6 - You're my distraction

263 14 0
                                    

TRING. Pauze. Godzijdank.

Deze kenningsmaking duurt twee lesuren, met tussendoor een pauze zodat je een beetje kan kletsen.

Vandaag zat ik naast Laura, een lang meisje met bruin haar en grijze ogen. Ik mocht haar wel, zij mij denk ik ook. We hebben in iedergeval besloten om naast elkaar te zitten, voor onze officiële plattegrond.

Behalve Laura ben ik ook bevriend geraakt met Emily. Blond haar en blauwe ogen. We leken eigenlijk wel op elkaar. Ik was wel opgelucht dat ik tenminste vrienden had gemaakt. Ik wilde geen loner zijn voor de rest van het jaar..

Ik liep met Emily en Laura naar de aula, waar de andere derde klassen ook zaten. Ik keek even snel rond of ik Jade zag, en ik zag haar door de ramen in de fietsenstalling staan.

Ze zat op de scooter met Dilan te zoenen.

Ik liep naar een tafeltje waar we met zijn drieën gingen zitten, toen Drake en zijn clubje de aula inliepen. Alle knappe jongens bij elkaar dus. Emily en Laura begonnen meteen enthousiast te praten over het clubje. Ik hoorde de namen Jason en Jasper, maar meer verstond ik niet, want ik zat helemaal in trans naar het clubje te staren. En met het clubje, bedoelde ik natuurlijk Drake. Mijn buik begon als een bezetene te kriebelen en mijn hoofd sloeg op hol.

'Ze komen hier heen!' fluisterde Emily enthousiast.

Ze had gelijk. Het clubje liep onze richting op.

*******************************

'Hey Cleo, alles goed' zei Drake en hij gaf me een knipoog. Emily en Laura begonnen spontaan te giechelen waardoor ik het hoofd van een tomaat kreeg. Shhhhhht, dacht ik in mijn hoofd en ik gaf Emily onopvallend een trap tegen haar scheen.

'Hey Drake' zei ik heel nonchalant terug, met een lieve glimlach.

'Dus, ik dacht, kan je me misschien helpen met mijn band. Ik hoorde van je vriendin Jade dat je erg goed kan zingen, dansen en gitaar kan spelen.'

Jade! Ze kende me veel te goed. Ik wist zeker dat ze weet dat ik hem leuk vind. Ik kon haar gezicht al voor me zien. Emily stootte me aan. Ik was weer eens te lang afwezig zeker.

'Uhm, ja, is goed. Wanneer' zei ik weer zo rustig als ik kon, maar vanbinnen ontploftte bijna.

'Vanmiddag, 3 uur?' vroeg Drake met een glimlach. God, ik kon me nauwelijks concentreren.

'Ja is goed' zei ik ietwat enthousiast. Flirten, dat moet ik doen. Ik begon met mijn handen door mijn haar te strijken en ik knipperde wat met mijn ogen.

'Oké, tot zo' zei hij met een knipoog, en hij een zijn clubje liepen weg. Ik keek ze nog lang genoeg na om te zien dat iedereen van het groepje hem feliciteerde, en ik voelde dat ik hevig aan het blozen was.

'O my god, ik kan NIET geloven dat Drake je zojuist mee uitvroeg' zei Laura heel blij.

'Hij vroeg me niet mee uit' zei ik 'ik ga hem alleen helpen met zijn band.'

'Oh, poep, geloof je het zelf?' zei Emily.'

'Achja, we zien wel' zei ik 'ik heb er eigenlijk wel zin in' zei ik.

Ik kon de grijns niet van mijn gezicht krijgen. Ik vroeg me af hoe de repetities zouden gaan. Ik wist vrijwel zeker dat ik door de zenuwen iets om zou gooien.

'Hmmm, ik heb het meestal goed op dit gebied, dus ik vraag het maar, jij vindt hem leuk hè?' zei Emily, ook grijnzend.

'Een beetje' zei ik weer eens hevig blozend. Ik ben zo goed in geheimen houden, maar dat idiote blozen verraad me altijd.

'Mogen we mee naar je huis, dan kunnen we je helpen klaar te maken voor je 'niet-date'' zei Laura.

'Tuurlijk, zijn jullie op de fiets?'

'Ja, altijd'

'Oké, dan gaan we zo naar mijn huis.

*******************************************

TRING. Pauze is voorbij. We liepen vrolijk naar het computer lokaal, waar we een soort enquete moesten invullen over de klas en de school. Ik typte zo snel als ik kon, want als we klaar waren mochten we naar huis.

Emily en Laura typten net zo snel.

'Dames, haast?' vroeg meneer ter Water, terwijl hij ons fronsend aankeek.

'Nee meneer, ik oefen alleen met hoeveel slagen per minuut ik kan typen' zei ik met een lieve glimlach, en typte weer zo snel als ik kon verder.

'Tieners' hoorde ik meneer ter Water nog even fluisteren.

Laatste vraag: 'Wat vond je van deze enquete?'

Wat een flutvraag. Altijd kwam deze vraag voor. Ik klikte op het bolletje waar achter stond 'redelijk te doen', klikte op versturen, meldde me af en greep mijn tas. Een paar seconden later hoorde ik Laura en Emily precies hetzelfde doen. We liepen snel naar de deur en renden naar beneden. Ik keek even op de klok, 11.36. Binnen 6 minuten, alles af. Best knap. We renden naar beneden en liepen meteen door naar de fietsenstalling. We pakten onze fietsen en fietsten druk pratend richting mijn huis.

One WishWhere stories live. Discover now