14. Fejezet | Clockwork és Eyeless Jack

51 4 2
                                    

Nata kitárta a szoba ajtaját és csípöjére tette kezét. Ami egyből szemet szúrt neki az a nagy poros ablak volt. A szobában csak egy fehér pléddel borított ágy, egy íróasztalhoz hasonló bútor egy törött lábú székkel, aminek a lábát szögekkel és ragtapasszal rögzítették, egy ruhás- és egy fiókosszekrény volt. A por kissé irritálta az orrát, de nem fordított ennek különösebb figyelmet. Az ajtó becsukta maga mögött, és ekkor meghallott egy nagyon.... érdekes nevetést.

-Chh idióták.- Forgatta meg a szemét. Beljebb lépett és még egyszer átfutta a szemét a szobán. Az ablak kelet felé nézett, így egész délelőtt idesütött a napfény. Blup Blup is megjelent Nata nyakánál és éhes szemekkel nézet gazdájára, aki csak egy bűnbánó pillantást vetett rá.

-Sajnálom, de nincs madárkajám.
Blup Blup csalódottan csapkodott szárnyaival. Nata az ágyra tette a madarat és legugolt mellé.

-Szerzek kaját és megnézem, hogy van-e itt valami orvosi felszerelés. Nem tudom, hogy mikor érek vissza addig maradj itt jó? Ha hallod, hogy jön valaki akkor búj el. Csak akkor gyere elő, ha én vagy Debbidó vagyok az oké?

Blup Blup tipegett párat majd bebújt a takaró alá. Nata az asztalhoz lépett, amin egy tábla és egy filc volt.
Pár perccel később kilépett a szobából és az ajtóra akasztotta a nevével ellátott táblát, majd elindult a lépcső felé. Az útja csendes volt, nem találkozott senkivel. Leérve a lépcsőn a konyhába ment. Átnézte a polcokat és a fiókokat valamiféle madáreleség után kutatva. Az egyik felső szekrényben talált napraforgó- és tökmagot amit gyorsan le is nyúlt. Ezután elsősegély doboz szerűséget akart szerezni, de fogalma sem volt arról, hogy merre keresse. A konyha közepén állva gondolkozott mikor lépteket hallott meg a lépcső felől. Két emberét, és egyik sem volt ismerős. Nata kilépett a konyhából és szembekerült az idegenekkel.
Az egyik egy lány- inkább nő- volt. Barna haja volt, fehér trikót hordott egy zöld pulcsival, fekete nadrággal és barna hosszúszárú csizmával. Egyik szeme méregzölden világított a másik helyén pedig egy ezüstös zsebóra kattogott. Nata kihasználta az alkalmat és gyorsan leolvasta az időt. A másik egy -alkatából ítélve- fiú volt. Fejét kapucni és kék maszk takarta. Kék pulcsit hordott, barna nadrággal és fekete cipővel, szemgolyói nem voltak és helyükről valamilyen fekete trutyi folydogált. A szagából ítélve Nata kátránynak tippelt volna, de ebben nem volt biztos.

-Te meg ki franc vagy? - Kérdezte megütközve az óraszemű lány. Hangjában nem volt semmi bántó szándék, csak őszinte meglepődöttség, így Nata nem sértődött meg a félreértelmezhető megfogalmazáson.

-Moly vagyok.- Intett épp kezével. -Slenderman khm hívott meg minket ide. Ma értük a házhoz.

-Oh szóval te vagy az egyik újonc?-Kérdezte meg az egyértelműt.- Én Clockwork vagyok ő pedig itt Eyeless Jack.- Mutatott a mellette álló maszkosra. - Elfogadsz egy körbevezetést?

-Örömmel.

Clockwork összecsapta a tenyereit.

-Remek! Am úgy látom a konyhát már ismered.- Nézett Nata mögé. - Ez pedig a nappali! Gyere beljebb!

Nata követte Clockwork-öt t és Eyeless Jack-et. A nappaliban a zöld szín dominált, persze csak fakó árnyalatban. A kanapék és a fotelok világosabb mentazöld színűek voltak, a szőnyeg sötétebb fűzöld volt, a függöny pedig fénykorában neonzöldes lehetett. Egy régi kőkandalló köré voltak elhelyezve, a kandalló felett pedig ottvolt a televízió. A szőnyegen egy alacsony üvegasztal állt rajta pár újsággal, magazinnal, egy hamutartóval és a távirányítóval. A fala mentén állt több fiókos és egy üvegberakásos szekrény, melyben látszott pár porcelán tányér és régi árva fegyverek. Nata nem akarta tudni, hogy azokat minek tartják ott. A nappali bejárata mellet állt egy fogas, rajta pár kabáttal, alatta pedig cipőkkel. A nappaliból nyílott egy másik ajtó, amely egy tágasabb helyiségbe vezetett.

-Menjünk tovább!- Clockwork tovább ment a másik.- Ez itt az étkező.
Három hosszú asztal volt elhelyezve a teremben rengeteg székkel. A hatalmas ablakokon fehér függönyök voltak.

-Az első és második emeleten csak a szobák és fürdők vannak. A fiúknak és a lányoknak külön fürdőszobájuk és vécéjük van mindkét emeleten. A harmadik emeleti szobákat raktárnak használjuk. A lépcső melletti szoba Slender irodája. Ja igen az első emeleten van az orvosi szoba. Ha megsérültél vagy hasonló, ott eltudod magad látni. Ha segítség kell akkor hívd E.J.-t.

-Kit? - Nézett Nata értetlenül.

-Engem.- Tette fel a kezét Eyeless Jack.

-Oh.

-Szerintem ennyi.-Szólt Clockwork.- Amúgy mikor indultatok el a határtól?

-Ma reggel.

-Azt hogy...?! -Akadt ki Clock.- Hogy értetek ide ilyen hamar? A proxyk nem találtak meg titeket?

-De, de akkor már nagyon közel voltunk a házhoz.

-Az igen. Rekordot döntöttetek szerintem.

-Milyen rekord?

A hang a nappaliból jött. Nata nem fordult meg, mert tudta, hogy Debbidó az. Clockwork és Eyeless Jack érdeklődve figyelte a másik újoncot.

-Állítólag abban, hogy gyorsan ideértünk - válaszolt Nata. Debbidó a lány mellé lépet.- Úgy látom Slenderman szereti felmérni az új emberkéit.

-Valóban.-Biccentett Debbidó, majd Clockwork és Eyeless Jack felé nézett.- Szasztok! Debbidó vagyok, Moly csapattársa.

-Clockwork.- Bólintott.

-Eyeless Jack. -Intett a kékmaszkos fiú.

-Szóval...- Kezdte Clockwork, arcán kissé... érdekes vigyorral. - Mikor volt az első gyilkosságotok?

-Fhuu..- Gondolkodott Debbidó. - Kb. öt éve? Egy nőt nyársaltam fel.

-Én nyolc évesen égettem fel egy panel házat. -Debbidó és a többiek olyan nagy elismeréssel néztek rá, hogy Nata zavarba jött.- M-Mi van?!

-Nyolc évesen egy egész panelt? Az igen, nem lehetsz kis pályás.- Clockwork erős kezeivel megpaskolta Nata vállát, majd valamin elgondolkozott. - Várj, azt hogy csináltad?

-Tüzet tudok kilőni a kezemből.-Válaszolt kissé unott hangnemben. Clockwork szemében felismerés csillant.

-Szóval ti vagytok azok a különleges képességű gyilkosok! Hogy nem esett le előbb?! A panel... és ott vannak a megégetett hullák, a felnyársalt emberek, igaz? Olyan egyértelmű volt! Ráadásul Slender beszélt is rólatok!

Debbidó és Nata összenézett. Nem mintha a fiú látta volna a társa arcát, de az üzenet még így is egyértelmű volt.

-Hallottatok rólunk?

-A híradóban.-Mutatott Clock a nappali felé.- És Slender pár héttel ezelőtt mesélt rólatok. Azt mondta, hogy ti nem átlagosak vagytok, vannak képességeitek ezért akar titeket annyira a szövetségbe. Nem hittem volna, hogy ti lesztek a következő újoncok, mert olyan... fiatalnak látszotok. Hány évesek is vagytok?

Nata és Debbidó nem tudott válaszolni, mert ismerős lépések zaja hangzott fel a nappaliban. A Proxy-k hazaértek.

Hamu |Creepypasta fanfic| OCWhere stories live. Discover now