◄►

232 19 0
                                    

I've got nothing left to prove...

►◄►◄►◄►►◄►◄►◄

Pansy došla do kuchyně, černé vlasy rozcuchané, dlouhé tričko zakrývalo její kalhotky, Percy pohled na ni zbožňoval. ,,Připravil jsem ti kafe," řekl. Pansy přišla těsně k němu. Percy se na chvíli lekl, že mu chce dupnout na nohu (nebo mu nějak obdobně ublížit). Pansy si však stoupla na špičky a věnovala mu jeden letmý polibek.
,,Díky, Weasley," pravila a vydala se pro hrneček. Pansy se usadila v čele stolu, Percy si přisedl po její pravici. Nemluvili. Pansy byla příliš rozespalá, Percy byl příliš nesmělý. Bál se. Měl pocit, že se na něj Pansy hněvá. Nechoval se dvakrát slušně. Nedivil by se jí, kdyby ho nenáviděla. Pohlédl na ni. Pansy jeho pohled opětovala... a usmála se.
,,Dáš si se mnou dneska pivo na zahradě? Mohli bysme se zřídit jak dobytci," nabídla Pansy svým něžným hláskem. Percy se zamračil.
,,Tak to vůbec. Pivo si dát můžeme, ale žádné opíjení se konat nebude."
,,To je pravda. Alkohol nebude potřeba. Opiješ se mojí krásou," zavtipkovala Pansy. Percy přemýšlel, jestli se na ni má vrhnout nebo se zachovat slušně. Osud rozhodl místo něj. Ozvalo se otevření hlavních dveří a klapot lodiček.
,,Idiotský nápad!" zvolal hlas její matky z chodby. ,,Naprosto otřesné! Jestli ještě někdy budu cestovat, objednám si ten nejdražší hotel, protože nemít k večeři na výběr kaviár je zvrhlost!" S těmito slovy vstoupila do kuchyně. ,,Ahoj, zlatíčko," pravila naprosto lhostejně k Pansy a proplula kolem ní do ledničky. ,,Museli jsme se vrátit dřív."
,,A kde je táta?" zeptala se Pansy.
,,Ještě musel něco zařídit. Přijede večer," odpověděla paní Parkinsonová a pátrala, co by si mohla dát. Nakonec vylovila z lednice tvarohový dezert s ovocem. Posadila se kousek od Pansy a Percyho. ,,Jak se má dcera chovala?" zeptala se. Percy vzhlédl od své kávy.
,,Nebyl s ní jediný problém," řekl.
,,Ale Weasley si hrál na ředitele zeměkoule. V deset už jsem musela spát," pravila znechuceně Pansy a zašklebila se. Percy na ni překvapeně (a dotčeně) pohlédl. Pansy na něj koukla takovým způsobem, že ihned pochopil. Lhala. Nechtěla, aby její rodiče prokoukli, že si rozumí.
,,To je jedině dobře," opáčila její matka. ,,Děkuji vám, pane Weasley."

►◄►◄►◄►►◄►◄►◄

Percy vrátil knihu do knihovny a vydal se po schodech do svého pokoje. Na chodbě potkal Pansy. Než jí cokoliv stačil říct, přitiskla ho ke zdi a políbila ho. Nejdřív ji chtěl od sebe odstrčit a říct jí, že je to nebezpečné a nevhodné... Nakonec však položil své ruce na její útlý pas. Byl natolik okouzlený celou situací, že si ani na vteřinu nepřipouštěl, že tohle-mezi-nimi brzy skončí.

►◄►◄►◄►►◄►◄►◄

Pansy seděla na koberci a něco si čmárala do zápisníku. Percy seděl na taburetku a četl si další knihu. Do místnosti vešel pan Parkinson, svou dceru naprosto ignoroval.
,,Pane Weasley," oslovil Percyho a když získal jeho pozornost, pokračoval dál: ,,Brzy za námi přijede návštěva. A řekněme, že bych nebyl příliš nadšený, kdyby zjistili, že tu s námi žije... někdo jako vy." Percy hleděl mlčky na pana Parkinsona. ,,Nevyhazuji vás," řekl tak, aby bylo jasné, že ho vyhazuje.
,,Sbalím si a večer odejdu. Nechci vás obtěžovat," odpověděl vyrovnaným hlasem. Pansy tento rozhovor sledovala zděšeně. Její otec se choval jako kretén.
,,Budu vám vděčný," pravil pan Parkinson.
,,To já jsem vděčný vám," odvětil Percy. Pansy se mračila a těkala očima z otce na Percyho, z Percyho na pasivně agresivního otce, z pasivně agresivního otce na chudáka Percyho.
,,Přeměňování," vyhrkla Pansy. Oba muži stočili svůj pohled k drobné dívce a čekali vysvětlení. ,,Potřebuju nutně vysvětlit přeměnu organické látky na anorganickou. Pomůžeš mi, tati?" Pan Parkinson dlouho mlčel, tak dlouho, až se zdálo, že jí nikdy neodpoví. Poté se zhluboka nadechl nosem, polkl svou hrdost a přátelským hlasem se otázal: ,,Pane Weasley, nejste náhodou dobrý v přeměňování? Já se musím věnovat práci..." Percy se koukl na Pansy a všechny svaly v jeho těle se napjaly strachem a očekáváním.
,,Jistěže. Byl jsem nejlepší v ročníku na přeměňování."
,,Pokud byste pomohl mé dceři, tak je vám náš dům až do zítřejšího poledne k dispozici."

Potvora & snob  _HP_ ✔️Where stories live. Discover now