16; Who cares?

478 31 0
                                    

Másnap


- Luke húzz bele. Egy óra múlva ott kell lennünk – a koncert két óra múlva kezdődik, de nekünk hamarabb oda kell érnünk. Mindenki ideges és letört. Egyrészt akármennyire is tapasztaltak vagyunk koncertezésben az izgalom elkerülhetetlen, másrészt a tegnapi telefonhívás óta semmi jel se rosszra se jóra. Az egyik eshetőség, hogy Lindáék még mindig nem tudnak semmit, vagy nem telefonálással akarnak foglalkozni. A másik lehetőségre még gondolni se szeretnénk, nemhogy felvetni.

-

Mindjárt – hangja neki sem volt szórakozott és boldog, mint általában. Szomorúsággal és idegességgel volt telve. Michael a falnak dőlve piszkálgatta karkötőit, Calum a szőke ciklonnal diszkurál néha-néha megejtettek egy taperolást vagy aranyosnak nem nevezhető csókot. Az ajtó nyílt és Luke lépett ki rajta Lenat maga után húzva. – Mehetünk? – szomorú arccal pillantott végig rajtunk, majd mikor az „ifjú párra” tévedt a tekintete undor ült ki az arcára. Mike és én hümmögtünk egyet, majd együttesen megindultunk az előtért felé. Legelöl ment Cal és a szőkeség, mögötte Luke és Lena kéz a kézben, előttem Mike és én zártam a sort. Két kocsival mentünk a stadionhoz, majd a backstage-be lépve megcéloztuk az öltözőinket.

///

A mostani koncert teljesen más volt és ezt a rajongók is észrevették. Nem volt meg az összhang négyünk között. Calummal mint bandatag meg voltunk elégedve, de mint barát borzasztóan haragudtunk rá. Luke, Michael és én sem tudtuk olyan boldogsággal és erőbedobással végig csinálni ezt a koncertet, mint általában. Próbáltuk a boldog látszatot nyújtani, de a mosolygás sem volt őszinte. Láttam a fanok arcán, hogy valami nem oké velünk.

- Ashton kérdezhetek valamit? – hajolt közelebb hozzám egy lilahajú lány a dedikáláson. A mogorva biztonsági őr elkezdte tologatni, de én csak leintettem és bólintottam a lánynak. – Nem kérem, hogy mondd el, mert nyilván okotok van rá, hogy nem osztjátok meg velünk. Mivel gondolom személyes ügy csak azt kérdezem történt valami, hogy ennyire le vagytok sújtva? – megmosolyogtatott, hogy nem támadt le, hanem tisztában tartja a személyes dolgainkat.

- Igen történt. Egy közeli barátunk egészsége nagyon nagy veszélyben van – sóhajtottam egy nagyot.

- Nem akarok tolakodó lenni, de köze van a Seattle-i kórházhoz, ahova a hírek szerint rengeteget jártatok az utóbbi időben? – padlizsán színű haját füle mögé tűrte.

- Igen, köze van hozzá – dörzsöltem meg az arcom.

- Köszönöm – hálásan elmosolyodott.

- Kérlek ne hozd nyilvánosságra. Ez nem igazán tartozik a sajtóra – suttogtam neki.

- Eszem ágában sem volt, csak érdekelt, hogy hogy vagytok – a mögötte lévő elégedetlen rajongókra nézett, még egyszer megeresztett felém egy mosolyt, majd elment.
 
- Na én mentem bulizni – lépett oda hozzánk Calum a dedikálás után.

- Haver ne, ezen a héten ez már a negyedik – szakadt ki Luke a Lena-val folytatott beszélgetéséből.

- Kit érdekel?

- Minket. Calum teljesen kikeltél magadból, nem is ismerünk rád – szólt közbe Lena, miközben barátja mellkasának dőlt.

- Te mit szólsz bele? Csak azért vagy itt mert egyépként egész nap csak bőgnél. Semmi értelme nem volt velünk jönnöd, itt se sírsz kevesebbet. Szánalmas, amit művelsz – minannyian hitetlenkedve néztünk rá. Lena sírva lehámozta magáról a frontember karjait és elrohant.

- Te teljesen megőrültél? Komolyan ez nem te vagy. Nem ő, hanem te vagy a szánalmas – kiabáltam rá. Eközben Luke barátnője után rohant.

- Tudjátok mit? Szarok rátok, majd jövünk – megfordult és a szőkeséggel elvonult.

H A I L E Y

/ - Claire baj lenne, ha most pihennék kicsit? Borzasztó keveset aludtam az utóbbi időben – kezemért nyúlt és kivette a kanülből az infúziót.

- Dehogy baj – felkapta az ebédem maradékát és egyedül hagyott. Lekaptam a nadrágomat és átcseréltem egy kényelmesebbre. A redőnyöket leengedtem és bebújtam az ágyba és már aludtam is.

- Calum ez őrültség. Nem csinálhatod, rá is veszélyes lehet – suttogásra keltem fel.

- Nem tehetek róla. Szerinted én döntöttem így? Ennek képtelenség parancsolni – egyre ingerültebb volt.

- Elég fiúk – szólt valaki közbe. – Figyelj Cal én se tartom ezt jó ötletnek, de amíg nem tudjuk mi sül ki belőle nem dönthetünk – lassan mocorogni kezdek és kinyitom a szemem.

- Gratulálok most felébresztettétek – Luke felpattan a kanapéról és tarkón csapja Michael-t és Calumot.

- Nem ők keltettek fel – hazudtam és ásítottam egy hatalmasat. – Hogy-hogy itt vagytok? Claire tuti nem engedett be titeket.

- Hát nem is. Besurrantunk – játszott ninja-t Mike.

- A lényeg miért ma jöttünk az az hooogy – Luke a kezébe vett egy gitártokot, amit eddig észre sem vettem. – Játszhatnál nekünk valamit.

- Biztos, hogy nem – tiltakoztam. – Már legalább 5 éve nem játszottam. A-a felejtsd el – ráztam a fejem.

- Naaa léééééégysziiii – drámaian térdre borul előttem és kezeit összekulcsolva kiskutya szemekkel néz rám.

- Miért olyan fontos ez neked? Ráadásul azt se tudom tudok-e még játszani rajta – rántottam vállt.

- Kéérlek – elnevetem magam gyerekességén, de közben valami nem igazán hagy nyugodni. Viszket a tenyerem és a felkarom, amit eddig még sosem tapasztaltam. Ezek mellé nehezebben veszek levegőt és mintha gombóc keletkezett volna a torkomban. Lepillantok tenyeremre és kikerekedett szemekkel vizslatom. Kisebb-nagyobb vöröslő foltok díszítik. Mintha nagy szúnyogcsípések lennének, amik nagyon viszketnek. Lábam remegni kezd, ezért leülök az ágyra és szorosan lehunyom szemeimet, hátha jobban leszek.

- Hailey minden oké? – Ash furán néz rám. Kezem is remegni kezd. Egyik pillanatról a másikra kap el a hányinger, ezért a wc-hez szaladtam és kiadtam magamból mindent. Köhögni kezdek. Oh ne. Már egyszer tapasztaltam, hogy ez minek az előzménye. A szobába igyekszem amilyen gyorsan csak tudok és megnyomom a nővérhívót.

- Claire, gyere most!! – köhögéstől alig lehet érteni mit mondok, sőt a választ sem hallom, mert félig eszméletlenül a földre zuhanok. Még látom, hogy a fiúk mellém futnak és halálra vált tekintettel néznek rám.

Később kiderült, hogy a viszketés attól volt, hogy a frissen mosott paplanom mással volt mosva, mint addig és valamilyen összetevőre, ami az új mosószerben volt allergiás vagyok.

Hey!! Bocsi hogy kimaradt egy rész csak elutaztunk pár napra. Lehet hogy a kövi rész is csúszik mert egyenlőre egy fikarcnyi ötletem sincs mi történjen. Egyszerűen befuccsoltam, ezt a részt is kiszenvedtem úgyhogy lehet késik ha nem lesz ihlet. Előre is bocsi ha eltűnök egy időre. Pusz😘

/Lili

Beside You (c.t.h.) [BEFEJEZETT]حيث تعيش القصص. اكتشف الآن