Hoofdstuk 26 - Schieten

19 1 0
                                    

Dart wordt de volgende ochtend wakker van de wekker en zet hem uit, voordat hij zich omdraait naar de vrouw naast hem. Ze ligt op haar zij, klaarwakker, naar hem te kijken. "Goedemorgen, knappe man." 

Hij staart naar haar en zegt: "Goedemorgen, sexy." Ze glimlacht en hij ziet in haar ogen waar ze aan dacht. En de dag is nog maar net begonnen. Hij gaat rechtop zitten en rekt zijn armen uit naar het plafond. Jo bewondert openlijk zijn bovenlijf met een glimlach op haar gezicht. Hij kijkt haar aan en mompelt: "Je wordt nog een keer mijn dood." 

Ze lacht en staat op om naar de badkamer te lopen. Ze voelt zich goed vandaag, weer als zichzelf. Die overweldigende vermoeidheid lijkt verdwenen te zijn en ze zingt zacht onder de douche. Als ze onder de douche vandaan komt, ziet ze Dart tegen de muur geleund staan, met zijn enkels over elkaar en drinkend van een kop koffie. Hij zegt: "Dat was een leuk koffieconcert. Het is fijn om te zien dat die mond ook goed is in andere dingen. En het uitzicht is ook geweldig vanaf hier." 

Jo lacht en zegt: "Dan ben je al die tijd bezig om me te laten gedragen en zeg je ineens zoiets." Ze droogt zich af, slaat de handdoek om en gaat op zoek naar de borstel. Hij komt op haar af met de borstel in zijn hand en begint haar haar te borstelen, terwijl hij naar haar kijkt via de spiegel. Zodra ze oogcontact met hem maakt, vormt hij met zijn mond de woorden 'Ik hou van jou'. Ze zegt zacht: "Ik hou ook van jou." Hij maakt een vlecht en ze bedankt hem met een warme glimlach. Hij stapt onder de douche en Jo loopt naar de keuken, om zelf een kop koffie te drinken.


Ze zitten al vrij snel in het busje, op weg naar de interviews en foto-shoots. Jo zingt blij met de radio mee en Dart zit glimlachend achter het stuur. Als ze bij het gebouw aankomen, begint Jo nerveus te worden. Dart parkeert de bus en draait zich naar haar toe en trekt aan haar vlecht. "Je weet dat je je nergens zorgen over hoeft te maken, toch? Je bent prachtig, met een fantastisch karakter, ze gaan van je houden. En daarbij, Dirk is er." 

Jo haalt diep adem en speelt met haar ketting. "Ik weet het... maar... Laat maar, ik red me wel."

Dart duwt haar kin omhoog en kijkt zoekend in haar ogen. "Vertel. Waarom ben je zo nerveus?" Hij wacht op haar antwoord, met zijn hand onder haar kin. 

Ze kijkt hem aan en zegt: "Jij bent er niet bij. Dat voelt gewoon gek. Maar het komt wel goed." Hij ziet de verandering in haar ogen, ze heeft haar kracht weer gevonden. Hij wrijft zijn lippen over de hare en knipoogt naar haar, voordat hij uitstapt. Ze stappen de lift in en houden elkaars hand stevig vast op weg naar boven. 

Hij moet er twee verdiepingen eerder uit en kust haar, voordat hij uitstapt en zich naar haar omdraait. Vlak voordat de deuren dichtgaan, zegt hij: "Laat ze zien, waarom ik van je hou."

Jo bereikt haar verdieping en ziet, zodra de deuren open gaan, Dirk vriendelijk glimlachend staan. Hij spreidt zijn armen wijd uit en Jo stapt naar voren voor een knuffel. "Hoi Dirk. Wat fijn dat je me hier opwacht." 

Dirk zegt: "Uiteraard. Ik wil zoveel mogelijk tijd met mijn muze doorbrengen. Ik kan niet wachten om je weer door mijn camera te zien. Kom, ik zal je aan iedereen voorstellen." Hij brengt haar naar een kleedkamer met haar naam erop en doet de deur open. "De ster van vandaag is gearriveerd. Iedereen, dit is Jo." Jo schudt handen met Zack de visagist, Freya de kapster en Nora de styliste. Ze zijn allemaal heel aardig en geven haar het gevoel dat er niets mis kan gaan vandaag. Dirk loopt zwaaiend weg en zegt dat hij haar zo weer ziet. 

Jo gaat in de stoel zitten en Zack doet haar make-up, terwijl Freya haar haar doet. Als ze klaar zijn, bekijkt Jo zichzelf in de spiegel en zakt haar mond open. Het bovenste deel van haar haar blijft uit haar gezicht door een vlecht, maar het onderste gedeelte bestaat uit wilde krullen. En dankzij Zacks make-up kan ze haast niet kan geloven dat ze naar haar eigen spiegelbeeld kijkt. Ze bedankt ze allebei hartelijk en loopt naar Nora om de verschillende outfits te zien. 

Nog Niet Verslagen  ✔Where stories live. Discover now