Hoofdstuk 25 - Bus

23 1 0
                                    

Dart doet met lichte tegenzin de deur van de slaapkamer achter zich dicht en draait het telefoonnummer van zijn zus. Ivette neemt op en vraagt meteen: "Heb je het haar verteld?" 

Dart zucht en moppert: "Ja, ik heb het verteld. Je zou gewoon met hallo kunnen beginnen, zoals normale mensen." 

Ivette lacht en zegt: "Je weet dat ik niet eens in de buurt van normaal kom. En dat komt allemaal omdat ik zo'n rare broer heb, die heeft me voor altijd verpest." 

Hij lacht om haar grapje en zegt: "Ik heb maman ook gebeld." 

Ivette stopt met lachen en vraagt voorzichtig: "En hoe ging dat?" Dart vertelt haar dat hun moeder denkt dat Jo net als alle vorige 'vriendinnetjes' is en waarschijnlijk bij hem is voor zijn geld of bekendheid. En dat hij kwaad opgehangen heeft, omdat hij weigerde daar nog langer naar te luisteren. Ivette zucht en zegt: "Ja, dat had ik eerlijk gezegd wel verwacht. En ik begrijp haar ook wel een beetje. Al die andere meiden waren zo... Nou ja, het tegenovergestelde van Jo."

 Dart gromt en zegt: "Jij ook al? Jo zei ook dat ze het begreep. Ze wil maman zelfs ontmoeten."

 Ivette reageert geamuseerd: "Ik wist het. Zij is de vrouw waar ik je al die tijd over verteld heb. Ze is perfect voor je." 

Dart is het met haar eens en zegt: "Ja, je hebt al die tijd gelijk gehad. En ze wil je bedanken, de volgende keer dat ze je ziet." 

Ivette vraagt verbaasd: "Me bedanken? Waarvoor?" 

Dart blijft een tijd stil en zegt dan: "Omdat je me gered hebt." 

Ivette blijft ook een tijdje stil, voordat ze zegt: "Ik heb het voor haar gedaan. Ik wist dat ze bestond. Ik had geen idee dat ze zo mooi en sterk tegelijk zou zijn. Maar toch..." 

Dart glimlacht en zegt: "Je vindt haar mooi?" 

"Ja, Dart. En ik probeerde me nog in te houden. Ze is beeldschoon, dat weet je. En dat haar, mijn god. En die kont..." 

Dart kucht en zegt: "Je weet dat ze van mij is, toch?" 

Ivette lacht en zegt: "Ja, ik weet het broer. Maar je weet dat we dezelfde smaak hebben. En ze is geweldig, maar heeft alleen maar oog voor jou, dus ik ga het niet eens proberen." Ze lacht en plaagt hem nog wat meer. Ze beëindigt het gesprek met: "Ik zal met maman praten en jij moet je nu even geen zorgen maken. Jij hebt haar, voor altijd en iedereen is jaloers. Geniet ervan!"


Dart hangt op en opent zijn laptop, om zijn e-mails en sociale media te bekijken. Hij bekijkt de reclamespot met Jo op het dak en is heel blij met het eindresultaat. Ze ziet er zo ontzettend mooi uit, in die rode jurk en diep in zijn ogen kijkend. Hij pakt zijn telefoon en stuurt Dirk een berichtje. 

Hey Dirk.
Hoe gaat ie?
Reclamespot ziet er fantastisch uit. 

Dirk belt hem, zegt dat alles goed is en dat ze dit weekend naar Nederland moeten komen. Omdat het plan om Mark overal met Jo te confronteren, steeds meer vorm begint aan te nemen. "De etalage van de galerie zal vol met foto's van Jo hangen en er zullen vlakbij twee billboards te zien zijn. Van beide campagnes, boven elkaar. En alle belangrijke, Nederlandse kranten zullen een artikel op de voorpagina publiceren, over een Nederlands meisje, die het maakt als model en jouw hart gestolen heeft. Dart, het gaat echt geweldig zijn! Die klootzak gaat zo'n spijt hebben van alles wat hij haar aangedaan heeft." 

Hij grinnikt en zegt: "Oh, en ik heb ook nog een hele leuke foto voor je. Wacht even, dan zoek ik hem op en stuur hem naar je. Ik heb een vriend gevraagd om op Schiphol, op die klootzak te wachten."

Nog Niet Verslagen  ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu