THINK BIG

17 1 1
                                    

Candy și cu mine nutrim de mult timp un vis: să vedem înființat pe plan național un fond de burse pentru tinerii dotați intelectual, care nu au însă posibilitatea materială să studieze; să le asigurăm studiul în orice domeniu și în orice instituție. Majoritatea burselor filantropice se dau pe criterii politice. Depinde cât de influenți sunt cei care trag sforile.

De asemenea, visăm să înființăm o bursă care să promoveze talentul, să descoperim adevăratele valori și să le dăm o șansă de succes. Mi-aș dori foarte mult să mă aflu într-o poziție de unde să pot face ceva pentru a realiza acest vis.

Eu practic sistemul THINK BIG.

– Care e cheia succesului tău? m-a întrebat odată un tânăr negru.

Nu era pentru prima dată când mi se punea această întrebare.

De atâtea ori a trebuit să răspund, încât am alcătuit un acrostih.

– THINK BIG, i-am răspuns.

Să vă explic mai pe larg ce înseamnă THINK BIG.

T = TALENT

Recunoaște și acceptă talentele cu care te-a înzestrat Dumnezeu.

Toți avem talente. Cultivă aceste talente și pune-le la lucru în cariera pe care ți-o alegi.

Vei avea un avantaj încă din start, dacă-ți amintești de T de la talent.

T, de asemenea = TIME (TIMP)

Învață să apreciezi timpul. Dacă știi să te organizezi, oamenii se pot bizui pe tine. Astfel, dai dovadă că ești demn de încrederea lor. Învață să nu-ți irosești timpul. Timpul înseamnă bani și efort.

Unii au darul de a și-l organiza foarte eficient, alții trebuie să învețe.

Nu e greu, ascultați-mă pe mine.

H = HOPE (SPERANȚĂ)

Nu umbla de colo-colo cu fața trasă, așteptând mereu să se întâmple cine știe ce catastrofă. Gândește-te la lucrurile bune care îți stau în față și nu le lăsa să treacă pe lângă tine neobservate.

H, de asemenea = HONESTY (ONESTITATE)

Dacă faci un lucru necinstit, va urma inevitabil un al doilea lucru necinstit pe care vei fi nevoit să-l faci pentru a-l acoperi pe primul și îți vei complica inutil viața. La fel e și cu minciunile.

Dacă ești însă cinstit, nu va trebui să-ți încarci memoria cu toate minciunile pe care le-ai spus. Cel mai simplu lucru este să spui adevărul.

I = INSIGHT (PERSPICACITATE)

Ascultă-i atent pe oamenii care au fost deja în locul în care vrei să mergi. Învață din greșelile lor în loc să le repeți. Citește cărți bune, de exemplu Biblia, pentru că îți deschid perspective noi de înțelegere.

N = NICE (AMABILITATE)

Fii amabil cu oamenii, fără deosebire. Dacă te porți frumos cu ei și ei se vor purta la fel. Ce te costă să fii politicos?

K = KNOWLEDGE (ȘTIINȚĂ, CUNOȘTINȚĂ, CUNOAȘTERE)

Știința este cheia unei vieți independente, este cheia tuturor visurilor, speranțelor și aspirațiilor. Dacă deții multe cunoștințe, sau, mai exact spus, dacă deții mai multe cunoștințe decât alții într-un anumit domeniu, îți semnezi singur recomandarea pentru succes.

B = BOOKS (CĂRȚI)

Țin să subliniez faptul că o lectură atractivă este mult mai eficientă decât audierea unor discursuri sau vizionarea la televizor.

Un Doctor strălucitWhere stories live. Discover now