9. DIO

279 19 4
                                    

KOLTON

„Dobro jutro, nevaljalče."

Izgovori zadovoljno kada me ugleda nakon što otvori oči te mi se primakne da me poljubi. Ovaj lik je genijalan. Nježna i napaljena dušica u jednom. Pa ne može bolje!

„Dobro jutro, Pavle."

Nikada nisam bio dobar u ispaljivanju bilo kakvih nadimaka. Ni onih napaljenih, cringe ili onih od kojih ti cijelo tijelo zatreperi. Kao na primjer... A ne, ne! Neću to ni pomisliti! Nema šanse!

Pavle ni ne sluti da sam budan već sat i pol'. Razmišljao sam o svemu što se dogodilo u proteklih mjesec dana. Kada bih morao to jednom riječju opisati, to bi bila „turbulencija".

Krenimo samo od njegovog pojavljivanja pa do činjenice da sam ga zaskočio ni puna dva dana nakon što smo se upoznali. A on me odbio... i ja sam ispao kreten svoje klase. Ne mogu opisati koliko me blam kada se sjetim tog trenutka! Trudim se o tome ni ne razmišljati, ali teško je. Jer imam osjećaj da je on u svakom kutu moje kuće kada uđem u nju. Zato je i izbjegavam što više mogu.

Zato sam kod Pavla većinu vremena. Dobro, da se ne lažemo, ima još par jako dominantnih razloga zašto provodim puno vremena s Pavlom. Može se pretpostaviti. I da, pogođeno je iz prve!

Ali da se razmišljanje o Pavlu ne bi svelo samo na to kako je jebeno odličan bio ispod, iznad ili kraj mene, reći ću ono prvo najbitnije.

S njim je sve tako jednostavno... nije zabranjen. Opušten je i traži baš sve isto što i ja. Da se zabavljamo, bilo to u društvu, kafiću ili u njegovoj spavaćoj sobi. A najbolje od svega je što sve to radimo bez ikakve obveze.

Uživao sam u svakoj minuti tih proteklih neobaveznih mjesec dana. I pomoglo mi je da skinem misli s one plave budale. To mi je itekako bilo potrebno.

„Razmišljaš o njemu opet?"

Upita me paleći vutru dok zauzima sjedeći položaj. Vrlo je precizan u svemu. Vutra za dobro jutro i vutra poslije seksa. I samo je puši u te dvije opcije. Znači, redovno dvaput na dan. Mislim da je ova poslije jebade učestalija čak i od jutarnje. Jer je takav da prije jutro ne bi svanulo, nego što on ne bi pojebao nekog.

Lakše mi je razmišljati i o takvim glupostima, samo da ne razmišljam o dotičnoj osobi za koju me pita.

„Rekao sam da ne želim o njemu."

Trudim se zvučati što hladnije i nezainteresiranije jer ne želim da bude toliko očito da bih si glavu otkinuo što sam se onako osramotio, a opet razmišljam o njemu svako malo.

Pavle to kuži i pokušava mi pomoći pa makar i razgovorom kojeg ja redovno odbijam. I sam je shvatio još one noći da ima nešto između mene i plave budale, naravno samo s moje strane, a ja sam mu to potvrdio odmah sljedeće noći nakon što smo završili zajedno. Osim što odlično ševi, on je zaista dobar i u slušanju. Ali ja nisam raspoložen da po drugi put iznosim svoju ispovijest o tome kako se ložim na budalu.

„Gledam te kako se mučiš umjesto da staneš pred njega i kažeš mu sve što imaš. Što će ti donijeti izbjegavanje? Samo produljuješ agoniju. I uzvrtiš se poput nervoznog pesa kad ga ugledaš."

Uzdahnem svjestan svoje gluposti, ali ujedno i nemoći što se tiče ove situacije. Pavlova iskusnost mi užasno odgovara kada se hvatamo pod plahtama, ali ne i kada mi počne govoriti što bih trebao učiniti. To je ipak samo moja stvar iako smo u zadnjih mjesec dana svake noći dijelili krevet.

„Živcira me bilo kakva priča o njemu. Okej, podijelio sam to s tobom jedanput jer me mučilo, ali više ne planiram. Poprilično sam siguran da su te sitne emocije koje imam prema njemu posljedica toga što ga ne mogu imati. Da mi je dao da ga pojebem kad sam htio, zadovoljio bih se i ohladio se od njega."

206 KOSTIJUWhere stories live. Discover now