2. | Szelfi

1K 86 12
                                    

Miami, Július 10
Liftben ragadás: 2 órája
Szabadulás: 22 óra múlva
Idő: 10:20

- Keira, bocsánat amiért közbe szólok, de mégis mit csinálsz? - kérdezi kedvesen Honey a tükörbe csücsörítő, szeplős lányt.

- Hogyha már bent ragadtunk, akkor próbálom kihasználni ezt az alkalmat. Szelfit készítek. - pózol ismételten.

- Engedd el, mindig ilyen. Ha talál rá alkalmat, hogy fotót készítsen, fotót készít. - mosolyog a fiú újdonsült ismerősére, majd rá teszi kezét a lány vállára. Honey bele borzong érintésébe.

- Jaj Wes! - csattan fel a lány sértetten. - Mintha te olyan tökéletes lennél. Nem is emlékszem ki volt az a srác, aki végig sétált fürdőnadrágban az iskola folyosóján, mert elvesztett egy fogadást. - gondolkodik el hangosan.

- Az egyszeri eset volt. - kéri ki magának a fiú. - A tied pedig nem egyszeri. - teszi karba kezeit, így elvéve tenyerét Honey válláról, mire a lány hirtelen fázni kezd az előbb érintett helyen.

- Na igen. Azóta is tele van a net mindenféle mémekkel rólad. - böki meg mellkasát. - Most pedig ha megbocsájtasz, képeket kell készítenem instagramra. Gyere Honey! - kiált a lánynak aki nem mellesleg mellette áll. A kék ruhás szőkeség felnéz bambulásából a nagy hanghatásta.

- Hova? - kérdezi értetlenül.

- Csinálunk közös szelfiket. - csücsörít tovább a tükörbe. - Nem, nem úgy kell. - rázza meg hevesen fejét, látva a lány próbálkozását. - Így. - fogja össze bal kezében Honey arcát, kinek erre olyan feje lesz, mint egy tátogó halnak.

Ha ez a divat. - hagyja rá a vörösre, arca pedig égni kezd a nagy nyomástól. Keira keze eléggé erős volt. Hiszen aki ismerte a szeplőst tudta, hogy minden héten konditerembe jár már tizennégy éves kora óta. Eleinte csak azért kezdett el járni, mert csúfolták enyhe felesleges súlya miatt, majd később élete részévé vált, hogy lejárjon edzeni.

- Én is! Én is! - kezd el ugrálni Daisy, csak sajnos nem olyan magas, hogy látszódjon a képen.

Édesanyja felveszi kezébe, így már négyen pózolnak a felvonóban lévő tükörbe. Luis mivel nem tud semmit sem csinálni, beáll a kép szélére béke jelet mutatva.

- Nem fordítva mutatom, mert az csúnyát jelent. Megjegyeztem abból a filmből, amit még múltkor néztünk a moziban. - érzi büszkének magát, hiszen végre megjegyzett valamit egy filmből.

- Azt a filmet én is láttam. - meséli Wesley boldogan. - Emlékszem egy örökkévalóságnak tűnt. Vártam, hogy vége legyen. - kezdi el kritizálni a felvételt.

- Tesó, most senki nem kíváncsi rád. - oltja be Keira. - Jössz a képre? Mert már lerohad a kezem.

- Van más választásom? - teszi szét kezeit kérdőn miközben huga vadul kattintgat.

- Van, de akkor nem éled meg a holnapot. - mosolyog rá ártatlanul bátyjára.

- Egyáltalán van olyan, aki megéli a holnapot? - kezd el Luis megint pánikolni. - Legfeljebb akkor éljük meg, ha előbb vagy utóbb elkezdjük megölni a másikat. Ugyanis a levegőnk eléggé fogy. - kezdi ijesztgetni a kibanban tartózkodó személyeket, de felselegesen. Mindenki furán néz rá.

- Nem fogy, csak cserélődik. Igazán figyelhettél volna órán, amikor ezt tanították. - oltja be egy pillanat alatt felesége.

- Oké, ez mind szép és jó, de megcsinálhatnánk végre azt a képet? Mindjárt betelik a memóriám. - szól közbe Keira, zöld szemei pedig csillognak az idegességtől.

- Mondjuk nem telne be, ha nem lenne vagy ezer kép a gallériádban mindenféle értelmetlen dologról. - fonja össze Wesley kezeit. - Nem is beszélve arról a temérdek mennyiségű alkalmazásról, aminek nincsen semmi haszna.

- Te csak ne mondj semmit "Mr. Aztaképettöröldkimertnemjórajtaahajam"! - csattan fel Keira ismét.

Honey és Daisy csak értetlenkedve nézi hol az egyik, hol a másik személyt. Nem értik miért kell ilyen sokat veszekedni egy kép miatt. Daisy még túl kicsi, hogy megértse Keira dühkitörésének okát Honey pedig... Honey sosem volt az a tipikus mindent megörökítő lány. Nem volt instagramja, sem snapchatje. Csak facebook fiókja volt, amire barátai miatt regisztrált. Végül a lány megunta a veszekedést és kivette vörös, nemrégiben megismert barátnője kezéből a telefont.

- Mire készülsz? - vonja fel a lány kérdőn szemöldökét.

- Megcsinálom a képet. Így nem lesz vita abból, hogy sokat fotózol. - magyarázza majd lő egy pillanatképet.

Keira kikapja kezéből telefonját majd belép gallériájába. A megnyitott kép eléggé jól sikerült. Honey a kamerába mosolyog, míg mellette Wesley éppen a haját próbálja beállítani. Keira értetlenül nézi a szőkeséget, Kendra pedig Daisyt fogva mosolyog a tükörbe nézve. Luis pedig béke jelet mutat.

- Ez nem is lett rossz. Fel is rakom instára. - osztja meg tervét, a többiek pedig körülötte vannak összenyomódva, hogy láthassák a képet.

- Jelölj meg mindenkit! - kéri Luis és már veszi is elő telefonját, hogy lájkolni tudja a fotót.

- Rendben. Honey te hogy vagy fent? - néz az említett lány felé kedvesen mosolyogva.

- Nekem nincsen instagram profilom. - neveti el magát erőltetetten látva Keira nagyra nyílt szemeit.

- Az nem lehet, hogy nincsen! Most azonnal segítek és csinálunk neked egy fiókot. Elkérhetem a telefonodat? - kérdezi a megszeppent lányt, aki odanyújtja kezébe a készüléket.

- Rendben, mi legyen a neved? - ül le a földre, majd őt követik a többiek is.

- Legyen libapástétom. Az finom. - szólal meg Luis majd látja, hogy mindenki furán néz rá. - Most meg mi van? Tényleg nagyon finom.

Az elkövetkező percekben pedig mindenki sorolja a jobbnál jobb felhasználóneveket a szalmaszőke lány számára.

1 lift 24 óraUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum