Hoofdstuk 45 - Roze

22 1 0
                                    

Jo is de volgende ochtend helemaal hyper en danst door het huis. Dart lacht om haar en geeft de katten te eten. Ze drinken een kopje koffie en Jo vraagt: "Wat heb je gisteren tegen Jake gezegd? Gaat dat geen spanning geven vandaag, als je alleen met hem bent?" 

Dart kijkt in haar ogen en zegt: "Ik ga niet herhalen wat ik tegen hem gezegd heb. Maar ik kan je wel vertellen, dat het in eerste instantie geen aardige dingen waren. Jake heeft het allemaal als een held doorstaan en we maken het altijd goed, want we houden allebei van jou. We willen jou gelukkig maken. En ik wil hem er vandaag heel graag bij hebben, want hij voelt ook een beetje als mijn grote broer." 

Jo glimlacht en zegt: "Gelukkig. En de Jake en Maria combinatie is ook heel handig in een situatie zoals vandaag. Maria kan hem vertellen dat ik een gele trouwjurk heb uitgezocht en dan kan Jake jou richting een gele stropdas sturen." 

Dart grinnikt en zegt: "Een gele jurk zou perfect bij je persoonlijkheid passen. Ik weet zeker dat het je prachtig zal staan." Jo glimlacht en kust hem. 

Er wordt op de deur geklopt en Jo springt op om open te doen. Maria springt in haar armen, bijna net zo enthousiast als Jo. Ze dansen samen in het rond en de mannen schudden glimlachend hun hoofd. Jake zegt: "De meiden zijn er klaar voor zo te zien. Hoe zit dat met jou, Dart?" 

Dart zegt: "Zeker weten. Ik zou alleen willen dat ik met de meiden mee mocht." 

Jake grijnst en zegt: "Ja, ik ook. Maar ik krijg er misschien wel wat van te zien..." 

Jo draait zich naar hem om en zegt: "Echt niet! Ik wil dat het ook voor jou een verrassing is." 

Jake probeert te pruilen, maar Maria slaat op zijn schouder. "Ik bewaar je geheimen wel hoor Jo, maak je maar geen zorgen." Ze leunt naar Jo toe en fluistert: "Ik heb met de ontwerper gesproken. We hebben straks een afspraak in zijn atelier." 

Jo's ogen worden groot en ze zegt: "Echt waar? Dankjewel!" Ze kust Maria en ze lopen samen naar buiten. De mannen lopen achter ze aan, richting Jakes auto. De meiden gaan achterin zitten en praten over Jo's look voor de trouwdag. De mannen luisteren naar ze met een glimlach op hun gezicht. Jake stopt voor een trouwjurkenwinkel en hij helpt, samen met Dart de vrouwen uit de auto. Jo kust Dart en Maria kust Jake. 

Maria houdt haar telefoon omhoog en zegt: "We houden contact! Succes!" Ze zwaaien naar de mannen, die wegrijden en Maria zegt: "Ik heb niet aan Jake verteld dat we naar een ontwerper gaan. Dus ze denken dat we gewoon aan het winkelen zijn voor een jurk. Kom mee, het atelier zit hier om de hoek.

Maria trekt Jo mee een atelier in en een heel vriendelijk uitziende, flamboyante man komt op ze aflopen. Hij kust Maria op haar wangen en zegt: "Maria! Het is veel te lang geleden! En je hebt Jo naar me toe gebracht. Ik voel me vereerd." Jo staart hem aan, sprakeloos van verbazing. "Hoi Jo, ik ben Marcello. Er is niets waar je je zorgen om hoeft te maken. Ik heb je gezien in de campagnes, tijdschriften en op de foto's die Maria van je gemaakt heeft. En Dirk is een goede vriend van me. En hij aanbidt je. Kom lekker zitten en vertel me hoe jouw droomjurk er uitziet."

Jo wordt stil en Marcello bereidt zich voor met potlood en papier. Met een geconcentreerde blik op zijn gezicht, tekent hij Jo's silhouet. Jo zegt: "Ik weet helemaal niet of ik de jurk wel goed kan omschrijven." 

Marcello zegt: "Oh jawel, dat kan jij wel. Laat gewoon je hart spreken. Wat vind je mooi? Hoe wil je je erin voelen?" 

Jo begint snel te praten, om ervoor te zorgen dat haar hoofd het niet kan bijbenen en zegt: "Kort aan de voorkant, langer aan de achterkant, maar niet tot op de grond. De bovenkant versierd met kralen, sexy, maar niet te sexy. Blij, mooi, een unieke jurk. Anders dan alle anderen." 

Nog Niet Verslagen  ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu