9.rész

1.1K 41 1
                                    

Lisa szemszöge
A világ legrosszabb napja. De mindent sorjában. Hol is kezdjem. Már rég volt amikor lebuktunk olyan 1 hónap körül. Azóta minden megváltozott. Elena és Damon néha-néha összekapnak de mindig kibékülnek. Caroline és Stefan sok időt töltenek kettesben kihasználva az alkalmat. Bonnie próbál jobban utánanézni a látomásainak. Tyler visszament Mystic Fallsba segíteni Mattnek. Jeremyt és Ric pedig Bonninak segít. Liammel keveset beszélünk és találkozunk, mert nincs rá sok időnk. Kábé ennyi. Mint mindig ma is fáradtan  és mérgesen álítottam le az ébresztőm ami a telefonomból üvöltött. A szekrényből kivettem azt ami először a kezem közé került. Ezt vettem fel:

 Ezt vettem fel:

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

- Jó reggelt. Kávét? - emelte fel Caroline.
- Köszi.

****

A nap hátralevő része jelenleg jó volt. Utána már csak rossz következett. Egy rossz hír és már az egész napodat lelombozza. Na de, hogy is történt? Aha megvan. Mindenki lázban égett. Már csak ma van suli utána szombat és vasárnap hétfőn pedig karácsony. Wáááá, de jó vagyis csak jó volt. Éppen kicsengetek a negyedik óráról. Szünetben mint mindig a szekrényemnél vagyok és várom a többiekket. Egy ismerős alakot láttam a távolban, mikor észrevette, hogy figyelem odajött hozzám.

-Matt- öleltem meg boldogan- Hát te.... hogyan.... hogy..... hogy-hogy itt vagy? - kérdeztem boldogan. Viszont a boldogság kicsit aggódássá vált, mikor belenéztem a könnyes szemébe.

- Tyler.... szóval azért jöttem ide, hogy elmondjam Ty- Tyler......... meh-meghalt- nyögte kívül nekem pedig elkomorodott az arcom.

-Mi?

-Matt haver hát te? - jöttek oda a többiek is. Összeráncolt szemöldökkel néztek a könnyes srácra. Fejüket kapkodva néztek rám meg rá.

- Mi történt? - kérdezte meg Caroline.

- Otthon mindent elmondom csak menjünk inenn- motyogtam. A többiekkel együtt szó nélkül elhagytuk az iskola területét Alarickal együtt. Fele Stefan kocsijában felé pedig Rickkel utazott. Útközben írtam Liamnek.

Lisa: Szia, mi léptünk suliból.
Liam: Minden rendben?
Lisa: Fogalmam sincs majd később találkozunk
Liam: Oké. Remélem semmi komoly nem történt. Kérlek vigyázz magadra. Szia, Szeretek.
Lisa: Én is téged szia.

- Na mivan lógunk? - kérdezte Damon mikor bementünk a házba. - Matt Donowan rég láttalak.

- Elmondanátok végre mi folyik itt- kérdezte idegesen Caroline. - És hol van Tyler- a hangja itt már agódásra változott át.

- Tyler meghalt. - mondta ki Matt és könnyezni kezdett.

- Nem az lehetetlen. Kérlek mondd, hogy csak viccelsz.

- Sajnálom Caroline de ez igaz. Vasárnap 12:00-kor lesz a temetése Mystic Fallsban.

-Te jó ég- motyogta Bonnie. Így történt, hogy mindenkinek elment a kedve az életől. Caroline felszaladt a lépcsőn és becsapta az ajtaját. A jó hallásunknak köszönhető hallottuk csak, hogy sír. Megegyeztünk, hogy nem hozzuk fel a témát és nem firtatjjk Caroline végett is. Hiába Stefannal van együtt, ha Tylerrel közös múltjuk van.A nap hátralevő részit már nem írom le. Elég annyit tudni, hogy a fiúk lent ittak gyászképen, Caroline sírt, Elena és Bonnie bementek Carolinehoz és ha jól láttam ők is sírtak. Scotték nem akartak minket zavarni jobbnak látták, ha most békén hagynak minket. Én pedig az ágyon fekve, zénet hallgatva gyászoltam és természetesen sírtam. Tyler jó barátom volt az elmúlt évek alatt ezért eléggé megviselt a halála. Carolinenál érthető volt a reakciója hiszen az exe  volt. Elena, Bonnie, Matt és Jeremy kiskorúak óra ismerték őt. Stefan, Damon és én pedig a Mystic Fallsi éveinek alatt ismertük meg őt és elég szoros barátságunk lett és nem csak azért mert mindketten vérfarkasok voltunk.

Vasárnap
A nem várt nap hát ez is eljött. Tyler temetése. Szombatról csak annyit, hogy nagy nehezen, de sikerült kirángatünk Carolinet a szobájából. A nappaliban beszélgetünk vagy filmet néztünk. Viszont a mai nap már nem volt jó😥. A temetésre feketében szoktak menni, ezért felvettem egy fekete kapucnis pulcsit, egy fekete nadrágot és ki nem találjátok egy fekete cipőt. Az út csendben telt. Senki nem szólalt meg csak gondolkodott. A temetést nem részletezem. Csak annyit mondok, hogy mindenki ott volt aki számított és jóba volt Tylerel. ( nem tudom, hogy szoktak lenni a temetések mert még nem voltam ezért nem írom le sry. Írói szerk.)
A temetés után a Mystic Grillbe mentünk.
- Tudom, hogy úgy volt, hogy nem fogunk kérdezősködni de ezt muszáj tudom. Hogy halt meg? - néztem Matt szemében.

-Holtan találtam rá a házuk előtt a kertben. Minden bizonnyal megmérgezték. - mesélte el Matt. Szóval tudták mi. Farkasfűvel és sisakvirággal megérkeztünk.

- Menjünk haza még felkell alítanunk a fát. - mondta Bonnie. Természetesen nem ezért akart haza menni csak most Carolinenak akarunk jót. Fadiszítéssel eltudjuk terelni a gondolatait. Ki fizettük az innkket és elindultunk vissza. Mattet hoztuk magunkkal.

Vámpírok és vérfarkasokWhere stories live. Discover now