Hoofdstuk 43 - Bazin

20 1 0
                                    

Jo wordt vroeg wakker en kijkt naar Dart. Hij slaapt nog en een klein streepje zonlicht schijnt op zijn gezicht. Ze veegt het haar van zijn voorhoofd en drukt er een kusje op. Ze staat op en zet een kopje koffie voor zichzelf. Ze geeft de katten te eten en loopt naar buiten om op de trap van de veranda te gaan zitten. Ze drinkt van haar koffie, terwijl ze over gisteren nadenkt. 

Ze vraagt zich af hoe het met Jake gaat, want ze vond zijn gedrag best vreemd. En ze kon het zeker niet waarderen dat zijn vriend haar op schoot probeerde te trekken. En Jake zei er ook nog eens niets van. Ze was wel onder de indruk van Shaun en Nikki. Vooral Shaun. Hij blijkt een lieve jongen te zijn. 

Jo leunt achterover op haar ellebogen en ademt de frisse ochtendlucht in. Ze ziet een sexy man in boxershort op zich af komen en Dart knielt achter haar neer en kust haar ondersteboven. Jo zegt: "Goedemorgen, lekker ding. Sorry dat ik gisteravond zo moe was." 

Dart gaat naast haar zitten en zegt: "Maak je geen zorgen, ik ben er voor je, in welke staat je ook verkeert. Maar je moet me wel over die sloeries vertellen. Want daar ben ik wel nieuwsgierig naar geworden." Jo gaat rechtop zitten en vertelt hem het hele verhaal. Van het moment dat ze binnenkwamen en Jo ze de weg wees naar de sportschool, tot het moment dat Dylan en Kane ze negeerden. 

Dart grinnikt en zegt: "En toen heb ik ze ook nog afgewezen. Stomme meiden. En die Shaun is een goede jongen. Ik kende hem tot nu toe alleen van het surfen. Maar ik moet hem wel goed in de gaten houden. Want hij heeft overduidelijk een oogje op je." 

Jo glimlacht en zegt: "Hij is schattig en lief. Een behoorlijk goede combinatie, vind ik. Ik zou interesse kunnen hebben, als ik niet met meneer Perfect verloofd zou zijn." 

Dart trekt haar dicht tegen zich aan voor een kus en zegt: "Ik moet dus scherp blijven." 

Jo giechelt en zegt: "Zeker weten. Ik heb hem nog niet zien surfen." Jo knipoogt naar hem en Dart begint haar te kietelen.

Jo's telefoon piept en ze staat op om te zien wie het is. Het is een bericht van Maria. 

Jake slaapt nog en ik moet het café openen.
Eerlijk gezegd ben ik boos en teleurgesteld... 

Jo reageert snel en zegt dat ze eraan komt. Ze loopt naar buiten om alles aan Dart te vertellen en vraagt: "Geef je surfles vandaag?" 

Dart zegt: "Nee, alleen wat promotiewerk en ik ga zelf surfen om te laten zien wat ik kan. Ze verwachten me pas later, dus ik ga met je mee." Jo glimlacht dankbaar en ze vertrekken samen zo snel mogelijk naar het café. 


Jo loopt via de achterdeur naar binnen en ziet een verslagen Maria staan. Ze kust haar op haar wang en zegt: "Laat het maar aan mij over Maria. Zorg jij maar voor jezelf." Jo loopt het café in en de geur is als een klap in haar gezicht. Iemand heeft op de vloer gespuugd en heeft het voor haar laten liggen. Jo loopt naar de telefoon op de bar en vindt een briefje met Shaun en Nikki's telefoonnummers. Ze stuurt ze allebei een berichtje waarin ze vraagt of ze naar het café kunnen komen. 

Ze vraagt Dart koffie te zetten en water te koken voor de thee en belt dan Ronnell. Hij klinkt slaperig, maar belooft dat hij komt helpen met het ontbijt. Jo draait de sleutel in de deur om en zet hem open om frisse lucht binnen te laten. Ze verzamelt de schoonmaak spullen en vult de emmers. Ze neemt alles mee het café in en begint als een malle schoon te maken. Ze bidt dat de eerste gasten pas komen als ze alles schoon heeft.

Ze kijkt op en ziet Shaun binnenkomen, in een zwembroek en met een surfplank onder zijn arm. Hij zegt: "Goedemorgen! Ik zal mijn plank even wegzetten." Hij komt de keuken weer uit met een wit T-shirt aan, die hij als reserve in de keuken bewaart, sinds er ooit een klant een drankje op hem geknoeid heeft. Hij helpt Jo met schoonmaken en ververst het water in de emmers. Jo glimlacht naar hem en ze hebben samen al snel alles schoon.

Nog Niet Verslagen  ✔Where stories live. Discover now