Hoofdstuk 6 | 💕

117 7 4
                                    

P.O.V. Kayla O'Brien

De volgende dag zit ik samen met Lila en Tyler in de aula van school. Gister was me een dagje wel, met Zach die me steeds snapte. Het verbaasd me niet als hij me vandaag ook weer snapt. Alleen nu is het daar natuurlijk nacht, dus hoef ik er niet mee bezig te zijn. 

'Waar is Mel eigenlijk?' Wanneer Lila deze vraag stelt valt het me op dat Melody er inderdaad niet is. Ik kijk Tyler vragend aan, die weet het waarschijnlijk. 

'Ziek,' zegt hij. 'Ze ligt met hoofd- en buikpijn op bed.' Ik kijk hem medelijdend aan. 'Ahw, wat vervelend!' Antwoord ik. Zo snel als ik kan start ik mijn Whatsapp op. Ik ben altijd wel die persoon die meteen beterschap appjes stuurt. 

Melody

U: Heey Mel! Ik hoorde van Tyler dat je ziek bent, beterschap meissie 💕

'Wacht eens even,' ik kijk naar Lila wie verdrietig kijkt. Ik kijk Lila vragend aan. Ik snap dat ze het vervelend vind dat Melody ziek is, maar dan hoef ze toch niet zo verdrietig te kijken? 'Dat betekent dat ze niet mee kan naar het Why Don't We concert vanavond!' Ow ja... dat was ik helemaal vergeten. 

'Met wie moet ik nou gaan!' Ik lach even omdat Lila zo in paniek is. Er zijn genoeg andere Why Don't we fans die mee kunnen. Ze kan altijd ook nog iemand vragen die boyband gek is, alle boybands lijken toch op elkaar?

'Vraag Maylee, die is toch ook Why Don't We fan?' Vraag Tyler serieus Ik kijk hem aan met een verbaasde blik. Hij weet volgens mij maar al te goed hoe erg Lila Maylee haat.

Lila kijkt me aan en samen schieten we in de lach. 'Maylee?' Lacht ze. 'Wie mag haar nou?' Tyler haalt lachend ook zijn schouders op. Ik ben zo blij dat we in onze vriendengroep dezelfde mensen niet mogen. Dat maakt het een stuk makkelijker om haat op iemand te gooien.

'En Emma en Maaike dan?' Emma en Maaike zijn beide wel aardig. Daarbij zijn ze boyband gek en laat Why Don't We nou een boyband zijn.

Lila schud haar hoofd. '5 Seconds Of Summer fans.' Ik kijk haar raar aan, zit er verschil tussen dan? Blijkbaar dus wel. 

Voordat ik er nog wat op kan antwoorden gaat de schoolbel al. Dan hoef ik tenminste niet meer naar het Why Don't We gezeur van Lila te luisteren. Ik vind het hartstikke leuk dat ze iets heeft gevonden waar ze fan van is. Dat betekent overigens niet dat het ook deel van mijn leven hoeft uit te maken. 

Ik heb nu Duits, normaal met Melody, maar die is er niet. Tyler en Lila hebben beide biologie, wat ik heb laten vallen. Ik weet nog niet wat ik wil worden, maar dat ik geen biologie nodig heb weet ik al wel. Sorry voor de mensen die het leuk vinden, maar ik vind er niks aan! 

Wanneer ik het lokaal in stap zucht ik even. Ik heb geen zin. Gelukkig is het vrijdag, dat betekent dat ik twee uur uit ben. Ik ga aan een lege tafel zitten hopend dat er iemand naast me komt zitten. Gelukkig gebeurd dit ook. Het meisje wat naast me komt zitten is Rye. Rye is een meisje met kort bruin haar, wat aan de zijkanten is afgeschoren. Ik vind het erg stoer dat ze dat durfde, zelf zou ik het nooit doen.

'Hey,' zegt Rye wanneer ze klaar is met haar boeken pakken. 'Is het erg dat ik naast je kom zitten?' Ik schud mijn hoofd, als ze niet naast me kwam zitten had ik waarschijnlijk alleen gezeten. 

'Alleen maar gezellig, toch?' Ik glimlach en ze kijkt me recht aan met haar bruine, bijna zwarte, ogen. 

Het is even stil en net als Rye haar mond open wil doen, begint de docent met praten. 'Hallo lieve leerlingen,' hij kijkt even de klas rond. 'We missen iemand, of niet soms?' Ik knik meteen, maar voordat ik door de klas Melody's naam kan schreeuwen, heeft hij het al door. 'Ah, ik zie het al, Melody Ruiters.' Wanneer de docent dat heeft gezegd, sluit hij zijn telefoon en legt hem op tafel.

Heey Good Lookin' {Ft. Why Don't We} {Dutch}Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu