25#

5.5K 346 49
                                    

EMİR

Kızlar son sözlerini söyleyip kapıdan uzaklaşırken bizde buradan nasıl çıkacağımızı düşünüyorduk Erkan kendini duvara yaslamış sıkıntılı nefesler verip duruyordu Hakan desek odanın içinde volta atıyordu.

"Başım döndü Hakan"diye sitem etti.

"Yapabileceğim başka birşey varsa söyle göt kadar odaya tıkılıp kaldık dahası bunu bize yapan biricik düşmanlarımız"

Oturduğum yerden kalkıp bakışlarımı odanın içinde gezdirip buradan çıkmanın bir yolunu bulmaya çalıştım.

"Murat Beyin buraya gelip bizi basması an meselesi"dedi Erkan sıkıntıyla, masanın üstünde kurşun kalem görmemle sırıtıp masaya yaklaşıp kurşun kalemi aldım.

"Buradan çıkmamızı sağlayacak anahtarı buldum"

"Emir kardeşim malmısın elindeki kalemin bize ne faydası var?"

"İzle şimdi Erkan bu elimdeki kalem bizi buradan nasıl çıkarıyor?"

Kapıya yaklaşıp dizlerimin üstüne çöküp gözümü kapının deliğine yaslayıp anahtara baktım.
Elimdeki kalemi havaya kaldırıp deliğin içine soktum.Kalemi ileri geri götürüp anahtarın yere düşmesini sağlayabilirsem buradan çıkabilirdik Biraz uğraştıktan sonra sonunda anahtar yere düştü.Erkan Hakan da oturdukları yerden kalkıp sırıttılar elimdeki kalemi bu sefer kapının altına sakup kalemi bir çubuk misali kendime çektim.Anahtarda kalemle birlikte gelince yerdeki anahtarı alıp kapıya sokup çevirdim.

"Aferim lan sana"

"Tabi oğlum ne sandın?"

Kalemi aldığım yere bırakıp odadan çıktık.

ASEL

Bugün erken kalkıp güzel bir duş almıştım.Dolabımın karşısına geçip beyaz bir gömlek,siyah deri taytımı alıp üstüme geçirdikten sonra saçlarımı kurutup kıyafetlerimin ıslanmasını önledim.Saçımı da toplayıp odamın kapısını açarak odadan çıktım.
Azra'nın da hazır olduğunda birlikte evden çıktık okula vardığımızda kızlarda okulun bahçesinde bizi bekliyordu.
Nedenini bilmediğim bir sebepten dolayı hepsinin suratları asıktı yanlarına gittik Azra da farketmiş olmalıki benden önce davranarak ne olduğunu sordu.

"Hakan'lar Murat Beyin odasından bir şekilde çıkmışlar"

Cansu'nun üzülerek söylediği şeye şaşırdım."İyide nasıl çıkmışlar?"diye sordum.Alya "Onu bizde bilmiyoruz"dedi okula girip çantamı sıraya bırakarak kızlara Murat Beyin yanına gideceğimi söyleyip sınıftan çıkarak Murat Beyin odasını bir kez tıklayıp içeri girdim.Kafasını uğraştığı şeyden kaldırarak yorgunluğun verdiği bir suratla bana tebessüm etti.

"Hoşgeldin Asel"

"Biraz yorgun gibisiniz sanki"

"Evet"dedi beni onaylayarak masanın yanındaki sandalyeyi göstererek "otur"dedi dediğini yapıp oturdum.

"Bende seninle gezi hakkında konuşacaktım"

"Dinliyorum"

"Henüz geziye gidecek sınıflar bu geziden habersizler.Doğayla iç içe olmasını istemiştin bana bende size öyle bir yer ayarladım.Sizin sınıftan birkaç öğrenci gelip geziye katılmak istemediklerini söylediler yani en az 20 kişi katılacak sizin sınıftan,aslında herkesin kendi araçlarıyla gitmesini düşündüm.
Ama herkesin durumu müsait olmayabilir aramızda burslu öğrencilerde var.O yüzden herkesi düşünerek size araçları okulun ayarlamasına karar verdim."

"İyi düşünmüşsünüz"

"Bir haftalık gezi olacak zaten o yüzden evin bütün ihtiyaçlarını karşıladık sizi bir hafta idare edicektir 12F'le aynı otobüsü paylaşın derdim ama zaten aynı evi paylaştığınız için birde bunla sizi sıkmak istemediğimden ayrı araçlarla oraya gideceksiniz.Geriye bir tek bunu diğer sınıflara duyurmak kaldı onu da ben hallederim.Siz gerekli eşyalarınızı toplayıp valizlerinizi ona göre hazırlayın bu hafta sonu gideceksiniz"

"Size sormak istediğim başka birşey daha var"

"Dinliyorum"

"Okulun düzenlediği müzik yarışmasına ne oldu kimin kazandığı belli oldu mu?"

"Evet belli oldu"

"Kim peki?"

"Sınıfının başkanı olduğun için sana ayrıcalık yapabilirim sanırım kimseye daha söylemedim."

"Kimler seçildi?"

"Dediğim gibi bana iki kişi lazımdı bende en iyi olan iki kişiyi seçtim.Erkan ve Azra"

Duyduğum isimlerle gözlerimi büyütüp "Ne!" dedim Murat Bey bu halime gülüp "Büyük ihtimalle onlarda böyle bir tepki verip yapmak istemeyecekler"

"Büyük ihtimalle, peki onları seçmenizdeki amaç ne?"

"Farklı zevkleri,farklı düşünceleri,farklı tarzları hatta düşman olduklarını da göz önünde bulundursakta şarkılarında kulağa hoş gelen bir tını var.Bende o ikisini seçip aynı şarkıda bir uyum sağlamasını istiyorum.
Ama bu sandığımdan zor olacak onun için bunu şimdilik kimseye söyleme ben onlara uygun bir dille açıklayacağım"

"Tamam"

"Artık derse gitsen iyi olacak derslerinden geri kalmanı istemem"

"Tamam"diyerek kalkarak odadan çıktım.Erkan ve Azra aynı alanda bulunup birlikte şarkı söyleyecekler ne bizim sınıf bunu hoş karşılayacak nede onların sınıfı, bunu düşünmeyi bırakıp başka bir konuya konsantre oldum.Erkan'lar Murat Beyin odasından bir şekilde çıktılar peki Murat Beyin odasına almak için girdikleri sınav sorularını almayı başardılar mı?

Bu sorunun cevabını öğrenmek için sınıfıma gitmek yerine 12F'nin sınıfının kapısına yaslandım.

"Emir sen hocanın görmediği bir anda telefonundan çektiğin sınav sorularının cevaplarını bize yollarsın"

"Merak etmeyin o iş bende"

Erkan'ların planlarını bozmanın bir yolunu bulmalıyım kimseye gözükmeden sınıfa gittim.
Zilin çalmasından sonra duyduklarımı kızlara da anlattım.Aklımda bir plan vardı aslında tanımadığım bir sınıftan tanımadığım kızı kolundan tutarak durdurdum.

"Selam tatlım"

"Bir sorun mu vardı?"

"Bir sorun yok ama benim senin yardımına ihtiyacım var?"

"Ne konuda?"

"Gel ben sana ne yapman gerektiğini anlatacağım"

Adının Pelin olduğunu öğrendiğim kıza yapması gereken şeyleri anlatıp 12F sınıfına yolladım.Bizde uzakta izlemeye başladık Pelin tamda istediğimiz gibi kızlara zafı olan Emiri sınıftan dışarı çıkarttı.Parmaklarını üstünde dolaştırıp etkisi altına alınca cebindeki telefonu tırnaklarıyla çıkartıp yere atmadan önce telefonun yere düşme sesinin duyulacağını bildiği için telefonu yere attığı an Emirin yanağına bir öpücük kondurunca Emir duyduğu sesi takmadı.
Pelin dudağını Emirden ayırmayarak ayağının altındaki telefonu ayağıyla vurarak geriye attı.Telefonu attığı yerden alarak onların göremeyeceği bir bölgeye geçip telefonundaki sınav sorularını silip onlara özel bir not bırakıp telefonu onun gibi yerde sürükleyerek ayağının oraya attım.

"Gözlerini bir saniye kapatırmısın?"

Emir Pelinin dediğini yapıp gözlerini kapattı.Eğilerek hızla yerdeki telefonu alıp Emire hissettirmeyerek tekrar cebine koydu.

"Açabilirsin benim artık gitmem gerek"diyerek uzaklaştı.Peline yaptığından dolayı teşekkür ettik

EMİR 

Hoca masasında oturmuş önündeki kağıtlara kafasını gömmüştü Erkan kafasıyla 'hadi' der gibi sallayınca onu Kafamla onaylayıp cebimdeki telefonu çıkartıp hocaya bakarak telefonumdaki sınav sorularının cevabını Erkan'a gönderdim.Erkan telefona bakıp kaşlarını çatınca 'ne oldu' der gibi bakıp telefonuma baktım.Az önce Erkan'a gönderdiğim mesaja baktıktan sonra bende onun gibi kaşlarımı çattım.
Erkan'a attığım sınav sorularının cevabı değildi hatta sınav sorularının cevabı yoktu onun yerine birşey yazıyordu ve bu herşeyi açıklıyordu.

Ya benim bildiğim beyin bedava
Ama galiba sen para vermişsin ki
Kullanmaya kıyamıyorsun!

Düşman sınıflar [1]On viuen les histories. Descobreix ara