0.9

10.1K 534 107
                                    

"Yağmur yağıyor." diye mırıldandım. Berkan'la Erkan'ın bakışları bana döndüğünde omuzlarımı düşürdüm umutsuzca. "Bugün gelmeyecek."

Erkan simitinden bir parçayı ağzına atarak gözlerini devirdi. Evet o fazla kafa yormazdı aşk meşk işlerine. Aşka inanıyordu ama aşkın iyi bir şey olduğuna inanmıyordu. Beni gördükten sonra da bu teorisine en uygun örneği bulmuştu sanırım.

"Ağzıma sıçtığımın çocuğu... Bok yağıyor sanki! Alt tarafı su." Bunu diyen ise Berkan'dı. Berkan'a bu konu hakkında daha fazla açılabiliyordum. Çünkü ikisi ikiz olmasına rağmen birbirlerine o kadar zıt özellikler taşıyorlardı ki insan bazen hayret ediyordu.

Elimdeki meyve suyunun pipetini çiğnemeye başladım. Onu görmeyince huzursuz hissediyordum. Ama huzursuz hissetmekten de başka çarem yok gibi görünüyordu. Yani ne yapacaktım ki başka? Yağmurlu günlerde okula gelmiyordu işte. Bunun sebebini bilmiyordum. Belki bir travması vardı ya da yağmura fobisi.

"Mesaj atsana." Erkan simitinden son bir parçayı ağzına atmadan söylemişti bunu.

"Yağmur durana kadar telefonunu açmıyor."

"Nereden biliyorsun?"

"Geçen gece saat dörde kadar mesajların tek tikten çıkmasını bekledim. Yağmur durduktan sonra cevap verdi." dediğimde Erkan kaşlarını kaldırdı. "Gerçekten bekledin mi?"

"Evet."

"Psikopatsın."

Tepkisine güldüğümde aynı zamanda omzuna da vurmuştum.  O sırada Berkan konuşmaya başladı. "Tohum saç bitmezse toprak utansın. Hedefe varmayan mızrak utansın." Söyleyecekleri bitmemiş gibi gözlerini bana çevirdi. "Sen mesajı at yiğidim cevap vermeyen kaypak utansın."

Erkan, Berkan'ın dediğine tam olarak random güldüğünde ikisine de kötü kötü bakmaya başladım.

"Pisiciğin bakışları beni korkuttu" Erkan alaya almaya devam ettiğinde ona dil çıkardım ama bu gülmesini engellememişti. Kollarımı göğsüme sardım ve onlarla ilgilenmemeye başladım.

"Kızma pisicik. Hem bu akşam annem lahana sarması yapacakmış. Yarın sana da getiririm." Berkan bana reddemeyeceğim bir teklif sunduğunda elimle kafasına bir tane geçirdim. "Bana lahana sarması getirmezsen lahanaya seni sarar yerim bak ona göre."

"Tamam ama önce şu çocuğu düşünmeyi bırak. Birinin senin ne zaman güleceğini ya da ne zaman üzüleceğine karar vermesi saçma." Erkan bana hiç bakmadan söylemişti bunları. Mantıklı konuşuyordu biliyorum ama bu benim elimde olan bir şey değildi. Yine de sözlerine uyup gülümsemeye çalıştım. Bakışları sanki ne zaman güleceğimi biliyormuş gibi beni bulmuştu hemen. Gülümsedi.

Sanırım Berkan ve Erkan olmasaydı bu durumla başa çıkamazdım. Çünkü ben her zaman gülmüş, eğlenmiş ve hayattan zevk almış bir kızdım. Başıma Toprak diye bir bela açacağımı hiç düşünmezdim. Tek başıma acıyla baş edemezdim. Başıma en ufak bir şey gelse hemen kabuğuma çekilir, olan bitenlerin bitmesini beklerdim. Zaten onlar olmasaydı şu anonimden mesaj atma işini bile beceremezdim.

Düşüncelerimle boğuşurken Berkan bana hitaben konuşmaya başladı.

"Kanka bir daha mesaj atarsan ona sana olan borcunu ne zaman ödeyeceğini sor."

Kaşlarımı çattım. "Ne borcu?"

"İşte normal yazınca seni umursamıyor ya. Borcu sor bak nasıl cevap veriyor." Bir anlığına durdu. "Borcu demişken Burcu nerede acaba ya?"

*
21.30

Anonim: Lan

Anonim: Borcunu ne zaman ödeyeceksin?

Toprak: Ne borcu olduğunu soracağım ama kalp borcu gibi bir cevap vereceğinden korkuyorum.

Anonim: SEN NE KADAR ZEKİ VE AYNI ZAMANDA DA NE KADAR APTAL BİRİSİN

görüldü

Anonim: Bana görüldü atmaman konusunda anlaşmıştık

Toprak: Öyle bir anlaşma yapmamıştık

Anonim: Tamam şu an yapıyoruz

Anonim: Bir daha bana görüldü atma

Toprak: O zaman bana yazmamaya ne dersin?

Anonim: Tamam sen görüldü at ben de kafa atayım

Toprak: Kendimi tekrarlamak istemem ama

Toprak: Gerçekten hoşuma gitmiyorsun

Anonim: Senin hoşun mu var acaba

Anonim: Hayır yani yoksa söyle de bilelim, tüm kızlar olarak rahatlayalım yani

Anonim: Böyle diyince de gavatmışım gibi oldu

Toprak: Of of

Toprak: Engellesem mi seni?

Anonim: Whatsapp'a bin kurşun sıksa da ölüm

Anonim: Unutma aşkımıza engel işlemez gülüm

Anonim: ;))

Toprak: Deneyelim.

Anonim: OHA

iletilmedi

Anonim: DENE5ELİM DERLEN SWVGİLİ OLMAKTAN MI BAHSEDİTON

iletilmedi

Anonim: Lan iletilmiyor bunlar

iletilmedi

Anonim: SKM

iletilmedi

sen yağmurları sevdiğinde | textingWhere stories live. Discover now