Kaos

682 30 5
                                    

|Düzenlendi|
Katniss'in ağzından
Uyandığımda hastanede olduğumu fark ettim.Yoğun ilaç kokusu burnumu yakıyordu.Beyaz önlüklü doktorlar başımda dikiliyorlardı.13.mıntıka anılarımı hatırlamamaya çalıştım.Orda çok fazla hastane anım vardı.Odaya hızlıca göz gezdirdim.Karşı duvarda tuvaller asılıydı.Kapı hemen sağ tarafımızda sol tarafımızda ise koltuklar ve pencere vardı.

"Bana ne oldu neden burdayım?"Sesim susuzluktan o kadar kısık çıkmıştı ki ben bile zor duydum.Neyse ki tekrarlamama gerek kalmamıştı.

"Merak etmeyin yalnızca fazla stresten bayılmışsınız ve bir kaç saattir uyuyordunuz.Sizi saatlerdir bekleyen iki genç kapıdalar.Birazdan gelirler iyi günler."Gözlüklü doktora zorla gülümseyip odadan çıkmasını izledim.

O çıkar çıkmaz Peeta ve Gale odaya daldılar.Lanet olsun!Peeta'ya yapabileceğim hiç bir açıklama yoktu.

Gerçekten berbat haldelerdi.Ahh! Bana bunu yapmayın.Kendimi çok kötü hissediyorum.Tüm bu zahmetler benim içindi.Üstelik ben onların kalplerini defalarca kırmışken.

"Kaa...ttniss 13.mıntıkadan bir ihbar aldık Paylor acil oraya gitmemiz gerektiğini söyledi."Endişeli surat ifadelerinden bunun ciddi bir konu olduğunu anlamıştım.

"Pekala Peeta şey ben açıklamak istiyorum"Mahçupça söylediğim sözler ile yanaklarım kızarmıştı.

"Bunları sonra konuşuruz.Acilen çıkmamız lazım"Kafa salladım ve yatakta doğruldum.
Berbat haldeyim.Saçlarım dağılmıştı ve başım ağrıyordu.Gale kıyafetlerimi uzatınca ona gülümsedim ve ikisi birlikte odadan çıktı.Bende böylece giyinebildim.Koridora çıktığımda ikisiylede konuşmak istemediğim için önden yürüdüm.Onlarda arkamdan geliyorlardı.Hastaneden çıkıp eve vardığımızda yanıma bir kaç eşya alıp aşağı indim.Beni bekliyorlardı.Üçümüz Panemin gösterişli trenine bindik.Hala hiç bir değişiklik yoktu.Tıpkı haraç olarak götürüldüğüm zaman gibiydi.Bir kaç saatimiz aşırı derecede sessiz geçti.Öyle ki vagonu ölüm sessizliği kaplamıştı.Bende yol boyunca uyumaya karar verdim.Tren durduğunda çoktan uyanmıştım.Trenden iner inmez o tanıdık yüzü gördüm.Plutarch bizi bekliyordu.Yüzünde onu öldürmeme yeticek bir gülüş vardı.

"Capitol'e tekrar hoşgeldiniz.Alaycı kuşumuzu tekrar görmek ne hoş."O sinir bozucu gülüşü karşısında en sonunda patlamıştım.
"Teşekkürler Plutarch keşke aynı duygular bendede olsaydı.Ne yazık ki buraya gelmekten nefret ediyorum."
Evet burda olmak berbat.

"Teşekkürler Plutarch.Katniss sadece şaka yapıyor öyle değil mi Katniss?"
Peeta yaptığımın yanlış olduğunu ve kıvırmam gerektiğini anlatan bir bakış attıktan sonra sırtımı dikleştirdim.
"Ah tabiki öyle.Ben sadece şaka yapıyordum."
Rahatsız edici bir şekilde gülümsemiştim.

Biz konuşurken araba gelmişti bile.Hadi ama umarım yol uzun değildir.
Yaklaşık bir saatte arabada yolculuk ettikten sonra sonunda belediye binasına varabilmiştik.Her adım attığımda biraz daha yoruluyordum.13.mıntıka hala yer altındaydı.Daha önce sayısız kere geldiğim, listemi hazırladığım salona girdik.Paylor baş köşedeydi.Yanında tanımadığım kızıl saçlı bir kız ve onun yanında siyak saçlı sivri çeneli bir erkek oturuyordu.Coin'i öldürdüğüm için içinden bana binlerce kez teşekkür ettiğini duyar gibiydim.Yerlerimizi aldığımızda birden kapı açıldı.Yıllardır görmediğim bir yüz bana dostça bakıyordu.

Aşk ÜçgeniHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin