23#

6K 340 31
                                    

"Yakında 12F'le yapacağımız basketbol maçı yaklaşıyor kızlar"

"Elimizden gelenin en iyisini yapalım"

"Takımlar geçen seneninkiyle aynı mı olacak?Biliyorsun ki yeni kişiler de geldi"

"Murat Beyle konuşur takımları yeniden seçeriz takıma katkısı bulunacak kişileri alalım fazlasını değil"

"Yani eleme falan mı olacak?"

"Bilmiyorum ama öyle birşey düşünüyorum geçen sene gibi 1 puanla kaybetmek istemiyorum 12F bizi bu sene fazlasıyla zorlayacak o yüzden basketbolda en iyi olanları takıma almalıyız"

"Haklısın Cansu"diyerek Merve de onu onayladı kızlar yaklaşmakta olan basketbol maçını konuşurken bende sessizce konuşulanları dinliyordum.Belliki takımın kaptanı Cansu'ydu aklıma takılan soruları sordum. "Geçen sene takımda kimler vardı?"diye sordum. "Gökçe,Defne,Yeliz,ben Merve falan vardık o kadar iyi değildik ama kötü de değildik anlayacağın bazı maçları şans eseri kazandık Erkan,Bars,Ceyhun ve diğerleri basketbolda oldukça iyiydiler onları yenmek bizim için zor oldu oynadıkça kendimizi geliştirmeye başladık tabi"diyerek açıkladı. "Merak etmeyin kızlar bu sene basketbol maçı bizimdir"dedi İdil motive etmek için, bir süre daha maçla ilgili sohbet ettikten sonra ayağa kalkarak yemekhaneye indik

Yemekhane de birkaç öğrenci dışında hiç kimse yok diyebilirdim.Boş bir masa gözüme kestirip oturduk hepimiz kendimize tost söylerken Hakan ve Sarp bizim masamızın çaprazına oturdular.Cansu "İstemediğin ot burnunun dibinde bitermiş boşuna demiyorlar"diye söylenerek tostunu yemeye başladı.Bende tostumdan bir ısırık aldım telefonuma mesaj gelmesiyle telefonu açıp mesajın kimden geldiğine baktım.Rukiye Teyze mi? gözlerimi kırpıştırarak yanlış mı gördüm acaba?Diye doğrularken ne kadar çabalasamda mesaj Rukiye Teyzedendi üstelik benim telefon numaram onda yok diye biliyordum.

Bakışlarımı Azra'ya çevirerek "Rukiye Teyzeye telefon numaramı senmi verdin?"diye sordum Azra başını iki yana salladı telefonumun tuş kilidini tekrar açarak Rukiye Teyzenin mesajının üstüne tıkladım.Üstünde diz kapağına kadar gelen koyu yeşil elbiseyi üstüne geçirmiş kahverengi saçlarını taramaya gerek duymadan dağınık bir biçimde omuzlarına kadar bırakıp dudaklarına kırmızı ruj sürmüş kameraya doğru bakıp dudaklarını büzmüştü fotoğrafın altına yazdığı mesajı okudum.

Nasıl olmuş yakışmış mı?Tanıdığın erkek varsa gönül rahatlığıyla gönderebilirsin

Masada kahkaha atmamla kızların bakışları bana döndü haliyle İdil "Delirdin mi?Ne diye kendi kendine gülüyorsun"dedi cevap vermek yerine Rukiye Teyzenin fotoğrafını kızlara gösterdim.Onlarda benim gibi gülerken "İyiki gündüz vakti görüyoruz"dedi Sibel gülerek,aklıma gelen fikirle telefonu kendime çekerek çaprazımızda ki masaya baktım.Hakan ve Sarp yoktu bakışlarımı çekmek üzereyken masanın üstündeki telefona takıldı gözüm oturduğum yerden kalkarak oraya gittim.Kızların meraklı bakışları üstümde dolanırken ben yapacağım işe konsantre oldum.Masanın üstündeki telefonu avcuma alarak telefonun kime ait olduğuna baktım ya Hakan'ın yada Sarp'ındı telefonu açtığımda ekranda Hakanın resmi çıkınca bu telefonun Hakanın olduğunu öğrenmiş oldum üstelik herhangi bir şifre falanda koymamıştı.Kızlarda dayanamayarak ne yapmaya çalıştığımı anlamak için yanıma geldi. "Elindeki telefon kimin?"diye sordu Cansu,bakışlarımı boş ekrandan ayırıp Cansu'ya bakarak sorusunu yanıtladım. "Hakan'ın"dedim. "İyide onu ne yapacaksın?"diye sordu İdil

Kendi telefonumdan Rukiye Teyzenin fotoğrafını tekrar açarak kızlara baktım. "Bence ufak bir montajla bu iki fotoğrafı yan yana getirebilir Hakanın sosyalmedyasında paylaşarak herkesin görmesini sağlarız üstelik resim kendi telefonundan gönderildiği için hiç birimizden kuşkulanmaz"diye açıkladım.Cansu sırıtarak "Süper fikir de Hakan telefonunun yanında olmadığını anladığı zaman ne olacak?"diye sordu. "Elbet anlayacaktır o yüzden sen onları oyalarken İdil de montajı halledecek"

Düşman sınıflar [1]Where stories live. Discover now