Final

399 17 4
                                    

Sarılmasına karşılık verip onu içeri çektim.Yatağa oturtup göz yaşlarını elimle silip bana bakmasını sağladım.Gülüyordum ve bunu görmesini istiyordum.Yüzüme bakınca hafifçe tebessüm etti.

Birden yüzü düşünce şaşırdım.

"Peeta bir şey soracağım ve bana lütfen dürüst ol." Kafamı sallayıp sorusunu beklemeye başladım.

"Buraya geldiğimden beri Prim'i görmedim.Sorduğumda ise hiç kimseden haber alamadım.Prim nerde?Lütfen dürüst ol." Sorusu karşısında hüzünle ona baktım.Devam et dercesine başını salladı.

"Katniss Prim öldü.Sende oradaydın.Yemin ederim onu kurtarmaya çalıştın az daha ölüyordun ama yapamadın üzgünüm." Dediklerim karşısında gözleri dolmuştu ve alt dudağı titremeye başlamıştı.Birini kaybetmekten daha kötü olan tek şey onu iki kere kaybetmektir.

"Bak Katniss zamanında onun için yeterince yas tutmuştun.Artık kendini toparlamalısın.Lütfen tekrar dağılma." Onaylar bir biçimde başını salladı.Hafifçe öne eğildim ve onu öpmeye başladım.İlk başta şaşırsada sonradan karşılık vermeye başladı.Öpüşmemiz derinleştiğinde onu kendime daha çok çektim.Parmakları saçlarımın arasında geziyordu.Tam o anda tüm zaman durmuşken ve ikimizden başka hiçbir şeyin önemi yokken dünyanın yok olmasıyla eşit derecede kötü olan o ses duyuldu.Odalarımızdan çıkabileceğimiz anlamına gelen siren sesi tüm mıntıkada yankılandı.

Ama o kalmayı tercih etti.Beni öpmeye devam etti.Elleri birden siyah t-shirt'ümü kavradı.Rahatça çıkarabilmesi için kollarımı kaldırdım ve öpüşmemize ara verdim.Bu arada bende onun beyaz hastane elbisesini çıkarıyordum.Karşımda iç çamaşırlarıylaydı.Benimse sadece pantolonum vardı.Gerçi oda pek uzun sürmemişti.Öpüşmemi derinleştiğinde gecenin içinde yeniden kaybolmuştuk.

Sonunda nefes nefeseydik ve kalp atışlarımız hissedilebilir derecedeydi.Bana sıkıca sarıldığında onu kendime çektim ve yavaşça uykuya dalmasını bekledim.Kabusları geri geldiğinde ben her zaman burada olacaktım.

Yazarın ağzından:
Genç adam olacaklardan habersiz kızı sıkıca tutuyordu.Artık ona kavuşmuştu.Yıllardır onun kabuslarıyla uyanıyor, uyanık olduğu zamanlarsa onu düşlüyordu.Oyunlardan sonra tüm dünyası bu kız olmuştu.Aslında öncesinde de öyleydi.Kıza ekmeği verdiğinde bir şeyler değişeceğini biliyordu.Değişmiştide.Kıza aşık olmuştu, onunla oyunlara katılmıştı, herkesin inandığı-kendiside dahil- ancak kızın her zaman bir oyun olarak gördüğü sözde 'Aşık Çiftler' olmuşlardı.Bu sırada isyan patlak vermişti.

Başlarından bir çok olay geçmişti ama onlar hala birlikte olmayı başarabiliyorlardı.Sanki görünmeyen bir güç onları bir arada tutuyordu ve bu Peeta'yı gülümsetiyordu.Onu cidden çok seviyordu.Her şeyden çok...

Peeta'nın ağzından:

Sabah bilekliğimin ötmesi ile uyandım.Normalde bu saatte hiç ötmezdi.Acil olmalıydı.Hızlıca yerimden fırladığımda Katniss'i uyandırmamak için özen gösterdim.

Hızlıca üzerimi giyindikten sonra uzun ve loş koridora adımımı attım.Sabahın erken saatleri olduğu için koridorlar boştu ve oldukça ürkütücü gözüküyordu.

Kapıyı tıklatıp toplantı odasına girdim.Paylor her zamanki gibi baş köşede oturuyordu.İki yanında iki asker ve onların yanında da Johanna ve Finnick karşılıklı oturuyordu.Johanna daha uyanamamış olmalı ki gözleri sürekli kapanıyordu.

Sessizce Beete'nin karşısına oturdum ve dik dik Paylor'a bakmaya başladım.Sabahın erken saatlerinde özellikle Katniss'le birlikteyken beni çağırmasının bir sebebi olmalıydı.

Bir süre yanındaki askerin tabletten gösterdiklerine bakıp kafasını salladı.Daha sonra bize döndü ve gergince gülümsedi.

"Tam olarak bir saatlik bir uzaklıkta bize doğru gelen bir ordu var.Tabiki Liz başlarında.Bizimse karşılık vermemiz gerekiyor.Sayımız onlardan oldukça az ve bu yüzden sağlıklı ve dinç olan herkesin bize katılması gerek.Katniss'de dahil." Söylediği çok saçmaydı.O kadar saçmaydı ki kaşlarımı çatmıştım.

"Katniss daha yeni yeni hatırlamaya başlıyor.Onu buna sürükleyemezsin!"

"Üzgünüm Peeta.Ciddi bir durum olmasa cidden bunu istemezdim." Yenilgiyle kafamı salladım.

"Hepinizin hazırlanıp on beş dakika sonra burada toplanacaksınız.Bende bu sırada mıntıkaya duyuru yapacağım.Fazla zamanımız yok hızlı olmalısınız.Acele edin!" Son sözü yüksek sesle söylemesiyle herkes oturduğu yerden fırladı ve tek sıra halinde odadan çıktılar.Herkes farklı yönlere dağılırken dakikalar önce geldiğim yolu takip ederek geri döndüm.

Hızlıca odaya girdiğimde Katniss sıçrayarak uyandı.Onu korkutmak istememiştim.Hızlıca yanına gittim ve olanları anlattım.Vereceği her hangi bir tepkiden korkarken yavaşça başını salladı.Gözleri dolmuştu ama belli etmemeye çalışıyordu.Hızlıca ona sarıldım ve hazırlanmaya başladık.

On dakika sonra hazırdık.Katniss burda olduğunu bile bilmediğim eski Alaycı Kuş kostümünü giymişti.

Koşarak koridorda ilerledik ve toplantı odasına girdik.Johanna ve Beete dışında herkes buradaydı.Onlarda gelince tamamlandık.

Paylor bize planını, nasıl saldırmamız gerektiğini, emirlere uymamızı vs. anlattı.Söyleyecekleri bittiğinde burukça gülümsedi.

"Katniss o gün seni 8.mıntıkada gördüğümde işlerin cidden değişeceğini biliyordum.Bu gün burada olduğum için cidden çok mutluyum.Bu gün ölebilecek olsam bile." Sözlerinin ardından gözleri dolmuştu.

"Şimdi ben zırlamaya başlamadan yeryüzüne çıkmaya başlayın."

Her zamanki gibi tek sıra halinde odadan çıktık.Yukarı çıkan asansörün önünde bir kaç grup toplanmıştı.Sıra bize geldiğinde asansöre doluştuk ve yavaşça yukarı çıkmaya başladık.

Yukarı çıktığımızda 13. mıntıkanın meşhur silahları çoktan hazırlanmıştı.Karşıdan gelen beyaz üniformalı askerleri şimdiden görebiliyorduk.

----------------------------------------------
Oldukça kanlı geçen beş dakikanın ardında durum hala aynıydı.Az önce Paylor gözlerimiz önünde ölmüştü.Onu kurtaracak zaman yoktu.Hiç kimse güvende değildi.Katniss'in arkasından saldırmaya çalışan askeri engellemeye çalışırken birden silah sesi duyuldu.

Göğsümde hissettiğim acıyla gözlerimi oraya çevirdim ama tek gördüğüm şey kandı.her geçen dakika daha da fazlalaşıyordu.Yavaşça yere düştüm.Gözlerim kararırken son gördüğüm şey Katniss'in başımda dikilen yüzüydü.

Katniss'in ağzından:

Liz'i öldürmem üzerine askerler yavaş yavaş geri çekilmeye başladılar.Tam zafer kazandığımızı düşünürken silah sesi ile arkamı döndüm.Peeta hemen arkamda duruyordu ve göğsünü tutuyordu.Biraz dikkatli bakınca elinin olduğu yerden kırmızı bir sıvının aktığını gördüm.kan olduğu belliydi ama onun kan olduğunu kabul etmek istemiyordum.Belki sadece üzerine vişne suyu dökülmüştür?

Dizlerinin üzerine yığıldığında koşarak yanına gittim.Kafasını dizlerimin üzerine koydum ve elini tuttum.Bana geri dönmesi için bağırırken o çoktan gözlerini kapatmıştı.Dünyada yapayalnız kalmıştım...

Eveet final vakti.Bunu söylemek çok üzücü olsada hikaye artık çok saçmalamaya başlamıştı ve bence böylesi cidden daha iyi oldu.Umarım bölümü beğenmişsinizdir.Bu arada yeni bir hikayeye başladım.Bu Effie ve Haymitch hakkında bir hikaye.İlk bölümü az önce yayınladım.Onada bakarsanız sevinirim.Bir ek bölüm yazıcam Katniss ile ilgili ama ne zaman bilmiyorum.Kendinize iyi bakın.🙈

Aşk ÜçgeniWhere stories live. Discover now