37.Bölüm"Hamileyim!"

2.7K 94 30
                                    

Şuraya bir Yosun ve Deniz bırkayım👆

Bölüm çok kısa oldu farkındayım.Aslında bölümü çok daha uzun yapıp yani diğer bölümde yazacaklarımı buraya aktarmak istiyordum ama bir yandan da bu bölüm için sonunu tam olarak böyle ayarlamıştım.İkisi bir arada olamayacağı için ben de ikinci seçeneği seçip bölümü kısa sonu da ayarladığım gibi yaptım.Bir sonraki bölümü iki gün içinde atmaya çalışacağım...

|İyi Okumalar|

Erva,elindeki çayları masaya koymuş bir yandan da hayretle konuşuyordu.

"Demek mezar fantazisi ha,buna gülerim işte."Kahkaha atarak çayına şeker koyduğunda ona ters bakış atıp çayımdan bir yudum aldım.

"Allah belki mezarlıktayız diye acıdı da çarpmadı.Çarpılırız yakında."

"O değil de kızım bu Yusuf iti ne şerefsizmiş be!Ulan yaşadığın şeylere bak bir yalan iki ayınıza sebep oldu."Bakışlarımı masaya indirdim."Orası öyle."

"Ee Deniz'e Yusuf'a ne yapacağı hakkında bir şey sordun mu?"Evde anne ve babası olmadığı için rahat rahat konuşabiliyorduk.

"O günün ardından 2 gün geçti her soruşumda sessiz kalıyor,"omuz silktim."Açıkcası pekte umrumda değil.Öldürse yeridir o şerefsizi ama işin ucunda Deniz katil olur."

*
Buğra'nın omzuma attığı kolunu ısırıp okulun içine koşarken küfürlerine gülmekle mesguldüm.Gülmeyi unutmuştum ki artık yüz kaslarım güldüğümde acıyordu.

"Yosun."abimin sesini duymamla 12-E sınıfının önünde durdum.

"Kardeşim öncelikle şunları al sınıfına götür.-"

"Abi,sen bizim dersimize girmiyorsun ki fiziğimize Sabri Hoca giriyor."Bir şeyi yeni hatırlamış gibi eliyle yüzünü sıvazladı.

"Ben sana söylemeyi unuttum.Didem sınıftan gidince ben de müdürle konuşup kaydını Buğra'nın sınıfına aldırdım."Bu şimdi mi söylenecek şeydi?

Arkamı dönmüş gidiyorken tekrar seslendi."Bugün Miray yengenler gelecek."Kafamı sallayıp sınıfa doğru yol aldım.

...

"Kızım kapıyı aç."Annemin bana seslenmesiyle koşarak kapıyı açtım.Miray ablayı -yakın zamanda yengem olacak tabii-çok özlemiştim.

"Hoşgeldiniz."Neşe teyzenin gözlüğünü burnuna itekleyip beni süzmesiyle kaşlarımı çattım.

"Gelmişsin gavur ülkeden.Ayrıca tabi hoşgeleceğiz size birtanecik kızımı verdim!"Kocasının Neşe teyzeye ters bi bakış atmasıyla omzunu silkti.Onlar içeri geçince en son Miray ablaya sarıldım.

"Nasılsın Miray ablacım?"

"İyiyim Yosuncum,sen?"Gülümsemekle yetindim.Kız kıza sohbet amacıyla odama çıktık.Yatağama yayılınca ben de aynı onun gibi oturma pozisyonuna geçtim.Miray ablada bir haller vardı sürekli gülümsüyordu falan.Koluna dokunduğumda bana baktı.Ben de 'sende bir şeyler var'gibisinden göz kırpınca gözlerini kaçırıp gülümsedi.

"Miray abla sabahtan beri yatağımın örtüsüne bakıp gülüyorsun hayırdır?"Yanakları bir an kızarınca gözlerim şaşkınlıktan fal taşına dönmüştü.

"Yoksa?"Dedim hayretler içinde.Eğer o işi evlenmeden önce yapmışlarsa çok büyük sorun olurdu.

"Hamileyim!"

"Ne?"Yüzümde yarı gülümseme yarı şaşkınlık belirdi.Ellerimi tuttu.

"Evet hamileyim.Henüz abine söylemedim şimdi söyleyeceğim herkese."

"Miray abla 3.Dünya Savaşı mı çıkarmsk istiyorsun?Ayrıca siz evlenmeden nasıl böyle bir şey yaptınız?Şunun şurasında nir iki ay bekleyecektiniz.Özellikle de abim nasıl dikkat etmedi."

"Bir an da oldu her şey Yosun.Şimdi ne olursa olsun aşağı inip söyleyeceğim."El mahkum başımı salladım.Hala oluyordum be!Bundan büyük mutluluk olabilir mi?

***

Ortamda bir sessizlik olmuş herkes sanki bu anı bekliyordu.Miray abla boğazını temizledi.

"Benim size bir şey söylemem gerek."Herkes Miray ablaya bakınca yanımda oturan Buğra kolumu cimcikledi.

"Sen biliyor musun?"Ona cevap vermeden Miray ablaya döndüm.

"Ben...hamileyim!"Ortamda ikinci kez sessizlik oluşurken herkes birbirine bakıyordu.Abim bakışlarını Miray ablaya çevirdi.

"Baba oluyorum lan baba!!"Abim Miray ablama sarılınca ortamı yumuşatmak isteyen Buğra hemen ayağa kalktı:

"Dayı oluyorum lan dayı!"Dediğinin farkında olup saçını karıştırdı.

"Pardon amca oluyorum lan amca!"diye bağırınca Neşe teyze sinirle ayağa kalktı.

"Senden böyle bir şey beklemezdim Miray!"Kaşlarını çatmış ayağa kalkınca içimden yavaş yavaş bildiğim duaları okumaha başladım.

"Ama madem torunum gelecek sağlıklı gelsin."Ben Neşe teyzenin tepkisine şaşırırken annem ve babamda aşırı sevinmişleri sonuçta ilk torunlarıydı.Abim ve Miray abla biraz oturduktan sonra konuşmak içim bir kafeye gideceklerini söyleyip gitmişlerdi.Umarım sadece oturmaya gitmişlerdir.

Ha tabii sevgili yeğenim geleceği için nişan,kına yapılmayacaktı ve yazın olacak düğünlerini hafta sonuna çekmişlerdi.

"Oha Barlas hocadan hızlısı yok lan.Aniden evlenmeye karar veriyor daha evlenmeden hamile bırakıyor.Usain Bolt bile bu kadar hızlı değil anasını satayım."Erva'nın dediklerine kahakah atıp elimle sessiz olmasını işaret ettim.

"Buğra nerede?"Hiç umursamıyormuş gibi sormasına karşılık küçük bir oyun oynamaya karar verdim.

"Bilmem en son kızlarla takılıyordu.Sen umursamazsın boşver."dedim.Aniden ayağa kalkıp elini kantindeki yuvarlak kırmızı masaya vurunca kantinde olan herkes ikimize bakıyordu.

"Sorun yok dönün önünüze!"Hepsi ilginç bakışlar atıp önüne dönünce Buğra'nın yanına gitmek için koşan Erva'nın peşinden koşuyordum ki bir an da kolumdan tutulup temizlik malzemelerinin olduğu odaya çekildim.

"Sen-"

"Benim sevgilim."Deniz'in fısıldamasıyla derin nefes aldım."Korkuttun manyak."Alayla gülümseyip omuzlarımdan tutup duvara yasladı.

"Bir kerecik öpsem?"dediğinde gözlerimi devirdim."Deniz,şu an temizlik malzemelerinin olduğu odadayız onu geçtik okuldayız onu da geçtim abim ok-"Dudaklarını dudaklarıma bastırdığında ellerimi omuzlarına koyup itmek için harekete geçecektim ki tüm hopörlerde Buğra'nın sesini duymamla şok oldum.

"Hani okul bizim ikinci evimizdi ya,satıyorum gitsin anasını satayım!"

Yeni Okul (TAMAMLANDI)Where stories live. Discover now