23. Her copy

1.7K 106 45
                                    

-Хари!-гласът на Тина накара Хари да отдръпне ръцете си от плота.

Тя гледаше ту към Хари, ту към Флора, която отиде до микровълновата и извади пуканките. Тя скръсти ръце и погледна ядосано към него.

Хари почеса врата си и реши да излезе на терасата. Флора взе пуканките и мина покрай Тина, за да се върне при останалите.

Тина я проследи с поглед и затвори вратата на кухнята. Отиде при Хари и отново скръсти ръце.

-Тина.-каза Хари, пушейки.

-Няма да ти позволя да съсипваш живота си отново и отново. Само заради някакво момиче.-подхвана го тя, а той си дръпна от цигарата, гледайки към тъмната градина.

-Внимавай с думите! Предупреждавам те!-каза й, понеже в предишен техен разговор Тина беше обидила Флора с думи, които никак не му се понравиха.

-Не мога да повярвам, че все още я защитаваш!-извика този път и тропна с крак.-Тя те изостави, съсипа те и ти продължаваш да се връщаш при нея. Ами Мегън? Когато я заклещи, не ти ли мина през ум, че Мегън може да дойде и да те види?!-Хари въздъхна отегчено и погледна нагоре.

-Няма да казваш нищо на Мегън! Иначе ще я съсипеш с тази новина.-сподели той спокойно.

-О, Хари! Флора се е запознала с Мегън в университета.-този път Хари я погледна.-Те са станали приятелки.

-Познавам Флора и тя няма да обели и думичка за нас. Затова и не се притеснявай.-Тина извъртя очи.

-Хари! Изобщо ли не осъзнаваш какво се случва? И какъв е проблемът? Мегън е влюбена в теб! За Бога...-Тина поклати глава.-Намерих това момиче за теб, черна коса, черни очи, накарах я да запише специалността на Флора. Исках максимално да заприлича на нея, за да може да превъзмогнеш тази неблагодарница. И Мегън започна да се държи като Флора. Създадох нейно копие. И ти се възвърна към живота. Ще се боря до край за Мегън, защото тя за този период, веднъж не те е напуснала, нито пък наранила. Имаш чувства към нея. Вярвам го! Тя е момичето за теб! Проумей го!-изказа се тя.

-Какво си направила? Мамка му, Тина! Променяш живота на Мегън, само за да я харесам? Това е толкова шибано!-отвърна ядосано Хари, не вярвайки на думите й.

-Направих го за теб и не съжалявам ни най-малко, а Мегън е влюбена в теб и слуша всяка моя дума, понеже те познавам до болка.-защити се тя, а Хари поклати глава невярващо.

Mine again or not so (Sequel to MINE) Bg fanfictionМесто, где живут истории. Откройте их для себя