Tirsdag den 3. december

75 7 4
                                    

"Okay, nu skal I gå I jeres grupper og arbejde videre fra i går." Den velkendte småsnakken gik i gang i det alle stolene blev rykket tilbage og elever forlod klasseværelset. Audrey dukkede op foran mig med et smil på læben. Jeg sukkede indvendigt og smuttede ud ad døren.

"Hey, hvor skal du hen?" Jeg ignorerede hende, men hun løb op foran mig med armene over kors. "Hør, jeg kan bedst lide at være alene." Jeg skubbede hende væk, men hun tog fat i min arm og snurrede mig rundt så jeg kiggede ind i hendes funklende øjne. "Så er det måske tid til forandring," sagde hun bestemt. Et øjeblik var jeg opslugt, glemte alt omkring mig. Det næste, rev jeg mig løs fra hende.

"Lad mig være," snerrede jeg. "Nej, for jeg kan ikke lave den her opgave alene!" sagde Audrey med et suk. "Hvorfor ikke?" spurgte jeg irriteret. "Hvis jeg laver det her alene, får vi en elendig karakter og min far..."

Vent, hvad?

"Sagde du lige karakterer?" afbrød jeg. Jeg tænkte på hvad min egen far sagde i sidste uge: "Rektor ringede og dit snit er alt for lavt. Hvis du ikke snart får nogle høje karakterer, bliver du smidt ud." Audrey nikkede forvirret. "Ja, vi får ligesom karakterer for opgaven?" sagde hun som om det var åbenlyst. Jeg kørte en hånd igennem mit hår hvorefter hætten røg af. "Jamen, så lad os komme i gang," mumlede jeg. Audrey fik et smil på læben.

"Basically skal vi lave en fremlæggelse om jul, men vi skal fokusere på en specifik ting. Det kan være fx være maden, julemandens oprindelse, traditioner osv." Jeg rullede øjne. "Hvorfor skal vi også lave en opgave om jul? Hvad med hanukkah?" udbrød jeg irriteret. Audrey blev ved med at kigge på mig. "Hvad?" vrissede jeg.

"Jeg jeg er bare enig. Jeg øhm hader ikke julen, men jeg er ateist så det er bare svært..."

"Jeg er også ateist." Audrey så overrasket på mig. "Hvad er der? Troede du, at jeg er satanist eller sådan noget?" spurgte jeg irriteret. "Nej, selvfølgelig ikke!" udbrød hun og rødmede. Jeg sagde ikke noget, men så kiggede hun op som om hun fik en idé. "Hvad nu hvis vi lavede en opgave om ateisters syn på jul?" spurgte hun og prøvede at finde mine øjne bag håret. "Der vil nok ikke være så meget at sige," sagde jeg. "Nej, men altså vi kunne give et andet perspektiv på julen! At den er overvurderet og sådan" Der fik hun min opmærksomhed.

"Er det ikke sådan det modsatte at hvad opgaven går ud på?" spurgte jeg. Audrey tøvede. "Jo, men-"

"Shh," sagde jeg. "Vi gør det. Du kan ikke ombestemme dig," sagde jeg. Hun grinede og jeg kiggede mærkeligt på hende. Hvorfor grinede hun? Jeg havde ikke sagt noget sjovt. Eller grinede hun af mig? Det ville nok give mere mening. Hun opdagede mit blik og så spørgende på mig. "Hvad er der?" spurgte hun. "Jeg kunne sige det samme til dig," sagde jeg hvilket blot fik hende til at se endnu mere forvirret på mig. Der var et øjebliks stilhed. "Skal vi gå i gang?" spurgte hun. "Helst ikke." Audrey løftede et øjenbryn. "Jeg mener klart! Yaay!" sagde jeg dødt og himlede med øjnene.

• • •

Glædelig 3. december!!🥰🎄
Q: Er I i julestemning?

Følelser er for fjolser -men jeg er alligevel også et fjols| julekalender 2019Where stories live. Discover now