18. Správný princ (Thor + Loki)

1.4K 88 5
                                    

Platonický vztah Thor + Loki (Avengers/ Thor)

Výkřiky. Řvali na něj, překřikovali se, panikařili. Někde stranou slyšel dokonce i jeho vlastní matku, jak na něj ječí, ať se schová, ať okamžitě vyleze z ohrady. Hlas měla plný čirého strachu.

Dupot. Byla to neobyčejně silná kopyta, dotýkající se rozkopané suché zeminy. Statný hřbec, čtyřikrát větší než byl vůbec chlapec, se hnal přímo na proti němu.

Mladý černovlasý chlapec, člověk by ho typl nejvýše na dvanáct let, zkoprněl na místě. Zíral na stvoření řítící se k němu s němým strachem. Nedokázal se pohnout. Jako by přimrzl k zemi.

„Okamžitě odtamtud vylez, Loki!” slyšel někde v pozadí bratrův hlas plný paniky. Rád by poslechl. Všechno bylo jako ve zpomaleném filmu. Už viděl pouze ohromná koňská kopyta. Zděšeně semkl oči k sobě.

A pak najednou cítil tlak z jeho levé strany. Se zaječením spadl do trávy, u boku se mu rozlila pálivá bolest. Nebylo to ale ani zdaleka tak hrozné, jak to čekal.

Opatrně otevřel oči. Thor. Strhl ho k zemi a teď ležel vedle něho na trávě, zhluboka oddechujíc. Loki vydechl zadržovaný dech. Cítil slzy, které ho štípaly v očích a párkrát zamrkal, aby je zahnal.

Přiřítila se k nim Frigga. Zděšeně je oba začala kontrolovat. „Nestalo se vám nic?!”

Když Thor a Loki pouze zakroutili hlavami, úlevně vydechla. „Díky Bohu,” starostlivě Lokiho pohladila po tváři, „kdyby nebylo Thora, bylo by už možná po tobě!”

Thor se pomalu se zaskučením posadil. Naštvaně se obrátil na černovláska. „Můžeš mi říct, co sis sakra myslel?! Proč si proboha do té ohrady vůbec lezl?! Vždyť víš, že ten kůň je moc divoký!”

Mluvil rozhněvaně, byl na Lokiho jasně naštvaný. Loki mlčel. Cítil slzy, které začaly přetékat přes víčka po tvářích. Tiše vzlykl. V hlavě se mu vybavila slova, která tak nedávno slyšel od svého otce.

„Jsi slabý a neumíš bojovat. Měl by sis brát víc příklad ze svého bratra!”

„Správný asgardský princ by měl být bojovník! Měl by porážet armády holýma rukama!”

„Myslíš si snad, že takhle má vypadat správný princ?! Jsi k ničemu.”

„To takový Thor, ten by to zvládl. Ten by to zvládl...”

Nikdy se mu nevyrovnáš, pomyslel si Loki, utírajíc si oči od slz. Pohlédl Thorovi do očí, všechen svůj vztek, hněv, potupení a bolest schoval za nepřístupnou masku.

Ať bys udělal cokoliv, vždycky budeš nula. Nikdy nebudeš dost dobrý.

Nejsi dost dobrý...

***

BONUS:

„Jestli chceš, mohl bych ti pomoct-”

„Ne, díky, Vaše Úžasnosti,” zavrčel Loki podrázděně, aniž by se na bratra otočil. „Tohle zvládnu dost dobře sám, tak co kdybys mě přestal otravovat a radši si začal konečně hledět svýho?”

Zůstalo mezi nimi pár vteřin ticha, než černovlásek uslyšel ostrý nádech. Sice Thora neviděl, ale když promluvil, jeho hlas byl zastřený takovou ublížeností, že si Loki dokázal představit, jak se jeho bratr tváří. „Proč jsi pořád tak... zlý?” vydechl.

Loki rychle zahnal bolest, kterou ucítil při těch slovech, ten tvořící se kráter v jeho  hrudi a zahleděl se z výklenku komnaty ven, kde už pomalu zapadalo slunce. Párkrát zamrkal, aby zahnal slzy a poté téměř nepostřehnutelně pokrčil ramena. Jeho odpověď byla plná sarkasmu, hněvu a potlačované bolesti.

„Všichni prostě nemůžeme být dokonalí, Thore...”

***

Upřímně jsem na Lokim poslední dobou zase děsně vysazená. Je to můj oblíbený "záporák" v MCU a doufám, že jsme o něj doopravdy nepřišli. :)

Jinak napadlo vás někdy jak nezastavitelný a všemohoucí trio by Loki, Thor a Hela byli, kdyby neměli za otce naprostýho idiota? 🌼

Ay🏳️‍🌈🏳️‍🌈🏳️‍🌈

☾𝙆𝙣𝙞𝙝𝙖 𝙨𝙝𝙞𝙥 𝙢𝙤𝙢𝙚𝙣𝙩𝙚𝙠☽🔛Where stories live. Discover now