Hoofdstuk 42 - Dartspeler

28 1 0
                                    

Jo kleedt zich al neuriënd aan, blij dat ze weer aan het werk mag. Dart bekijkt haar vanaf het bed met een glimlach op zijn gezicht. Jo voelt dat hij naar haar kijkt en knipoogt naar hem. Jo geeft de katten eten en loopt naar de badkamer om wat make-up op te doen. Ze kijkt naar zichzelf in de spiegel en glimlacht. De skinny jeans, mouwloze topje en legerkistjes zijn haar favoriete werk outfit. 

Ze loopt de slaapkamer weer in en haar telefoon piept. Ze leest het bericht en zegt: "Maria wil dat ik iets vroeger naar het café kom." Jo kruipt op het bed om Dart een kus te geven. 

Hij slaat zijn armen om haar heen en houdt haar stevig vast. "Mmm, niet weggaan. Ik heb meer kusjes nodig." 

Jo glimlacht en kust hem nog een keer, voordat ze uit zijn armen weet te ontsnappen. "Dag, lekker ding! Ik zie je later!" Ze blaast een kusje naar hem en huppelt de deur uit.


Als ze bij het café aan komt, ziet ze dat Jake op het terras bezig is om stoelen en tafels netjes neer te zetten. Ze loopt op hem af en geeft hem een knuffel. "Goedemorgen, grote broer." 

Jake knuffelt haar terug en zegt: "Morgen, mooi zusje. Maria zit al in de keuken op je te wachten." Jo loopt de keuken in en ziet dat de tafel vol ligt met foto's. 

Maria glimlacht naar haar en zegt: "Goedemorgen, Jo. Kom gauw kijken." 

Jo bekijkt alle foto's en begint langzaam steeds breder te lachen. "Maria, ze zijn allemaal geweldig!" 

Maria zegt: "Ik weet het! Ik hoopte eigenlijk dat ik even met je kon praten." 

Jo gaat zitten en zegt: "Oké. Waar wil je het over hebben?" 

Jake komt binnenlopen met twee koppen koffie en de vrouwen zeggen in koor: "Ik hou van jou!" 

Jake lacht en zegt: "Ik weet wel wat mijn meisjes gelukkig maakt."

Maria gaat tegenover Jo aan tafel zitten en zegt: "Jo, ik zit er over te denken om een webshop te beginnen. Maar ik heb hulp nodig met de publiciteit. Daarom hoop ik dat jij het goed vindt als ik je foto's gebruik op sociale media en in advertenties. Ik kan alleen... Nou ja, ik kan je er niet veel voor betalen." 

Jo staat snel op en zegt: "Ho! Wacht even. Ik zou er nooit geld voor aannemen, Maria." Ze loopt naar Maria toe en knuffelt haar. "Ik wil je heel graag met alles helpen, gratis en voor niks. Nou gratis... leuke kleren zijn natuurlijk altijd welkom." 

Maria krijgt tranen in haar ogen en knuffelt Jo warm. "Oh Jo. Dankjewel." Ze gaan weer zitten en drinken hun koffie. Maria zegt: "Ik hou je op de hoogte wanneer je foto's gebruikt worden. Ik ben zo blij dat je me wil helpen." Maria glimlacht en roept Jake. 

Jake komt meteen binnen en vraagt: "Mag ik Jo nu mijn cadeautje geven?" Jo kijkt hem verrast aan en hij geeft haar het cadeau. Ze pakt het uit en ziet een zwart, mouwloos shirt, met een print erop. Jo leest de tekst: Born to be a dart player en barst in lachen uit. 

"Dit is geweldig Jake! Ik trek hem nu aan! Zo gaaf!" Jo trekt haar eigen shirt uit en trekt het nieuwe shirt aan. Ze knuffelt Jake en hij lacht. 

"Ik wist dat je dit leuk zou vinden. Ik had al zoveel plezier tijdens het kopen van dit shirt." 

Jo draait een rondje en zegt: "Mijn nieuwe favoriete shirt!" 

Maria geeft haar een envelop en zegt: "Ik heb ook een cadeautje. Maar je moet er misschien naar kijken als je alleen bent. Het zijn de foto's van jou in die witte bikini." Jo bloost bij de gedachte aan het effect dat die bikini op Dart had en waar het in resulteerde. 

Jake grinnikt en zegt: "Oh, ik durf te wedden dat je die gister voor Dart aan hebt gedaan." 

Jo draait zich naar hem om en zegt: "Hou je mond, Jake. Dart heeft al gezegd dat het overduidelijk was dat ik niet lag te slapen. De volgende keer doe ik alsof ik niet thuis ben." 

Nog Niet Verslagen  ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu