I got Irish blood in my veins, what did you expect?

1.1K 74 14
                                    

Hasogató fejfájásra ébredtem.
Egy darabig csak feküdtem az ágyban, teljesen mozdulatlanul, remélve, csillapodik a lüktetés. Abban a pillanatban csillagok robbantak a szemem előtt, és három kétszázas szög fúródott a homlokomba, mikor úgy gondoltam, a fetrengés nem segít, és felültem. Egy ótejóég kíséretében kaptam kezem a szemem elé.
Mikor kitisztult a látásom, és az egyik szög is eltűnt, óvatosan kimásztam a takaró alól. Sürgősen zuhanyoznom kellett. Miközben lepakoltam a lábam a földre, a matracra támaszkodó kezem rátenyerelt valamire. Zavartan vettem észre, a mobilom az; egészen pontosan fél perc kellett az agyamnak, hogy előbányássza a tegnap esti Buckyhoz intézett hívás emlékét.
Egy újabb ótejóég kíséretében tárcsáztam. Amíg kicsöngött, azt mérlegeltem, elinduljak-e a fürdőbe már most, vagy várjam meg, míg megbeszélem Buckyval a dolgokat. Az orromat vakarva vártam, hogy a férfi felvegye, a tenyeremből áradó piaszag viszont kíméletlenül a zuhany felé hajtott. Nagyot nyögve tápászkodtam fel az ágyamról, és amíg a csillagok eltűnésére vártam, az üzenetrögzítő kapcsolt. Mordultam egyet, kinyomtam, és újratárcsáztam.
Beértem a fürdőszobába, mire újból kapcsolt az üzenetrögzítő. Mérgesen tettem a mobilt a vécéülőke fedelére, és megengedtem a vizet a kádban. Valamikor a második hívás alatti csoszogásom közben döntöttem inkább a hosszú ázás mellett.
Ahogy csigalassan megszabadultam a ruháimtól, a kád is megtelt. Fintorogva jöttem rá a vetkőzés közben, melltartóban aludtam végig az éjszakát, és morcosan dörzsölgettem az így létrejött piros csíkot a mellem alatt. Még egyszer tárcsáztam, mivel még volt egy percem a kád megtelése előtt, és a vécé fedelén üldögélve hallgattam a csengést. A halántékom masszíroztam, a szűnni nem akaró fejfájást üldözve, mikor kattant a mobilom, és egy ismerős hang szólalt meg.
- Haló?
- Bucky - sóhajtottam, és elzártam a vizet.
- Cas! Nem gondoltam, hogy ilyen korán fenn lennél.
- Miért, mennyi az idő? - Kihagosítottam és a kád szélére tettem a telefont, és bemásztam a vízbe. Hálásan fújtam ki a levegőt, ahogy a melegség körbeölelte a tagjaimat.
- Fél hét.
- Mi? - nyögtem fel. - Édes istenem, mivel érdemeltem én ezt ki...
- Mennyire vagy másnapos? - A komisz felhangra csak mordultam egyet. - Csak a csillagok, vagy a szögek is?
Honnan tudta, eleget ittam-e a csillagokhoz? - Három. Ha túl gyorsan mozgok öt.
Bucky füttyentett. - Te tényleg berúgtál.
- Tegnap este erre nem jöttél rá? - mormoltam, és megpacskoltam egy kicsit a vizet. - De legalább bebizonyítottam Tonynak, hogy jobban bírom nála a piát.
- Jó ég, Cas. Ez minden vasárnap este programja nálatok?
- Dehogyis! - A kiabálásra újabb szög fúródott a fejembe. Mérgesen fújtam. - Nem, ünnepeltünk. Aktív Bosszúálló lettem.
- Hű. - Bucky nem tűnt túl lekesnek. Rövid csend következett, mialatt kiroppantottam a hátam, és halkan szitkozódtam a padlóra fröccsent víz láttán. Bucky meghallhatta a pancsolást, mert gyanakvóan kérdezett. - Kérlek mondd, hogy nem egy szökőkút mellett heversz valahol kint New York utcáin.
- Nem, éppen fürdök. Egy pillanat - merültem le, hogy jó alaposan megdörzsöljem az arcom. Bucky mintha mondott volna valamit, ezért hamarabb jöttem a felszínre, mint terveztem, és újabb szög került a fejembe. - Tessék?
- Semmi, semmi. - Kitöröltem a vizet a szememből, és sóhajtva nyugtáztam, a sampon és tusfürdő a zuhanykabinban pihent. Nagy csobogással kimásztam a kádból, átcsöpögtem a fürdőn, megszereztem a két flakont, és visszaereszkedtem a vízbe.
- Tényleg, mikor tegnap felhívtalak. Egy egytől tízes skálán mennyire mondtam idiótaságokat? - Felpattintottam a tusfürdő tetejét, és nyomtam egy keveset a mézillatú pempőből a tenyerembe. Aztán rájöttem, annyi nem lesz elég, és nyomtam még.
- Öt? Elregélted, hogy mennyire nagyon aktív vagy, azt nem említve ez mit is takar, majd mikor azt tanácsoltam, ágyban lenne a helyed, kijelentetted, hogy te bizony ott vagy, csak... sajnos nélkülem.
- Ó te jó ég. - Zavartan vakartam a tarkómat. - Nagyon sajnálom Bucky, részegen sok olyan dolgot mondok, amit a legkevésbé sem illene. Nem gondoltam volna tegnap, hogy eljutok arra a szintre.
- Meg van bocsátva. - Hú, de nagyon le akarta zárni ezt a témát. Őszintén, nem hibáztattam. Ha fordítva lett volna, én is égtem volna, mint az elfelejtett pirítós. Próbálva elterelni a figyelmemet a kínos némaságról mosakodtam tovább. Felszisszentem, ahogy egy kis tusfürdő belement a sebbe a szemöldökömön.
- A francba a francba a francba - nyitottam meg a csapot, hogy tiszta vízzel tudjam kimosni.
- Cas? Mi történt?
- Áh, csak... - Elzártam a vizet. - Nem ügyeltem eléggé a szemöldökömre.
Zavart csend. - Mi is történt egészen pontosan a szemöldököddel?
Nagyvonalakban elmeséltem neki a tegnapi délelőttöt.
- Hű. - A hangjából sütő csodálat megmelengette a szívemet. - Legyőzted a Fekete Özvegyet?
- Azt azért nem...
- Dehogynem. - Elmosolyodtam. - Jézus, nagyon büszke vagyok rád, Cas.
- Köszönöm - nevettem.
Bucky felsóhajtott. - De vigyázz magadra, oké? Épp elég, hogy Steve folyton vásárra viszi a bőrét, pedig ő közel elpusztíthatatlan.
Felhorkantottam. - Rossz pénz nem vész el, mi?
- Nem bizony.
- Csak hogy tudd - hajtottam hátra a fejem a kád szélére -, nálam lyukasabb shillinget nem fogsz találni.
Bucky kuncogott. - Örömmel hallom.
Egy pillanatnyi csend után megszólaltam. - Este hívlak, jó? Minél hamarabb ki akarom heverni ezt a másnaposságot.
- Ennyire megfájdítom a fejed? - Más dolgokat csinált velem, de arról most inkább egy szót sem szóltam.
- Csakis - engedtem ki egy szarkasztikus kacajt.
- Akkor este.
- Pontosan.
- Szia.
- Szia.

A Tattooed Little FoxWhere stories live. Discover now