Race 16: ,,Because Brooke.''

169 15 6
                                    

O měsíc a půl později

Vyzvánění mého telefonu mne doslova vyrvalo ze spánku. Kdyby ten telefon neměl takovou cenu, jako má, už bych s ním mrštila o zeď. Líně jsem strčila ruku pod polštář a hledala zvonící předmět.

,,Hm.‘‘ zabručela jsem, když jsem přijala hovor. Nevím, kdo je na drátu, ale byla jsem připravená, aby si uvědomil, co za chybu způsobil. Vzbudil Grace Bennettovou.

,,Grace?‘‘ ozval se Nathanův hlas. On byl zrovna ten, kterého bych takhle po ránu nejméně čekala.

,,Hm.‘‘ znova jsem zabručela. Oči jsem měla stále zavřené, v ústech jsem měla vlasy a mobil jsem měla položený na uchu, jelikož jsem byla příliš rozlámaná na to, abych ruku udržela ve vzduchu.

,,Ty ještě spíš?‘‘ chtěla jsem znova zamručet, ale nedal mi k tomu prostor. ,,Grace! Sakra vstávej! Je jedenáct, za čtyři hodiny začíná závod!‘‘ šeptal, ale zároveň křičel. Když jsem však vstřebala jeho slova, oční víčka se rozlepila rychlostí blesku a v tu ránu jsem běžela do koupelny. Nic Vás neprobudí lépe, než vědění, že meškáte.

,,Jedu.‘‘ odpověděla jsem a hovor utnula.

O dvacet minut později jsem jela ve svém autě a mířila na samý okraj Los Angeles. V suché a prášivé zemině jsou vyježděny trasy, ze starých předmětů ze skladišť jsou vyrobeny zátarasy, aby se přihlížejícím nic nestalo, a všude jsou auta. Nejen ty závodní, ale také karavany a pojízdné stánky s občerstvením. Panuje tu opravdu kouzelná atmosféra. K mému štěstí na silnicích žádné kolony nebyly, tudíž jsem na místo určení dorazila brzy. Závody sice začínají za tři a půl hodiny, tady to ale žije už od rána.  Pomalým tempem jsem projížděla davem a hledala ty čtyři známá auta. Sice mám neprůhledná skla, ale lidé na mne i přes to mávaly. Vědí, kdo jsem a já vím, kdo jsou oni. Je to prostě slušnost. Z ničeho nic mi kdosi zabušil na okénko spolujezdce. Hlavou jsem trhla do pravé strany a všimla si Cameronova vysmátého výrazu. Na mé tváři se ihned zjevil úsměv a odemknula jsem auto. Cameron naskočil do vozu a políbil mne letmo na rty.

,,Jsme úplně vepředu.‘‘ vydechl a pořádně se usadil.

,,Cože tak pozdě?‘‘ zasmál se.

,,Zaspala jsem.‘‘

,,Ale, krásná Grace se vyspala do růžova.‘‘ mlaskl. Pobaveně jsem se usmála a jela tam, kam mi Cameron řekl.

,,Čau!‘‘ pozdravil mne Nathan s Loganem a Brooke, když jsem vystupovala z auta.

,,Jedete?‘‘ vychrlila jsem ze sebe.

,,Já ne.‘‘ vynikl mezi souhlasnými odpověďmi Broočin hlas.

,,Proč?‘‘ smrštila jsem obočí. Nikdy si nenechala ujít půlroční závody.

,,Nevím, nemám z toho dobrej pocit.‘‘ pokrčila rameny. Normálně by mě tato věta zaskočila, ale řekla to normálním tónem, který mi potvrdil, že opravdu nejde o nic vážného. Jen se jí nechce.

No, abyste byli v obraze. Půlroční závody se konají jednou za půl roku (nečekaně) a jde o ceny. Není to obyčejný závod, jako byl závod třeba s Mahonem. Je to důležitý závod, něco jako mistrovství, mistrovství Los Angeles. Závodníci se sjíždí z nejbližšího okolí a hraje se o hlavní cenu. Hlavní cenou je jednorázové vytunění nebo případně oprava v nejlepší autoopravně v celých Spojených státech. Samozřejmě, že je to řetězec autodílny Melrose. Všechny peníze hradí pořadatelé těchto závodů. Neberte to tak, že na tom prodělají. Oprava může stát opravdu velké peníze, avšak oproti tomu, co tu vydělají za jeden podělaný závod je to jen pár korun. Nedokážete si představit, kolik špinavých peněz se v tomto byznysu točí. I přes to, že je to vše tajné a ve své podstatě na černo, peníze se pohybují v řádech miliónů. Je to sice nezákonné, ale lidé, kteří jsou tímto fascinováni nebo patří mezi nás, jsou schopní za přímý přenos ze závodů zaplatit i několik stovek dolarů. Viděli jste film Rally smrti? Funguje to na podobné bázi, kanály jsou sice trochu zaheslované a normální člověk na ně nemá šanci při hledání na internetu narazit, ale máme i poměrně dost podplacených policistů v oddělení IT. Tohle je všude, je to neuvěřitelné, jak něco takového může fungovat a existovat už řadu let. Je to jako myši. Váš sklep je celý naprosto prolezlý krysami a myšmi, když však vejdete do místnosti, nenajdete ani známku po jejich přítomnosti. Jediné, co Vám po nich zůstane je nakousnutý sýr, ten Vám však nedokáže, že myši jsou stále ve Vašem domě a nepomůže Vám to je chytit. Policisté samozřejmě mají tušení, že něco takového probíhá, nemají ale důkazy. Bez důkazů nemohou nic udělat. A když moc mluví, prostě je přitlačíte ke zdi, chápete, ne? Možná Vám závody přišli nevinné, ale … Nic není tak čisté, jak se může zdát.

RaceWhere stories live. Discover now