksen lapsiystävällisemmällä säestyksellä.

Kun mä painaudun veden alle, mua alkaa naurattaa koko tilanne. En oo ollu näin onnellinen hetkeen.

Valitettavasti mun alkaessa nauraa, mun hengitystiet täyttyy vedellä. Jääkylmä vesi jäykistää mun koko kropan ja mä säikähdän ihan huolella. Mä yritän kurottaa kohti pintaa, mutta tuntuu että se vaan karkaa kauemmaks.

Voi nyt vittu.

Kaks suurta kämmentä ottaa mun vyötäröstä kiinni, ja mun jo valmiiks paniikissa olevissa aivoissa alkaa soida hälytyskellot.

Kellä on suuret kämmenet? Otolla.

Säikähdän tätä ajatusta niin vitun pahasti, että vedän vahingossa vettä enemmän keuhkoihin. Pinnan yläpuolelle päästessä pärskin vettä kaikkiin suuntiin.

"Kamilla", Leon ääni kuuluu mun korvanjuuresta ja mä pärskin vettä edelleen.

"Sä oot turvassa", Eeliksen ääni kuuluu mun toiselta puolelta.

Mä vaistomaisesti kierrän mun kädet Leon niskan taakse. Mä tärisen tän veden kylmyydestä, mutta siinä mulla on lämmin.

"Voileipä hali!" Eelis hihkaisee ja halaa mun selkää.

"Täällä on ihan vitun kylmä", mun hampaat kalisee.

Eelis kiipeää ensimmäisenä laiturille ja auttaa mut sitten kädestä vetäen ylös. Leo kapuaa mun perässä.

"Ooksä ihan okei?" Eelis kysyy ja tarjoaa mulle huppariaan.

"Joo, säikähdin vaan", mä naurahdan epämukavasti. Vittu olinpa taas ilonpilaaja. Kamilla sä oot ihan perseestä. "Sori että pilasin tän keissin."

Leo vetää kollareitaan jalkaansa hymyillen: "Et sä mitään pilannu."

"Sähän ihan täriset", Eelis huomauttaa ja tunkee mun pään sen hupparin pääaukosta sisään. Huomaan sivusilmällä Leon mulkaisevan sitä vihasesti.

Mä kiitän Eelistä ja vedän sen hupparin kokonaan mun päälle.

"Onks teillä nälkä? Mulle menis nyt kyllä nugetit", Leo kysyy ja avaa herrasmiesmaisesti takaluukun oven Eelikselle.

"Joo- Auts!" Eelis parahtaa, kun Leo tarttuu sen päästä kiinni ja työntää sen konttiin mutisten samalla jotain.

"Käy mulle", mä ilmoon ja istuudun pelkääjän paikalle.

lol, kerro mitä tykkäsit?

mitä mieltä ootte Eeliksestä? se on mun baby🥺

(LOL KIRJOTIN TÄN KAPPALEEN ÄSKE JA VASTA NYT TAJUSIN ETTÄ KAMILLALLAHAN ON KÄSIKIPSISSÄ FBAKSHAKB SHIT, eli jos ihmettelet miks toi kuulostaa nii randomilta ku korjasin toho alkuu ton käden paketointi touhun)

Kuka mä olenWhere stories live. Discover now