11. | Reggeli

686 68 16
                                    

Miami, Július 11
Liftben ragadás: 22 órája
Szabadulás: 2 óra múlva
Idő: 6:32

Mindenki arra riad fel álmából, hogy megszólal egy telefonból a katonai ébresztő jellegzetes trombitaszója. Luis nyöszörögve fogja be a füleit takarójával, de az sem sokat segít a helyzeten, hiszen kissé tompítva, de ugyanúgy hallja a zenét.

- KAPCSOLJÁTOK KI EZT A ZENEBONÁT! - kiáltja önkívületi állapotban. A reggelei nem éppen szoktak zökkenőmentesen telni.

- Tényleg, nem is ezt kellett volna beállítani ébresztőnek! - csap Kendra homlokára, akinek az ötlete volt az egész ébresztős dolog. - Az a dal sokkal jobb lett volna, amikor a Single Ladies (Put a Ring on It) - re táncolsz és énekelsz egy női ruhában. - kezd el nevetni, mire a férfi hirtelen felkapja a fejét és fenyegető ujjtartással mutogat feleségére.

- Meg ne merd mutatni azt a videót a többieknek!

- Jó, mert már megmutattam. - vonja meg vállait hanyagul, miközben a többiek hangos nevetésben törnek ki.

- KENDRAA! - hangzik ismételten egy kiáltás, Luis pedig arccal előre bele nyomja a fejét takarójába. - Vége az életemnek. - dünnyögi bele a puha anyagba.

- Ne aggódj, tudjuk, hogy ez csak a legénybúcsúdon volt az egyik feladat! - veregeti meg együttérzően Wesley a férfi vállát.

Honey és Keira mosolyogva néz össze. Szerintük nincsen semmi szégyellnivaló azon, hogy Luis ilyen feladatot kapott a legénybúcsúján. Hiszen csak annyi feladata volt, hogy elénekelje azt a dalt Kendra egyik ruhájában, ami éppenséggel egy rózsaszín kezeslábas volt, rajta mindenféle hercegnővel. Az énekhangjáról pedig inkább ne is beszéljünk...

- Apa, ne aggódj én nem láttam! - mosolyog rá kislánya. - Csak azt a részét, amikor a végén már annyira bele élted magadat, hogy nem vetted észre a földön levő üdítőt és forgásnál megbotlottál benne, majd fejjel bele estél egy tortába.

Luis kezdeti boldogsága átcsap ismét a szégyenérzetbe. Ő tényleg nem vette észre azt a Fantás üveget a földön! Arról meg nem tehetett, hogy az az eszement haverja, Matthew mindent össze - vissza hagyott a lakásban.

- Én farkas éhes vagyok, szóval szerintem reggelizzünk. - jelenti ki Wesley.

Mindenki elfeledkezve a pár perccel azelőtti témáról bele merül az ételek keresgélésébe. Honey talál pár mandarint és azt kezdi el eszegetni, Keira pár pogácsát töm magába, Daisy és Kendra pedig müzlit esznek. Wesley éppen próbálja Luist jobb kedvre deríteni és amint meghallja a férfi a reggeli szót, mintha puskából lőnék ki, úgy kel fel a takaróból és veti bele magát a szatyrok tömkelegébe. Hosszas keresgélés után elővesz egy salátát, amit szemöldökét felvonva vizslat.

- Már csak egy saláta maradt? NEKEM? Egy SALÁTA? - hisztizik ismét.

- Mandarint? - nyújtja felé Honey az említett gyümölcsöt.

- Mandarinos saláta. Hmm. - gondolkodik el hangosan a férfi. - Köszi, de inkább kihagynám, ha lehet. Maradok a salátánál.

- Én kérhetek egyet? - érdeklődik Wesley, a lány pedig mosolyogva nyújt neki egy gyümölcsöt. Keira ezt csak egy sokat sejtő pillantással nyugtázza, már gondolatban régen össze boronálta a két fiatalt.

Mindenki nyugodtan eszik és elmerül a gondolatai között. Luis éppen azon gondolkodik, hogy mégis hogyan törölhetné ki felesége telefonjából azt a videót, ami megkeserítette percekkel korábban az életét. Kendra a következő fotózására gondol, hiszen Milánóba kapott megbízatást és nemigen tudta még hogyan közölje a férjével, hogy egy ideig távol lesz. Azelőtt még sohasem kellett Amerikán kívül dolgoznia, bár való igaz, hogy még csak körülbelül egy - másfél éve tevékenykedett a modell szakmában. Daisynek a legújabb Én kicsi pónim film, illetve könyv körül forognak a gondolatai. Nemrégiben bejelentették ugyanis, hogy az egyik mesekönyvből filmet készítettek és hónapokon belül látható is lesz a moziban. Keira éppen a PCG folytatásán gondolkodik és különféle elméleteket gyárt, miszerint a főszereplővel mi fog történni, miután kinyitotta az ajtót. Honey már kezd egyre jobban idegeskedni, hogy mit fog szólni édesanyja a távolléte miatt, hiszen elfelejtette értesíteni és mostmár nemigen volt ínyére a dolog, hiszen úgy volt vele, hogy már édesmindegy, le fogja szidni. Wesley pedig a telefonján nézegette, hogy mikor kaphatóak a boltokban a legújabb PCG pólók, illetve pulóverek, hiszen testvére ugyebár oda meg vissza volt a sorozatért és szülinapjára remek ajándékötletnek tartotta, ha vesz egy - a sorozat emblémájával ellátott - felsőt. Persze csak hogyha Keira nem szándékozik addig felvásárolni a készletet.

- Kendra, mostmár igazán elárulhatnád mi a kódja a telefonomnak. - szólal meg végül Luis, ezzel megtörve a csendet.

- Kendra a legjobb feleség és anya a világon. - jelenti ki határozottan.

- Oké ezt tudom, de én a kódra vagyok kiváncsi.

- Ez a kód. Egybe és kisbetűvel. - vonja meg vállait, mire férje csak hitetlenkedve néz rá.

- Úgy látszik néha csak gondolkodnod kéne Luis, mielőtt össze - vissza elkezdenék nyomogatni a gombokat. - utal Wesley a férfi előző esti produkciójára, mikoris úgy próbálta meg feloldani a készüléket, hogy csak random nyomogatott betűket. A többiek már akkor is figyelmeztették, hogy valószínűleg az nem a legjobb megoldás. Sőt. Helyette még le is tiltotta magát percekre, majd végül órákra.

- Jól van na! Mindenki követ el hibákat. - védi magát.

- Wes, szerinted anyáék megengednék, hogy grillezzünk majd a kertben egyik este? Így közösen a liftes csapattal?

- A liftes csapattal? - kezd el nevetni a lány bátyja. - Miért ne engednék meg? Elvégre az ismerőseink mostmár. Szerintem jó ötlet lenne tartani ezek után a kapcsolatot. Főleg Luis miatt, fel dobtad a napomat! - jelenti ki határozottan a fiú.

- Én kiét nem? A világ nyolcadik csodája vagyok! - húzza ki magát büszkén a férfi.

- Az biztos! A világ nyolcadik legszörnyűbb csodája! - horkant Kendra.

- Tudom, hogy attól függetlenül, amilyen vagyok, szeretsz.

- Persze, elvégre nem mentem volna hozzád feleségül. Egyébként akkor elkísérjünk majd a fogorvoshoz? - néz kérdőn Keirára.

- Persze! Én lennék a világ legboldogabb embere! Olyan nosztalgikus lenne, hogyha együtt várnánk.

- Aztán oda is be ragadnánk. - kezd el nevetni Luis, mire mindenki furcsán néz rá. - Most meg mi az?

- Semmi. - sóhajt egy nagyot immár sokadszorra a felesége. - Inkább te csak próbálj meg csendben maradni és keress valamilyen játékot a telefonodon! Legalább addig sem mondasz hülyeségeket.

Keira megörökíti, ahogyan mindenki reggelizik és boldogan nevetgél. Végül azt is sikerül lencsevégre kapnia, ahogyan Daisy éppen apukája hátára ugrik rá, így a hirtelen lendülettől mindketten előre dőlnek, mint egy zsák krumpli.

- LUIS!! - hangzik ismét egy kiáltás a férfi felesége szájából.

- Már megint mit csináltam? Most épp Daisy ugrott rám!

- KICSI A RAKÁS! - ordítja el magát Wesley és rá veti magát Luisra, aki éppen kelne fel, hiszen végre sikerült Daisyt megkérnie, hogy szálljon le róla.

Ígyhát mindenki a felvonó közepében röhög, miközben Luis majd' kipucsul a többiek alatt, hiszen kinyomják belőle még azt a maradék szuszt is.

1 lift 24 óraWhere stories live. Discover now