2 - First day of school

303 14 0
                                    

Shit. Shit shit shit. Ik keek op de wekker en door de schrik viel ik uit bed. 07.55. Shit. 55 minuten te laat.

Typisch, eerste dag van de derde klas en dan kom ik te laat. Ik rende snel naar beneden en maakte een broodje klaar om mee te nemen. Ik had gelukkig mijn tas al klaar gezet gisteravond. Ik ging snel aan tafel zitten en begon aan mijn ontbijt, dat mijn moeder gelukkig ook al had klaargelegd. Ik pakte mijn brood en begon als een idioot te kauwen. Na een minuut besefte ik dat er een briefje op tafel lag en ik pakte het op.

'Een hele fijne eerste dag in de derde schat. Sorry dat ik er niet ben, maar er was een spoedvergadering en ik moest zo snel mogelijk weg. Ik ben waarschijnlijk weg tot morgen ochtend. Er ligt een diepvriesmaaltijd in de koelkast, dus die kan je vanavond eten. Geen eten bestellen! Doei lieverd, kusjes mama.'

Zucht, typisch, dacht ik. Een 'spoedvergadering' betekende meestal dat ze met een vriendje van haar naar België of Duitsland ging, daar een goedkoop hotel huren en dan samen het bed in duiken. Ze wist niet dat ik dat wist, maar ik kwam er toevallig achter toen één van haar vele lovers belde en over ging op de voicemail.

Ik keek op de klok, 07.58, en ging snel weer naar boven. Ik sprong snel onder de douche en poetste mijn tanden. Ik kleedde me aan, borstelde mijn blonde, lange haren en deed wat make-up op. Voordat ik weg ging keek ik nog snel naar mijn linker oog. Mijn groene ogen zagen er vermoeid uit, maar de plek rond mijn linker oog was blauwachtig. Ik haat hem. Mijn ex. Ik maakte het gister uit met hem, maar hij pikte het niet en vond dat zijn 'reputatie' eraan zou gaan - niet dat hij die had -. Hij sloeg me keihard tegen mijn oog en liep woedend weg. Ik liep toen nog een halfuur te huilen in dat park, toen hij weer terug kwam. Hij bood zijn excuses aan en probeerde me te zoenen, maar ik sloeg hem een bloedneus en rende weg. Ik deed wat make-up op om het te bedekken en pakte mijn fiets uit de schuur. Snel tas erop en gaan, tenminste, dat dacht ik.

Ik fietste als een idioot en na 30 seconden lag me ketting eraf. Kan deze dag NOG erger worden, dacht ik. Ik had het kunnen weten, want precies op dat moment kwam het met bakken uit de lucht. Ik kreeg met pijn en moeite de ketting van mijn fiets er weer op en mijn handen zagen zwart van de olie. Ik keek even op mijn mobiel om te kijken hoe laat het was. 08.07. Fijn, dat wordt te laat komen. Ik begon als een bezetene te fietsen en was binnen 10 minuten op school. Godzijdank, ik heb het gehaald, dacht ik. Ik liep regelrecht naar de wc om mijn handen te wassen.

Toen ik de zwarte smurrie eindelijk van mijn handen kreeg liep ik naar de aula. Bijna alle leerlingen van de derde zaten er al. Ik liep meteen naar mijn vriendin Jade, achterin de aula. Ze zag er mooi, maar ook angstaanjagend uit. Dat idee had ik eigenlijk altijd van Jade. Ik vond Jade echt een prachtig meisje, heel apart. Ze had een lichte huid met bruine ogen en donker haar.

 'Hèhè, kijk eens wie besloot op te dagen, kom hier Cleo en geef me een knuffel!'

Ik liep op Jade af en gaf haar een berenknuffel. We waren aan het praten over onze vakanties, toen de microfoon met een vreselijk geluid aan ging. Iedereen schrok zich rot, maar het werdt meteen stil en de directeur had meteen iedereens aandacht. Meneer Dirkssen begon te praten:

'Welkom in het gloednieuwe schooljaar van het Comeet college, we gaan er weer volop tegenaan! Dan zal ik nu de namen opnoemen van de mentors en mentrices van de klassen 3A tot en met 3F. 3A krijgt als mentor toegewezen, meneer van der Feer.'

Ik hoopte nu echt dat ik niet in 3A kwam, ik haatte meneer van der Feer. De rest van de lijst kon me eigenlijk niks schelen en ik lette niet meer op. 'En dan zal ik nu de klassenlijsten opnoemen' zei meneer Dirkssen. De namen va. De klassen A tot en met D vlogen voorbij. Aan het einde van 3E kwam de naam: Jade Winters, langs. We keken elkaar aan en wisten wat dit betekent. Aangezien de lijst op alfabetische volgorde gaat, kwam ik niet meer in 3E.

One WishWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu