13. DIO

224 18 4
                                    

KOLTON

Osjećam se tako jadno i izigirano!

Otkuda jebeno početi? Pavle me nasamario kao najveću budalu i uz to je poveo Adama sa sobom da rješava njegove probleme u vezi koja zapravo ni ne postoji. Dobro zna koliko mi se Adam sviđa i baš je njega izabrao pored svih ostalih! Kako da ne budem ljut zbog toga? Čini se kako me podjebava. Zapravo, njegov glupi postupak me jebe u mozak i tjera me da se zapitam s kime sam ja to proveo mjesec dana... s jebenim lažovom. A ni Adam nije ništa bolji.

Samo me zanima zašto me laže. Zašto mi nije jednostavno rekao tko je Pavlov tajni jebač? Praktički je problijedio kada sam ga to upitao. I mene zanima u čemu je caka. Što on to zna, a da ja ne znam? Očito puno jer ga je Pavle odlučio upoznati sa svojom najvećom tajnom, a ja za to izgleda nisam ni trebao znati. E jesu se zajebali!

Vrhunac svega je kako je kreten Pavle utekao čim me vidio. Ni pet ni šest je raspalio po gasu kao da će ga to spasiti od moje ljutnje. Jako nezreo postupak!

Lijepo je uvalio Adamu. Teret da se nosi sa mnom, mislim. Nadam se da je to jedino što mu je uvalio, mada me ništa ne bi čudilo nakon ovoga.

Gospodin mi je dužan objašnjenje. Debelo objašnjenje za debelo sranje koje je napravio. S obzirom na to već sam se stvorio u klubu i marširam na gornji kat gdje se nalazi njegov stan. Ironična stvar je što čak znam šifru za otključavanje, a vlasnika izgleda ne poznajem niti malo. Da se ne lažemo, nisam mislio da dijelimo Bog zna kakvu povezanost jer se krešemo tjednima, ali sam očekivao da mi neće lagati i raditi iza leđa. A on je upravo to učinio. Platit će mi za to.

Iako znam šifru, odlučio sam pozvoniti i čekati da mi otvori jer ne želim upadati kao manijak. Koliko god je zaslužio da mu srušim cijelo ovo mjesto na glavu. Nakon par sekundi, lagano je odškrinuo vrata i susreo se s mojim bijesom. Izraz lica mu je itekako okrivljenički, i sam je svjestan da je zajebao.

„Mogu objasniti."

Ponovi isto ono što je i Adam rekao maloprije i pusti me da uđem u stan. Jednako mu se cinično nasmijem kako sam i njegovom novopočenom partneru u zločinu. Izgleda da me smatra idiotom. Ako mi bude servirao neke laži, kunem se, puknut ću ga. A tek mu se nos vratio u normalu.

„Što ti je Adam rekao?"

Ne može čak ni prikriti strah. Očito se boji da mi je Adam otkrio tko je taj famozni tajni jebač. Tko bi mogao biti da je toliko strašno da ja saznam?

„Zar ne misliš da je malo glupo da ti meni postavljaš pitanja? Mislim, ipak sam ja taj koji je zaslužio objašnjenje za ovaj skandal koji si nam svima priredio. Samo me zanima zašto. I zbog koga naravno."

Oštro mu govorim te prekrižim ruke zauzimajući čvrsti stav osobe koja čeka odgovore. Pred osobom koja se nervozno meškolji u mjestu vjerojatno smišljajući neku novu laž.

„Nije važno. Ionako ti ne mogu to reći."

Duboko uzdahne, a ja se itekako razočaram njegovim odgovorom. Očito me ne cijeni nimalo.

„Ne mogu vjerovati na koga sam trošio spermu i vrijeme!"

Ljutito uzviknem i krenem prema njegovoj spavaćoj sobi kako bih pokupio neke od stvari koje su mi kod njega. Ne želim više ni trenutka provesti tu!

„Koltone, daj stani!"

Povikne za mnom slijedeći me poput psa. S obzirom da mi nije spreman reći istinu, nema smisla da provedem i jednu minutu više u njegovom prisustvu.

„Ne obraćaj mi se. Kako god da se zvalo ovo što smo imali, završilo je."

Kažem mu bez da ga pogledam te krenem trpati odjeću u manji kofer kojega sam donio tu prije nekih dva tjedna. Tada sam mislio da sam sretan što imamo jednostavan odnos koji mi neće zadati glavobolje. A pogledaj ovo! Jebeno mi se usrao u život!

206 KOSTIJUTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon