Şans Daima Sizinle Olsun

366 20 1
                                    

|Düzenlendi|

Liz'in odasından ayrıldıktan sonra binanın önünde toplandık.Mıntıka'nın yarısı burdaydı.

Sahneye ilk önce Effie çıkmıştı.Hatırladığım o sıkıcı konuşmanın aksine bu seferki heyecan vericiydi.Gözlerindeki ifadeye bakılırsa bu durumu oda istiyor olmalı.Daha sonra Peeta ve benim isimlerimizi söyledi ve sahneye çıktık.Bizde bir kaç kelime söyledikten sonra Liz'i çağırdı.

Kalabalığa onu tanıttıktan sonra kahkaha sesleri ve yuhalamalar yükselmeye başladı.Liz'in durumdan daha fazla rahatsız olmaması için onu içeri götürdük.Büyük bir koridorda ilerleyip sabah ki odanın aksine daha büyük olan bir odaya girdik.Burası yataklı bir odaydı.Sanırım burda kalıyordu.

"Seni ahmak büyükbabam seni öldürmeye gelicek beni duydun mu?O geri dönecek ve Capitol'ü elinden aldığınız için sizden intikamını alacak!" Yüzü kızarmıştı ve boynundaki damarlar belirginleşmişti.Bu yaşta bu kadar öfke cidden fazlaydı.

Onun aksine ben sakindin ve söyledikleri üzerine sadece gözlerimi devirip odadan çıktım.Peeta kapıda bekliyordu.

"Katniss bunun senin için zor olduğunu biliyorum ama daha dediklerinin doğru olup olmadığını bile bilmiyoruz.O yüzden kendine hakim ol ve endişelenme." Bıkkınlıkla nefes verdim.Ne zaman sakin bir hayatım olacaktı benim?

"Biliyorum Peeta sadece biraz endişeliyim anlarsın ya.O anların sadece tekrar yaşanmasından korkuyorum." Yanıma geldi ve bana sıkıca sarıldı.

Birlikte binadan ayrıldık ve eve doğru yürümeye başladık.Eve giden patikanın kenarındaki çiçekleri topladık.Harika kokuyorlardı.Gerçi benim için en özeli her zaman karahindiba olmuştur.

Eve geldiğimizde birlikte yemek yaptık.Daha doğrusu Peeta yaptı bende ondan bir şeyler öğrenmeye çalıştım.Yemek işlerini genellikle annem yapardı.Gerçi son bir yılda ondan haber alamamıştım.

Yemeklerimizi yedikten sonra televizyonda ilgi çekici bir şey olmadığına karar verip uyumaya karar verdik.Peeta beni kollarının arasına aldı ben de ona sıkıca sarıldı.

O yanımdayken her şey daha kolay oluyordu.Bütün kötülükleri hafifleticek bir etkisi var ve ben bunu çok seviyorum.Beni rahatlatıyor.Sanki o benimleyken sorunlarımı unutuyorum.

Bu gün yaşadığımız olaylar hala aklımda.Bunun gerçek olmaması için çok umut ettim.Snow'u tekrar göremem ben sadece Liz'e güçlü görünmek için öyle davrandım.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Sabah telefon sesi ile uyandım.Sabahın köründe kim arar ki!

Uykulu gözlerle zar zor merdivenlerden aşağı indim.Telefonu masanın üzerinden aldım ve yeşil tuşa bastım.

"Alo!Katniss uyandırmadım umarım.Sana çok acil bir şey söylemeliyim.Cidden çok önemli!"
Effie'nin yüksek sesi karşısınsa telefonu kulağımdan uzaklaştırdım.Hala boğuk olan sesimle konuşmaya başladım;

"Hayır Ef uyanıktım zaten neler oldu?"

"Liz, Katniss!Liz kaçmış.Sabah odasına girildiğinde yatağında sadece beyaz bir gül bulunmuş.Kimin gülleri bıraktığını tahmin edersin umarım.Katniss neler oldu dün Liz'le neler konuş-"
Bitirmesine fırsat bırakmadan telefonu yüzüne kapattım.Şuan hiç kimseyle konuşmak istemiyorum.Her zaman güvende olduğum yere gitmeliyim.

Çizmelerimi ve babamın av ceketini giydim.Ormana doğru giden patikada yürümeye başladım.Sabahın soğuk havası ciğerlerimi yakıyordu.

Peeta'nın ağzından
Sabah kalktığımda Katniss yerinde yoktu.Aşağı indiğimde yerde onlarca beyaz gül gördüm.Üzerlerinde bir not vardı;
Sevgili Fırıncı Çocuk
Umarım Katniss'le yarım kalan işimizi bitirmem için onu almamda sakınca yoktur.Tıpkı senin gibi onunda acı çekmesi gerek.
Sevgiler Başkan Snow

Aşk ÜçgeniWhere stories live. Discover now