KAPITEL 17

255 6 9
                                    

Mitt perspektiv

Min väckarklocka väcker mig ur min skönhetssömn och trött sträcker jag ut innan jag reser mig upp för att klä på mig. Mitt tunna nattlinne sitter löst och svalt längs överkroppen. Jag byter ut nattlinnet till en blus och jeans innan jag varsamt borstar ut mitt hår som suttit i en bulle under natten. Vilket har nu gett håret en lockig look. Lockarna håller sig envist kvar även efter jag borstat igenom håret och tagit lite parfym. Idag ska jag möta upp företaget jag gjort en vinterkollektion med för fotografering och sista förberedelserna.

Försiktigt trippar jag nerför trappan och ut i köket. Där sitter Tom redan och scrollar fram och tillbaka på sin mobil. När han får syn på mig i dörröppningen tillpiffad skiner han upp och som på signal kommer även Tessa strosande in i köket.

-"good morning darlin'" ler Tom och lägger undan sin mobil och börjar plocka fram frukost.

-"good morning Tom, slept well?" frågar jag och hjälper han med Tessa som svänger mellan våra ben upphetsat.

-"the couch is pretty comfortable you know." påpekar Tom och höjer ögonbrynen.

-"ow poor you, I can sleep on the couch tonight if you want to." jag gör en ledsen min men Tom bara skakar på huvudet.

-"na na, its fine." avvärjar Tom mig med en lätt gest med handen.


När vi båda tagit ordentligt med frukost och satt oss ner runt bordet för att börja äta lägger sig Tessa ner bekvämt vid våra fötter.

-"do you need a ride to the office later?" Tom tittar upp från sin skål flingor.

-"yeah actually it would be very nice!" ler jag som svar innan jag tar en till tugga av min macka.

En stund senare kör Tom mig genom Londons trafikerade gator och släpper sedan av mig utanför kontoret till företaget jag ska fotografera för.

-"thanks so much for the ride!" ler jag medan jag samlar ihop min handväska och öppnar bildörren.

-"of course love, call me when you need a ride home again." ler han och jag nickar till svars.

Genom den lätt tonade rutor ser jag Tom köra iväg längs gatan igen innan jag kliver in i receptionen och hänvisas senare vidare till ett kontorsrum.


Det nedkylda vattnet får mig lättat att sucka när det sköljer över mig. Det blev en förvånansvärt varm oktoberdag så efter en förmiddag med hårt arbete är det skönt att kunna slappna av igen. Efter den uppiggande duschen klär jag på mig nya rena kläder och går ner till vardagsrummet där Tom ännu en gång scrollar igenom sin mobil. Jag dunsar medvetet ner hårt bredvid honom så han nästan tappar mobilen.

-"hey, okey okey I get it but the internet is going crazy because of the 10 years celebration for Marvel." Tom räcker över sin mobil så jag kan se bättre.

Jag scrollar upp och ner bland oändliga hyllningar. Väl redigerade videos som man bara vill se om och om igen, bildspel med texter anpassade till varje karaktär och långa texter om hur filmerna har positivt påverkat människors liv.

-"oh my god.." mumlar jag och ger tillbaka Tom mobilen.

-"welcome to the marvel family and.." ler han och scrollar lite på sin mobil innan han räcker över den till mig.

Det är ett långt instagram bildspel med massor av tweets om.. mig.

"Imagine living in a universe where D/n is the queen, I wish."

En vilsen själWhere stories live. Discover now