Teror na zahradě

176 11 3
                                    

Nevěděla jsem co děje se. Byla litá tma. Měsíční svit zářil na celou zahradu. Očima jsem přejížděla záhonky, altán a stromky. Na zahradě se náhle zjevil Josef Spejbl. Byl otočený zadní pleší k našemu kuchyňskému oknu ve druhém patře rodinného domku. Najednou se ale začal otáčet. Hleděla jsem s otevřenými ústy skrz sklo. Najednou se naše oči setkaly. Chvíli jsme mlčky pozorovali toho druhého, v tom se Josef Spejbl zlomyslně ušklíbl. Lekla jsem se, mráz mi přejel po páteři od tylu až ke kříži. Najednou zvedl ruku a pomalu s ní zamával. Tohle už mě vážně vyděsilo.

Vzala jsem nohy na ramena a už jsem byla z kuchyně pryč. V obýváku jsem ještě rozdýchávala, co jsem viděla, ale i to, jak rychle jsem běžela. Bylo už pozdě, únava se mě zmocnila. Rozhodla jsem se proto jít už spát a Josefa Spejbla jít zítra najít.

Ráno, když jsem otevřela oči a matka mě ihned poslala na zahradu pro celer, jsem si vzpomněla na včerejší strašidelný zážitek s Josefem Spejblem. Bála jsem se, ale už nebyla tma a záhon se zeleninou byl hned vedle zadních dveří.

Nazula jsem si holinky a oblékla si černou pláštěnku. Venku totiž pršelo.

Po návratu do domu, jsem se velmi divila, že jsem Josefa Spejbla nepotkala, ale spíš se mi ulevilo.

Teror na zahraděWhere stories live. Discover now