*17*

9.8K 722 113
                                    

Sadece 3 oy nedir Allah aşkına?

Neyse

Berat'tan,

Sabah Leyla Teyze'nin hazırladığı kahvaltıyı silip süpürdükten sonra hep birlikte okula gelmiştik. Elif, yol boyunca söylenmelerine devam etmiş; Arel ise Buse İpek ile uğraşarak hepimizi kahkahalara boğmuştu.

Şimdi de derse daha yirmi dakika olduğu için kantine gelmiş, köşedeki koltuklara kurtulmuştuk. Buse İpek, Coğrafya hocası Süper Mario ile dalga geçerken (ki gerçekten bizim Coğrafyacının lakabı o zbsjns) gözüm kantin kapısından giren Meva ve Barlas'a kaymıştı. Elimi kaldırıp onları da yanımıza çağırırken Arel'in dr gözü onlara kaydı. Onlar da kısa bir duraklamanın ardından bize doğru yürümeye başladılar.

Yanımıza geldiklerinde ilk olarak Barlas, "Günaydın." dedi. Herkes karşılık verirken o da İpek'in yanına oturdu. Ardından gelen Meva, yumuşak bir sesle, "Günaydın." derken gözünü Arel'den ayırmamıştı ama Arel, önümüzdeki masaya odaklanmış, gözünü kaldırmadan ufak, göz yanılsaması sayılabilecek kadar silik bir baş selamı ile karşılık vermişti. Meva da gözünü ondan ayırıp yanımıza oturdu. Kızlar kendi aralarında sohbet ederlerken, bizde internetteki bir adamın videosu ile dalga geçiyorduk. Ben kahkahalarla gülerken bir anda gözüm sol çaprazımda oturan Elif'e kaydı. Buse İpek ve Meva'nın arasına oturmuş, yüzünde ufak bir gülümseme ile beni izliyordu. Kahkaham, tebessüme dönüşürken bende onun gözlerinin içine bakıp gülümsedim.

Yanarım yanarım ateşlere yürürüm, yanarııımmm

Hay ben senin...

Bende seni aşkım

Kafayı yiyorum yavaş yavaş

Bir anda gülümsemesi silinip kaşları çatıldı. Nedenini sorgularken usulca arkamı döndüm. Ceyda, bizden birkaç metre uzakta durmuş, bizi izliyordu. Daha doğrusu beni ve Elif'i. Benimle gözgöze gelince kendini toparladı ve yanımıza geldi. Arel'in yanına oturur oturmaz Elif'in sesi yükseldi.

"Hayırdır, Ceyda?"

Gözlerimi Meva'ya çevirdiğimde kitlenmiş gibi Ceyda'ya bakıyordu.

"Sevgilimin yanına geldim, Elif. Bundan sanane?" Arel, Ceyda'nın sözleri ile kaşlarını çatıp Elifte olan gözlerini, Ceyda'ya çevirdi.

"Sevgilinle git başka yerde buluş. Bizim masamız, bizim arkadaş ortamımız ise sadece beni değil, bu hepimizi ilgilendirir." Ceyda bu sözlere yapmacık gülümsemesi ile karşılık verirken, Arel'in uyarıcı bir tonda kullandığı sesi yükseldi.

"Elif, tamam uzatma." Elif, Ceyda'nın üzerinde sabit tuttuğu bakışlarını çok kısa bir süreliğine önce bana daha sonra da Arel'e değdirdi.

"Ceyda, kalk."

"Okey... Madem beni ortamında istemiyorsun, baştaki sözümü geri alıyorum. Sadece Arel için değil, aynı zamanda Meva için de burdayım."

Ortama birden sessizlik çöktü. Meva'nın yanımda gerildiğini hissettim. Ceyda, dizlerine dayadığı çantasının zincirini açıp içinden Meva'nın mor kaplı defterini çıkardı.

ANLA || Texting Where stories live. Discover now