Hoofdstuk 44 - Cheesecake

25 1 0
                                    

Jo wordt de volgende ochtend wakker, doet haar ogen een klein stukje open en vraagt zich af waarom de zon al zo fel schijnt. Ze gaat rechtop zitten en heeft al snel door dat ze zich verslapen heeft. "Shit! Nu ben ik degene die het café in de steek laat." Maar haar wekker is niet afgegaan. En waar is Dart? Ze draait zich op haar zij en ziet een croissant en een glas sinaasappelsap met een briefje erop geplakt op haar nachtkastje staan. Ze glimlacht als ze het briefje leest. 

Mooie vechter, ik heb tegen Jake gezegd dat je zou
komen werken wanneer je daar zin in had.
Ik wilde hem nog veel meer zeggen, maar ik weet
dat je sterk genoeg bent om voor jezelf op te komen. 

Ik ben aan het surfen of aan het lesgeven.
Kom kijken.
En laat die grote broer maar even in zijn sop gaar koken.
Ik hou van je!
XO 

Jo drukt een kus op het briefje en neemt een hap van haar croissantje. Ze drinkt van de sinaasappelsap, terwijl ze in haar kledingkast kijkt. Ze besluit eerst even te douchen en gaat dan voor wild, los haar en een zwierige zomerjurk. Ze doet wat lichte make-up op, trekt gympen aan en draagt een vrolijke glimlach. 

Ze loopt al neuriënd naar buiten, rechtstreeks naar het strand. Ze doet haar schoenen uit en wiebelt met haar blote tenen in het zand. Ze hoort iemand haar naam roepen en draait zich om. Dylan komt breed glimlachend naar haar toe lopen. "Goedemorgen, mooie dame." 

Jo knuffelt hem en zegt: "Goedemorgen, Dylan." 

Dylan knipoogt naar haar en zegt: "Ik kom eens kijken of Dart me kan leren surfen. Ik heb het altijd willen leren, maar dacht dat dat moeilijk zou zijn met dit grote lichaam. Maar volgens Dart moet dat niets uitmaken." 

Jo glimlacht naar hem en zegt: "Ik geloof hem. Iedereen kan het leren. Ik weet zeker dat je het kan." Jo stopt bij een koffiekraampje en zegt tegen Dylan: "Ga maar vast. Ik kom er zo aan, ik moet eerst koffie hebben." Dylan zwaait naar haar en loopt verder. Jo geniet van haar koffie en praat met de jongen in het kraampje. 

"Ben jij de vrouw in de campagnes met Dart?" 

Jo glimlacht naar hem en knikt. "Ja, dat ben ik." 

"Ik dacht het al. Maar ik was bang dat het raar was om dat te vragen." 

Jo zegt: "Je cappuccino is erg lekker. Je gaat me zeker vaker zien." 

Hij zegt: "Zou ik een selfie met je mogen maken?" 

Jo zegt: "Natuurlijk! En ik vertel met plezier dat iedereen hun koffie hier moet halen." De jongen glimlacht zo breed, dat Jo er vrolijk van wordt. Hij bedankt haar een paar keer en ze loopt al zwaaiend verder. 

Ze komt dichter bij de kust en ziet dat Shaun aan het surfen is, met een paar van de jongens die zie ook in het café heeft gezien. Ze kijkt naar rechts en ziet een aantal surfplanken op het strand liggen. Er liggen mensen op en Dart leert ze de basis van het surfen. Jo gaat een eindje bij ze vandaan in het zand zitten en kijkt naar Dart met een lieve blik in haar ogen. Er zijn twee jonge meisjes in de groep en drie mannen, waar Dylan er ééntje van is. Een van de meisjes kwijlt bijna op Dart en Jo grinnikt. 

Iemand gaat naast haar zitten en zegt: "Je lijkt je daar helemaal niet druk om te maken." Jo kijkt naar de gespierde en gebruinde vrouw die naast haar zit. De vrouw glimlacht naar haar en zegt: "Ik ben Noa, eigenaar van de surfschool en de surf verhuurshop." 

Jo schudt haar hand en zegt: "Ik ben Jo. En ik begin er beter in te worden. In het me er niet druk om maken, bedoel ik." 

Noa knikt en zegt: "Gelukkig maar. Want ik moet eerlijk toegeven, dat ik hem voornamelijk heb aangenomen, omdat hij er zo uitziet. Het lukte me maar niet om meisjes enthousiast te krijgen." 

Nog Niet Verslagen  ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu