Hoofdstuk 6 - Deel

68 2 1
                                    

De volgende ochtend is Jake de eerste die wakker is en draait de kraan van het bad open, voordat hij voorzichtig de deur van Jo's kamer open doet. Hij wrijft zachtjes over haar wang en Jo doet haar ogen een klein beetje open. Op haar gezicht zijn nog sporen van tranen te zien, maar het lukt haar om naar hem te glimlachen. 

"Goedemorgen lieverd. Ik laat het bad vast voor je vollopen. Dan kun je daar zo lekker van genieten. Neem de tijd, dan ga ik koffie zetten. En doe rustig aan, we zijn gesloten vanochtend."

Hij staat op om de kraan in de badkamer dicht te draaien en legt een cadeautje op de wastafel. Dan loopt hij naar beneden om het ontbijt voor te bereiden.

Jo wrijft in haar ogen en realiseert zich dat ze haar make-up van gisteravond nog op heeft en ze met haar zwarte jurkje aan in bed ligt. Dat bad klinkt als een heel goed idee. Ze kleedt zich uit en loopt de badkamer in. Ze heeft alleen maar oog voor het warme water en laat zich met een zucht in het bad glijden. Al haar spieren doen pijn en haar hoofd klopt. 

Ze sluit haar ogen en laat alle gebeurtenissen van gisteravond door haar gedachten gaan. Die arme Dart. Ze probeerde zo stoer te zijn en te zeggen dat hij van het moment moest genieten. En vervolgens stortte ze voor zijn ogen in. Hij was zo lief en teder dat het haar compleet verraste. Het raakte haar diep in haar hart en dat maakte het onmogelijk om haar emoties nog langer onder controle te houden. 

Ze stapt uit het bad, met Dart nog steeds in haar gedachten. Ze loopt richting de spiegel en droogt zichzelf af, blij dat de pijn in haar spieren en het kloppen in haar hoofd wat minder geworden zijn. Ze probeert haar krullen te temmen, maar dat wil helemaal niet lukken. Het is wel vochtig geworden in het bad, maar niet nat genoeg om het te vlechten. Met een zucht geeft ze de strijd op en steekt haar tong uit naar haar spiegelbeeld, met haar hoofd schuddend om haar krullen te laten dansen.

 Vanuit haar ooghoek ziet ze een cadeautje liggen. Ze scheurt het inpakpapier open en vindt een zachte, babyblauwe ochtendjas. Ze trekt hem aan met een glimlach op haar lippen en rent naar beneden om Jake te bedanken. Ze vindt hem, leunend tegen het aanrecht met een geamuseerde blik in zijn ogen. Jo geeft hem een knuffel en een kus op zijn wang om hem te bedanken voor de badjas. Hij knuffelt haar terug. 

"Graag gedaan lieverd. Staat je goed!" 

Hij bekijkt haar aandachtig om uit te vinden hoe het echt met haar gaat, zonder er direct naar te vragen. Jo verstopt haar gezicht tegen zijn borst, nog in gevecht met haar gevoelens voor Dart. Jake wrijft over haar hoofd en grinnikt, kijkend naar haar opspringende krullen. 

"Ik hou van je haar zo! Je ziet er zowel wild, als schattig uit." 

Hij lacht om de blik die ze hem geeft en hij loopt weg om een kop koffie voor haar te halen. 

"Ga zitten lieverd en drink je koffie." 

Jake gaat tegenover haar zitten, zodat hij haar kan bekijken, zich afvragend wat er in haar hoofd omgaat. Ze neemt een paar slokken van haar koffie, sluit haar ogen en probeert haar gedachten op een rijtje te krijgen. 

"Jake? Heb jij gister nog met Dart gesproken? Ik bedoel, nadat hij me naar huis gedragen heeft?"

Jake blijft even stil. 

"Nee. Hij zag er niet als iemand die wilde praten. Ik heb hem een biertje aangeboden. Die hebben we in stilte opgedronken, hij ging naar huis en ik ging naar bed." 

Jo zucht, nu weet ze nog niets. Ze kijkt op naar Jake. 

"Hoe zag Dart eruit?" 

Er verschijnt een klein lachje op Jakes lippen, vanwege haar slimme vraag. Hij doet net alsof hij er over na moet denken. 

Nog Niet Verslagen  ✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu